Sinüzit Nedir? Sinüzite Karşı Doğal Tedavi Yöntemleri Neler?

Solunumu zorlaştırarak daha büyük sorunlara yol açan Sinüzit'e karşı doğal tedavi yöntemlerini ve iyi gelecek ürünleri araştırdık.
Sinüzit Nedir? Sinüzite Karşı Doğal Tedavi Yöntemleri Neler?

Burun çevresinde bulunan sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir tür hastalık olan Sinüzit, çoğu insanın dert yandığı sağlık türleri arasında yer almaktadır.

Bu içeriğimizde sizler için sinüzit rahatsızlığı hakkında tüm merak edilenleri ve sinüzite iyi gelen bitki çaylarını bir araya getirdik. Ayrıca sinüzit ile ilgili tüm soruların yanıtını bu içeriğimizde bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sinüzite İyi Gelen Besin Listesi

SıraBesinEtkisi
1Zencefilİltihap Engelleyici
2Elma SirkesiSinüs Kanallarını Açar
3LimonBağışıklığı Güçlendirir
4ZeytinyağıHücre Yeniler
5Papatya ÇayıAntioksidan
6Okaliptüs YağıVitamin ve Mineral
7SarımsakAntioksidan
8ZerdeçalBesin Değeri Yüksek
9Acı BiberKanal Açıcı
10Kekik YağıBaş Ağrısı Engelleyici

Sinüzite İyi Gelen 10 Besin Tavsiyesi

İşte sinüzite iyi gelen bitkisel ürünler...

1. Zencefil

Doğal Sinüzit Tedavisi

Toz halinde veya çay olarak da tüketilebilen zencefilin bronşları ve hava kanallarını açma etkisi vardır. Sinüzitte nefes alıp vermek oldukça zordur. Ayrıca sinüslerdeki iltihaplanmayı boşalmak için de zencefil kullanılmaktadır.

2. Elma Sirkesi

Doğal Sinüzit Tedavisi

İnsan sağlığına birçok faydası bulunan elma sirkesi sinüzit tedavisinde de tercih ediliyor. Elma sirkesi buharı sayesinde sinüs kanalları açılır ve iltihaplanmalar kendiliğinden yok olur. Sinüzitle gelen baş ağrısının tedavisinde de elma sirkesi fayda sağlamaktadır.

3. Limon

Doğal Sinüzit Tedavisi

C vitamini deposu olan limon içerdiği enzimler sayesinde solunum yolu enfeksiyonları ve sinüzit tedavisinde fayda sağlamaktadır. Bağışıklığı güçlendiren limon sinüslerde iltihap oluşumunu en aza indirmeye yarıyor.

4. Zeytinyağı

Doğal Sinüzit Tedavisi

Sinüzit sebebiyle oluşan baş ağrısını gidermek ve burun çevresindeki tıkanıklığı gidermek amacıyla kullanılan zeytinyağı son derece etkilidir. Şakak bölgesine ve burun kenarlarına zeytinyağı ile masaj yaparak sinüzit ağrılarını hafifletebilirsiniz.

5. Papatya Çayı

Doğal Sinüzit Tedavisi

Bronşların, sinüslerin ve burun tıkanıklığının açılmasını sağlayan papatya çayı aynı zamanda boğazda biriken mikropları da öldürür. Vücudumuzun bağışıklık kazanmasına fayda sağlayan papatya çayı sinüzit rahatsızlıklarının ortay çıkmasını engelliyor.

6. Okaliptüs Yağı

Doğal Sinüzit Tedavisi

Zeytinyağı ile benzer etki gösteren okaliptüs yağı akciğerleri rahatlatıcı etkisiyle fark yaratıyor. Sinüzit rahatsızlıkları görüldüğü anlarda okaliptüs yağı ile yüz çehresine masaj yapmak hem sinüs kanallarının açılmasını sağlayacak hem de ağrılarınızı azaltacaktır.

7. Sarımsak

Doğal Sinüzit Tedavisi

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak mucizevi etkileri sayesinde sinüzit tedavisinde kullanılıyor. Evde sinüzit tedavisi için tüketilmesi gereken besinlerin başında sarımsak geliyor.

