Sinüzite İyi Gelen Bitkiler, İlaçlar, Yağlar ve Yiyecekler

Sinüzite iyi gelen bitki çaylarını, ağrı kesicileri, yemekleri, besinleri, yiyecekleri, ilaçları, yağları ve bitkileri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Sinüzite İyi Gelen Bitkiler, İlaçlar, Yağlar ve Yiyecekler

Sinüzite İyi Gelen Şeyler

Sinüzite ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle şiddetli baş ağrısı yaşadığımız zamanlarda sorarız. Belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, yüz ağrısı, geniz akıntısı, bir haftadan fazla süren burun akıntısı, öksürük ve kulak ağrısı bulunan sinüzit, sürekli olarak nüksedebildiği için bir an önce tedavi edilmesi gerekir.

Sinüziti geçirmek için bitkileri, besinleri, ilaçları, çayları, yiyecekleri ve yağları kullanabilirsiniz. Sinüziti hafifletmek için bitkilerden papatyayı, besinlerden acı kavunu, ilaçlardan Amoksisilin'i, çaylardan papatya çayını, yiyeceklerden biberli yemekleri, yağlardan ise okaliptüs yağını öneriyoruz.

Sinüzite İyi Gelen Bitkiler

sinüzite iyi gelen şeyler

Sinüziti geçiren bitkiler papatya, okaliptüs, zencefil, zerdeçal, kekik ve fesleğendir. Bu bitkileri kullanarak sinüziti kısa süre içerisinde geçirebilirsiniz.

Dayanılmaz ağrılara sebep olan sinüzit, kurtulması neredeyse imkansız olan bir hastalıktır. Bu yüzden yaşam biçimimizi değiştirmemiz gerekiyor. Tam da bu noktada işimize yarayan bitkiler, sinüziti kısa süre içerisinde geçirebiliyor. Düzenli kullanımlarda ise sinüzit ağrılarına karşı koruma sağlıyor.

İlginizi Çekebilir
Sinüzite Karşı Doğal Tedavi Yöntemleri

Sinüziti Geçiren Besinler

sinüzite iyi gelen şeyler

Acı kavun, biberli yemekler, soğan, sarımsak, tuzlu su, elma sirkesi, zencefil, limon, bal, bitki çayları ve zeytinyağı sinüzite iyi gelen besinlerdir.

Yukarıda saymış olduğumuz besinleri tüketerek sinüzitten kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Bu besinleri düzenli olarak öğünlerinizde tüketmeniz halinde ise sinüzit ağrılarına karşı korumanız olur. Böylece en büyük baş ağrılarından birisi olan sinüziti hayatınızdan çıkarmaya bir adım daha yaklaşırsınız.

Sinüzite İyi Gelen İlaçlar

sinüzite iyi gelen şeyler

Sinüzit için kullanılan ilaçlar arasında Amoksisilin, lorakarbef, claritromisin, sefuroksim, amoksisilin-klavulinik asit, siprofloksasin, sefprozil ve levofloksasin bulunuyor.

Genellikle antibiyotik ile tedavi edilen sinüzit hastalığı, çok büyük ağrılara neden olduğu için anında tedavi edilmesi gerekiyor. Zaman geçtikçe daha büyük ağrılara sebebiyet veren hastalık için bir an önce doktora görünmeniz gerekiyor. Sizin durumunuza ve özelliklerinize göre doktorunuz bu ilaçları reçete edebileceği gibi farklı ilaçları da önerebilir.

Sinüziti Azaltan Çaylar

sinüzite iyi gelen şeyler

Sinüzite iyi gelen bitki çayları papatya, zencefil, biberiye, okaliptüs, karanfil, nane, zerdeçal ve kekik çaylarıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz bu bitki çaylarını tüketerek sinüzit ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak bu çayları tüketmeniz halinde ise sinüzit ağrılarının daha az nüksetmesine destek olabilirsiniz. Böylece hayatınızdan bu rahatsızlığı yavaş yavaş çıkartırsınız.

