St. Petersburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

St. Petersburg, ABD Florida Eyaleti'nin yaklaşık 250 bin nüfuslu tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli merkezlerindendir. St. Petersburg'un gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
St. Petersburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Salvador Dali Müzesi

1982 yılında St. Petersburg'da açılan Salvador Dali Müzesi ünlü ressamın eserlerini içeren ve sadece Dali'nin çalışmalarına adanmış bir sanat müzesidir. Kurum, Avrupa'nın dışında İspanyalı Katalon sanatçı Salvador Dali'nin en geniş sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapması bakımından değerlidir. Kentin Güneydoğu 5. Caddesi'nde yer alan müzede Dali'ye ait 96 yağlıboya, 100 suluboya, 1300 grafik, fotoğraf, heykel, karakalem vs çalışmaları sergilenmektedir. Müze, bunun yanında halkı sanata teşvik etmek amacıyla çeşitli eğitsel programlara zemin hazırlamaktadır. St. Petersburg'un gezilecek yerlerinden biri olarak bilinen Dali'nin birbirinden muazzam çalışmalarını barındıran ona adanmış bu sanat müzesi mutlaka gezilmelidir.

salvador-dali-muzesi.jpg


Fort De Soto Park

fort-de-soto-park.jpg

Burası 1962 yılında park olarak ilan edilen St. Petersburg'un tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Tarihsel olarak adalar, askeri tahkimat kalıntıları, müze gibi mekanlara ev sahipliği yapmıştır. Şu anda iki mükemmel iskele, yürüyüş ve bisiklet yolları ile kayak ve feribot aktiviteleri için ideal bir bölgedir. Şu anda seyahat, balıkçılık, kano gibi faaliyetlerin kentteki en önemli adreslerinden birine çevrilen Fort De Soto Park 1500'lü yıllardan itibaren bölgenin askeri kontrol noktalarından biri olarak bilinmektedir. St. Petersburg seyahatinizde görmek isteyeceğiniz bölgelerden biridir.


Güzel Sanatlar Müzesi

guzel-sanatlar-muzesi.jpg

1965, Margaret Acheson Stuart'ın girişimleriyle kurulan müze, 1965 yılından itibaren halka açılmıştır. Florida Eyaleti'nin batısındaki en geniş sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan kurum, binlerce erken antik ögeye sahiptir. Burada Fransızların en ünlü empresyonist ressamlarından Claude Monet ve Paul Cezanne, Pierre-Auguste Renoir gibi birçok sanatçının eserleri sunulmaktadır. Ayrıca bir heykel bahçesi, cam galeri ve Florida'nın en değerli fotoğraf koleksiyonları da yine Güzel Sanatlar Müzesi'nde sergileniyor. Parliament, Effect of Fog sanat eserlerinin hususi ilgi gördüğü kurum, St. Petersburg gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.


Florida Holokost Müzesi

florida-holokost-muzesi.jpg

1992 yılında kurulan ve 1999 yılından itibaren bu isimle hizmet veren bir holokost müzesidir. Holokost, Yahudi soykırımının dünyada bilinen genel adıdır. Florida Holokost Müzesi de yine Nazi Almanyası'nın zulmünden kaçan Alman Yahudileri Walter ve Edith Lobenberg'in çabalarıyla kurulmuştur. Şu anda kurum Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük Holokost müzelerinden biridir. Irkların ve kültürlerin yaşama hakkını savunmak ve gelecekte yaşanması muhtemel olan soykırımları önlemek amacına yönelik olarak kurulan müze, heykel, fotoğraf ve resimlerle 'Holokost'u anlatmaktadır. Dünyanın yakın tarihinde yaşanan en kanlı soykırımlarından birine ışık tutan Florida Holokost Müzesi, St. Petersburg seyahatinizde es geçmemeniz gereken yerlerden biridir.


Sunken Bahçeleri

sunken-bahceleri.jpg

2002 yılında kurulan Sunken Bahçeleri, St. Petersburg'un 1825 Kuzey 4. Caddesi'nde bulunan botanik bahçelerden oluşan 1,6 hektarlık kamuya ait bir alandır. İspanyol Mission Revival tarzında oluşturulan bahçe, önceleri ticari amaç gütse de şu anda kentin birçok yerinden gönüllüler tarafından işletilmektedir. Haftanın tüm günleri hizmete açık olan bahçe; eğitim programları, turlar, özel etkinlikler, düğünler gibi etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Bahçe, yaklaşık 500 türden 50 binden fazla tropikal ve subtropikal bitki içermektedir. Ayrıca Flamingoların bulunduğu harika bir mekan, Japon Bahçesi, kaktüs bahçesi, kelebek bahçesi gibi küçük bölümleri de bulunuyor. St. Petersburg'a gelip de kentin bu turistik alanını görmeden bölgeden ayrılmamalısınız.


Kenwood Tarihi Bölgesi

kenwood-tarihi-bolgesi.jpg

Burası 15,2 kilometrekarelik alanıyla St. Petersburg'un tarihi yerlerinden biridir. Florida Eyaleti'nde tarihi bir semt olan bölge, 2238 adet binadan meydana gelmektedir. 1, 9, 20 ve 34. Kuzey Caddeleri içerisinde kalan bölgede 1912 ile 1945 yılları arasında inşa edilmiş tek ve iki katlı müstakil evler bulunuyor. Tudor Revival, Akdeniz Revival, Colonial Revival, Hollandalı Colonial Revival, Misyon ve Uluslararası tarzlar olmak üzere zengin bir mimari çeşitlilik içermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.