8. Zerdeçal

Doğal Sinüzit Tedavisi

Özellikle bal ile karıştırıldığında etkili bir doğal besin kaynağı olan zerdeçal direk olarak sinüslere etki ediyor ve sinüs kanallarının açılmasını sağlıyor. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde iltihabın kurumasına da yardımcı oluyor.

9. Acı Biber

Doğal Sinüzit Tedavisi

Acı bir biber yediğimizde yüzümüzün her yerinden hava aldığını hissederiz. Aslında olay tamda böyledir. Acı biber beyinde rahatlamaya yönelik bir sinyal yaratır ve sinüslerin açılmasını, toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Bu yüzden sinüzit tedavisinde acı biber kullanılmaktadır.

10. Kekik Yağı

Doğal Sinüzit Tedavisi

Sinüzit ağrıları çoğu zaman dayanılmaz bir hal alabiliyor ve insanları yatağa düşürebiliyor. Bu ağrılardan ve baş dönmesinden kurtulmak için kekik yağı kullanabilirsiniz. Sinüslerin üst kısmına masaj yaparak kekik yağı uygulayarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Sinüzite İyi Gelen Ürünler Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Aksu Vital Propolis Zencefil350 gr10/9.9
2Bade Natural Okaliptus Uçucu50 gr10/9.7
3Arifoğlu Organik Elma Sirkesi500 ml10/9.8
4TheLifeCo Organik Toz Zerdeçal100 gr10/9.9
5Arifoğlu Kekik Yağı100 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Sinüzite İyi
Gelen Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Sinüzite İyi Gelen En İyi 5 Ürün

Sinüzit tedavisinde kullanılan en iyi markaları sizler için listeledik.

1. Aksu Vital Propolis Zencefil

Propolis Zencefil

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu Vital
Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim350 gr

Sinüzite iyi gelen ürünlerden biri olan Aksu Vital Propolis zencefil, düzenli kullanımlarda vücuttaki biriken radyasyonu dışarı atarak rahatlama sağlıyor. 350 gr olarak satışa sunulan ürün, uygun fiyatıyla birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Kullanıcı Yorumu

? Harika bir ürün, tavsiye ederim. Leyla Y**

? Uygun fiyat, etkili bir zencefil. S** B**

2. Bade Natural Okaliptus Uçucu

Okaliptus Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Bade Natural
Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 ml

Mevsim alerjileri ve solunumu geliştirme özelliği bulunan Bade Natural okaliptus yağı, yüksek etki göstermesiyle dikkat çekiyor. 50 ml olarak karşımıza çıkan ürün, kullanıcılarından olumlu yorumlar alıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Kokusu keskin kaliteli ürün Bade’nin ürünlerinden memnunum. E** D**

? Nefes alış verişimi rahatlatıyor. V** C**

3. Arifoğlu Organik Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu Organik
Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim500 ml

Arifoğlu'nun organik elma sirkesi, enfeksiyonlarla savaşarak eski sağlığınıza kavuşmanızı sağlıyor. Ortalama fiyatıyla satışa sunulan ürün, 500 ml olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların %95'inden olumlu tepkiler alan elma sirkesi, aynı zamanda içerisindeki vitamin ve minerallerle sağlığınızı koruyor.

Kullanıcı Yorumu

? Sürekli bu markadan alıyorum, açıldıktan sonra içinde sirke anası da oluşuyor. Tadı ve kokusu çok güzel. G** C**

? Elma sirkesinin vücut için çok sağlıklı olduğu araştırmalarının yapıldığı ve de ispatlandığını duyunca ben de denemek istedim. Ç** Y**

4. TheLifeCo Organik Toz Zerdeçal

Toz Zerdeçal

Amazon
Fiyatını Gör
The Lifeco
Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 gr

En çok satan zerdeçal tozu TheLifeCo, sinüzit tedavisinde kullanılabilecek doğal yöntemler arasında yer alıyor. Antioksidan kapasitesini artıran ürün, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ülkemizde sıkça tercih edilen toz zerdeçal, bütün bunlara ek olarak kış hastalıklarına karşı koruma sağlıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Tadı güzel. Organik sertifikasının olması da benim için önemli. S** B**

? Pakistan'dan bir yakınım daha önce getirmişti. Aynı renk ve kalitede. F** U**

5. Arifoğlu Kekik Yağı

Kekik Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 ml

Kalp rahatsızlıklarına, kansere, Dispraksi'ye karşı yüksek koruma sağlayan kekik yağı aynı zamanda Sinüzit tedavisinde kullanılıyor. İnsan sağlığına oldukça faydası olan ürün, bağışıklık sistemini güçlendirerek dışarıdan gelen hastalıkların önüne geçiyor.