Sinüzite İyi Gelen Yiyecekler

sinüzite iyi gelen şeyler

Sinüziti hafifleten yemekler arasında acı kavun, sarımsak, soğan, zencefil, biberli yemekler, bal, limon, tarçın ve fesleğen bulunuyor.

Bu yiyecekler sinüslerinizi boşaltılmasına yardımcı olacaktır. Yemeklerinizde bu yiyecekleri tüketirseniz sinüzit ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak bu yiyecekleri tüketmeniz halinde ise sinüzit rahatsızlığınızın daha az ağrıya sebebiyet vereceğini fark edeceksiniz. Bu sayede ağrısız geçirdiğiniz gün sayısı artmaya başlar.

Sinüziti Azaltan Yağlar

sinüzite iyi gelen şeyler

Sinüzite iyi gelen yağlar okaliptüs, biberiye, papatya, çay ağacı, karanfil, mentol, limon, tatlı fesleğen, çam ve sardunya yağlarıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz bu yağları kullanmanız halinde sinüzit ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Düzenli olarak bu yağlar ile sinüslerinizi açarsanız bir süre sonra sinüzit rahatsızlığından daha az etkilenmeye başlarsınız. Bu yağlar solunum yollarınızı temizleyerek daha rahat nefes almanıza yardımcı oluyor. Bu da ağrı oluşumunu engelliyor.

Doktor gözetiminde uygulanması önerilen bu yağları dilerseniz ilaçlarınızın yanında destek amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. Ancak burada kullanmadan önce doktorunuzun onayını almanız gerektiğini hatırlatalım.


İlginizi Çekebilir
Sinüzite Karşı Doğal Tedavi YöntemleriSinüzit Belirtileri ve Tedavisi

Sinüzit evde nasıl boşaltılır?

Sinüslerde oluşan tıkanıklığı gidermek için tuzlu suyu kullanabilirsiniz. Bir miktar suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu suyun içerisine ılık bir su ekleyin. Son olarak bu suyun içerisine karbonat ve bir tatlı kaşığı deniz tuzu ekleyin. Yaptığınız bu karışımla sinüslerinizi boşaltabilirsiniz.

Sinüzit baş ağrısı evde nasıl geçer?

Sinüzit ağrısını evde tuzlu su, naneli buhar ve baharat ile geçirebilirsiniz. İlk yöntemde sıcak su ile tuzu karıştırın. Karışım ılık kıvama geldiği zaman burnunuza sıkabilirsiniz. İkinci yöntemde ise yine sıcak su ile nane yağını karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra sıcak sudan çıkan buharı burnunuza çekin. Son yöntemde ise yapmanız gereken tek şey baharatlı yemekler tüketmektedir.

Sinüziti ne söker?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre burun deliklerinizi günde iki kez salin solüsyonu ile yıkarsanız sinüziti sökebilirsiniz. Burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olan bu yöntem, sinüziti tedavi etmek için en etkili yollardan birisidir.

Sinüsleri ne açar?

Sinüslerinizi açabileceğiniz yollar arasında kuru papatya ile buhar banyosu yapmak, acı baharat tüketmek, tuzlu su kullanmak, yüksek yastıkla uyumak, tarçın kullanımı, burun kenarlarına kekik yağı sürülmesi ve soğuk kompres uygulaması bulunuyor.

Sinüslerin dolu olduğu nasıl anlaşılır?

Sinüzitin belirtileri 7 ile 10 günden uzun süre burun akıntısı, öksürük, göz çevresindeki şişlik, baş ağrısı, geniz akıntısı, yüz ağrısı, ağız kokusu ve ateştir. Eğer siz de kendinizde bu belirtileri görüyorsanız sinüzite yakalanmış olabilirsiniz.

Sinüzit doğal yollarla nasıl tedavi edilir?

Sinüziti doğal yollarla tedavi etmek için bitki çaylarından, besinlerden, yağlardan ve bitkilerden faydalanabilirsiniz. Bitki çaylarından papatya çayını, bitkilerden okatliptüsü, besinlerden acı kavunu, yağlardan ise biberiye yağını sizlere önerebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum