Spam Ne Demek?

Mail, telefon, Twitch, Instagram, Twitter gibi yerlerde karşınıza çıkan spam kelimesinin anlamını bu yazımızda derledik. İşte neredeyse kullandığınız her uygulamada karşılaşabileceğiniz spam kelimesinin anlamı;
Spam Ne Demek?

Spam Nedir?

Almayı istemediğiniz, talep etmediğiniz bir mesajın size zorla yollanmasına spam denir. Bir diğer anlamı ise sizi sosyal medya üzerinden rahatsız eden kullanıcıları spam yoluyla şikayet ederek size ulaşmasını, uygunsuz içerik paylaşmasını, hareket etmesini kısıtlamaktır.

Spam Ne Demek


Instagram Spam Ne Demek?

Instagram spam, sizi rahatsız eden, size uygunsuz içerik yollayan, taklit yapan, profilinde uygunsuz içerik paylaşan hesapları şikayet etmek ve bildirmek anlamına gelir. Instagram uygulamasının bazı kuralları vardır eğer kullanıcılar bu kurallara uymazlarsa diğer kullanıcılar tarafından spam alır ve yönetime şikayet edilirse hesabınız tamamen kapatılır. Spamlanmamak için Instagram'ın kurallarına uymanız gerekir.


Spam Nasıl Atılır?

Her hangi bir sosyal platformda bir kullanıcıdan rahatsız oluyorsanız ona spam atabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden spam atmak aynı zamanda şikayet etme anlamı taşır. Spam atmak için ilk olarak kullanıcının profiline girip şikayet et bölümüne girmeniz gerekir. Rahatsız olduğunuz kişi Instagram'ın kurallarına aykırı olarak hareket ediyorsa sağ üst tarafta bulunan noktaya tıklayarak şikayet et butonunu seçmeniz gerekir. Bir profil ne kadar çok şikayet alırsa kapanması veya şikayetlerin değerlendirilmeye alınması o kadar hızlı olmaktadır. Kişiye spam atarken nedenini Türkçe imla kurallarına uyarak açıklamanız şikayetinizin anlaşılmasını kolaylaştırır. Spam atılması sonucunda kötü niyetli açılmış hesaplar Instagram tarafından incelenerek kapatılır.


Telefonda Spam Ne Demek?

Cep telefonunuza sürekli bilmediğiniz yerlerden spam şeklinde çağrı veya sms geliyorsa yapmanız gereken ilk şey size ulaşmaya çalışan, rahatsız olduğunuz numarayı tamamen engelleyerek ulaşmasını kısıtlamak olmalıdır. Eğer hala aynı türde mesajlar ve çağrılar almaya devam ediyorsanız yetkili yerlere şikayette bulunabilirsiniz. 


Maillerde Spam Ne Demek?

Genellikle ticari firmalardan gelen mesajlar mail kutumuzun ilgilenmediğiniz mesajlar ile dolmasına neden olur. Uygunsuz olan mailler posta içerisinde bu bölüme düşmektedir. Bu mailler spam bölümüne düşmesi ise spam yemek olarak tabir edilir. Size mail yollanmasını istemediğiniz kullanıcıyı dilerseniz şikayet edebilir, dilerseniz spam kutusuna atarak diğer gelecek mailleri tamamen ortadan kaldırabilir, dilerseniz de tamamen kullanıcıyı veya firmayı engelleyebilirsiniz.


Spam Yemek Ne Demek?

Spam yemek, firmalardan gelen mesajların uygunsuz veya sıkça atılmasından dolayı spam bölümüne düşmesi demektir. Size aynı kişiden veya firmadan sürekli gelen rahatsız edici mailler eğer spam bölümüne düşmüşse firma spam yemiş demektir. 

Spam yemenin bir diğer anlamı ise sosyal medya platformları üzerinde birini veya birçok kişiyi rahatsız edecek hareketlerde bulunduysanız şikayet edildiğiniz anlamına gelir. Spam yemeyi ortadan kaldırmak için sosyal medya kullanırken saygılı olmalısınız.


Spam Olarak Bildir Ne Demek?

Spam olarak bildir seçeneği, reklam yapan, zararlı yazılımlar gönderen veya sizi sürekli rahatsız eden bir kişiyi şikayet etmenizi sağlar. Ne kadar çok kişi şikayet ettiğiniz kullanıcıyı spam olarak bildirirse hesabın değerlendirilmeye alınması o kadar hızlı olur. Spam olarak bildirdiğiniz hesaplar kapanır ve size ulaşamaz.


Twitch Spam Ne Demek?

Twitch platformunda yayın izlerken uygunsuz bir hareket yapıldığını düşünüyorsanız yayın yapan kişiyi spamlayarak uygunsuz yayın yapmasını engelleyebilirsiniz. Tek kişinin yapacağı spam işleme alınmayacak kadar az olduğu için birçok kişi tarafından spam atılması gerekmektedir. 


Facebook'ta Spam Ne Demek?

Bir üreticinin veya kişinin profilinden gelen mesajları spam olarak şikayet ederek engelleyebilirsiniz. Mobil cihaz üzerinden yapamadığınız spam işlemini bilgisayardan halletmeniz gerekmektedir. Kişiyi spam olarak bildirdiğinizde bir daha size uygunsuz içerik veya mesaj yollayamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.