Kullanıcı Yorumu

? Nefes açar. Biz hem bitkisini hem yağını severek kullanıyoruz. Ö** K**

? Ürünü korona olduğumuzda almıştım nefes açıyor. Hâlâ kullanıyoruz. Gayet memnunuz. K** K**

İlginizi Çekebilir
Sinüzite İyi Gelen Bitkiler, İlaçlar ve YiyeceklerÜst Solunum Yolu Hastalıkları

Sinüzit tedavisi nasıldır?

Sinüzit tedavisi kişiden kişiye ve hastalık derecesine göre değişmektedir. Akut sinüzitte yani sürekli olmayan durumda ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Doktorun önerdiği ilaçlar kullanılarak tedavi süreci başarıyla sonuçlanmaktadır. İlaç tedavisi doktorun önerisine göre genellikle 2 hafta sürmektedir. Kronik sinüzitler de ise doktorların uygulayacağı yöntem kişiden kişiye farklık göstermektedir. Anatomik bozukluklar olan kişilerde, burun içini tıkayan yapılar cerrahi müdahale ile temizlenmektedir. Sinüz ameliyatları artık günümüz de endoskop yardımı ile yapılmaktadır.

Sinüzit nedir?

Sinüzit, sinüslerin iltihaplanması ve şişmesine denilmektedir. Burun çevresinde sinüslerin iltihaplanması sebebiyle oluşmaktadır. Üst solunum yolu enfeksiyonları sinüzite yol açmaktadır.

Sinüzit ikiye ayrılmaktadır. Akut sinüzit ve kronik sinüzit olarak iki çeşit sinüzit bulunmaktadır. Akut sinüzit, birden ortaya çıkmaktadır. Bu sinüzit çeşidi genellikle viral bir enfeksiyon sebebiyle sinüslerin dolması ile oluşmaktadır. Bu durum 1 hafta içinde kendiliğinden geçmektedir. Akut sinüzitin diğer sebebi ise bakteriyel enfeksiyondan dolayı oluşmaktadır. Kronik sinüzit, akut sinüzitte yaşanan bakteriyel enfeksiyondan dolayı oluşan sinüzit ve viral enfeksiyonların tüm sinüslere yayılması ve tedavi edilmemesiyle oluşmaktadır. Kronik sinüzit, uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır.

Sinüs nedir?

Sinüs, burun ve göz çevresinde kemiklerde bulunan boşluklara denilmektedir. 4 farklı sinüs bulunmaktadır. İşte sinüsün çeşitleri;

Frontal sinüs (alında, gözün hemen üstünde bulunur)

Maksiller sinüsler (burnun iki yanında üst çene kemiğinde bulunur.)

Etmoid sinusler (gözlerin arasında ve arkasında bulunur)

Sfenoid sinüsler (burun boşluğunun arkasında, kafa tabanında bulunur)

Sinüsler neye yarar?

Solunan havayı ısıtılıp nemlendirir. Bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Mukozal yüzeyi artırır. Kafatasında oluşturduğu hava cepleri ile sinüsler kafa kemiğinin ağırlığını azaltmada katkıda bulunabilirler. Sese rezonans verir. Hava yastıkları gibi şok emici özelliği vardır.

Sinüzit belirtileri nelerdir?

Sinüzitin belirtileri arasında; burun tıkanıklığı, sarı, yeşil renkli veya kanlı burun akıntısı, göz çevresinde ve yanaklarda ağrı, kafada basınç hissi, öne eğilmekten artan yüz ağrısı, kötü ağız kokusu, ateş, yorgunluk, halsizlik, üst dişlerde ağrı, kulaklarda ağrı ve basınç hissi, kronik öksürük yer alır.

