Sıcaklar Kurbanlık Pazarlarını da Etkiliyor

Aydın'da etkili olan aşırı sıcaklar, esnaf ile birlikte çiftçileri de olumsuz etkiliyor. Kurbanlıklar strese girmesin diye pazara getirilmiyor.
Sıcaklar Kurbanlık Pazarlarını da Etkiliyor

Aydın'da etkili olan aşırı sıcak hava, çiftçileri de olumsuz etkilemeye başladı. Bölgenin en kapsamlı hayvan pazarlarından biri olan Aydın Hayvan Pazarı, kurban bayramına az kalmış olmasına rağmen sessizliğini koruyor. 

Yetiştiriciler, aşırı sıcaklar yüzünden strese girmesinler diye kurbanlık hayvanları pazara getirmiyor.

Aydın Efeler ilçe merkezinde bulunan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklar tamamlanırken, kurban pazarına çok az sayıda alıcı ve satıcı geldi.

inekgif-002.gif

Beklenen yoğunluğun aşırı sıcaklar nedeniyle oluşmadığı belirtilirken, aşırı sıcaklarda hayvanların seyahat ve yer değişikliğinde strese girdiğini bu nedenle pazarın kurbana 1-2 hafta kala hareketlenmesinin beklendiği belirtildi.

kurban

Kurbanlık için beslediği hayvanları Germencik'ten Aydın Efeler ilçesine getiren Tarık Ula ve Hüseyin Kayaca, aşırı sıcak olduğu için pazara gece yarısı gelip gündüz hava sıcaklığı artmadan döndüklerini belirttiler. Getirdiği 3 adet kurbanlık danayı fiyatta anlaşamadıkları için satamadıklarını belirten Tarık Ula, "Bu yıl pazarda kurban için dişi sığır satışının yasaklanması nedeniyle fiyatlar biraz yükseldi. Şu anda hayvanın durumuna göre 18-20 TL arasında baskül ile canlı satış yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde piyasa nasıl olur bilmiyoruz ama şu anda pazar durgun" diye konuştu.

inek

Adeta bomboş olan kurban pazarına getirilen az sayıdaki hayvan satılmadığı için tekrar kamyonetlere yüklenerek geri götürülürken, kurban bayramı hazırlıkları tamamlanan hayvan pazarı henüz bomboş.

kurban

Havaların serinlemesi ve Kurban Bayramına 1-2 hafta kala pazarın yoğunlaşması bekleniyor.

kurban

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.