Sinüzit nasıl oluşur?

Sinüzitin oluşmasında en büyük neden burun boşluğuna açılan dar kanallarına tıkanmasıdır. Bu şekilde mukus akımı durmaktadır. Mukus akımı engellendiği için sinüs içinde birikmektedir. Mukusun sinüslerde birikmesi nedeniyle basınç artışı ve hissi oluşmaktadır. Bu durum ağrıya yol açmaktadır. Aynı zamanda sinüsler havasız kalmaktadır. Bu durumdan dolayı mikroorganizmalar üreyerek oluşmaktadır. Enfeksiyon oluşur ve iltihap ilerlemeye devam etmektedir. Bu şekilde mukusun kıvamı koyulaşır ve rengi sarı, yeşile dönüşmektedir.

Sinüzit kimlerde görülür?

Bazı kişiler sinüzit hastalığı için daha fazla risk taşımaktadır. Sinüzite karşı daha fazla duyarlı kişiler vardır. Sinüzit nefes alma sorunu olanlar, buun yapısında problem olan kişiler, nezle ve soğuk algınlığına sıkça yakalananlar, alerjisi olanlar, vücut direnci düşük olanlar, sigara ve alkol kullananlarda görülür.

Sinüzit neden oluşur?

Sağlıklı sinüslerde bakteri bulunmamaktadır. Mukus sinüslerden dışarı kolayca atar ve hava da boşluklar arasında rahatça dolaşır. Sinüs ağızları tıkandığında bakteriler ve mikroplar kolayca üremektedir. Sinüzit enfeksiyonlarının çoğuna virüs neden olmaktadır.

  • Burun içinde büyüyen etler
  • Burun şekil bozuklukları
  • Büyük geniz eti
  • Geniz akıntısı
  • Gereğinden fazla burun açıcı sprey kullanmak
  • İrtifa değişiklikleri
  • Kış aylarında soğuk ve kuru hava
  • Kistik fibrozis
  • Reflü
  • Saman nezlesi
  • Alerjiler
  • Sigara içmek
  • Sinüslerdeki küçük kılların görevini yapmasını engelleyen hastalıklar
  • Sinüslerde bulunan ve mukusun dışarı atılmasını sağlayan küçük kıllar bazı tıbbi durumlara bağlı olarak görevini tam olarak yerine getirememesi
  • Soğuk algınlığı
  • Mukus oluşması
  • Solunum yolları enfeksiyonları

Sinüzit nasıl teşhis edilir?

Sinüzite neden olan problemleri yaşayan kişi, doktora başvurmalıdır. Doktorun muayenesi sonrasında tanı koyulur. Doktor, fiziki muayene yaparak, sinüziti tespit eder. Doktorun fiziki muayenesi dışında röntgen, tomografi ve burun endoskopik muayenesi de yapılmaktadır. Genellikle kronik sinüzitte muayene tomografi sonucunda yapılmaktadır. Bu yöntem sayesinde anatomik detaylar daha iyi görülür.

Sinüzit hangi hastalıklara yol açar?

Sinüzit tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Tedavi edilmezse, diğer hastalıklar gibi farklı hastalıklara yol açmaktadır.

  • Göz etrafından apse ve kemik enfeksiyonu
  • Akciğer enfeksiyonları
  • Menenjit
  • Bronşit
  • Beyin Apsesi
  • Zatürre
  • Tonsillit

Evde sinüzit tedavisi nasıl olur?

Sık sık yüzünüze ılık ve nemli el bezi koyunuz. Bir bardak suya birer çay kaşığı tuz ve karbonat koyup karıştırın. Bu karışımla sabah akşam geniz ve burnu yıkayınız. Sık sık su içiniz. Bu şekilde mukus incelecektir. Belli aralıklarla buhar soluyunuz. Evinizde nemlendirme cihazı kullanınız. Kafanızı öne eğmekten kaçınınız. Yüksek yastıkta yatınız. Sigaradan uzak durunuz. Dengeli besleniniz. Egzersiz yapınız ve soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişilerle yakın temasta bulunmayınız.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.