Sıcakta Uyumanıza Yardımcı Olacak 7 İpucu

Vücut fonksiyonlarının her daim düzenli çalışması için uyku oldukça önemli bir parçadır. Özellikle sıcak yaz aylarında uyku problemi artış göstermektedir. Sağlığınızı tehlikeye atan uyku problemlerini ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak ipuçları...
Sıcakta Uyumanıza Yardımcı Olacak 7 İpucu

Sıcakta Serin Kalmanızı Sağlayacak 7 İpucu

Günün tüm yorgunluğunu atacağınız yataklarınızda, derin ve soluksuz bir uyku çekmek kadar güzeli yoktur. Peki sıcak yaz akşamlarında bunu yapmak sizler için zorlaşıyor mu? Özellikle yaz mevsiminde artan hava sıcaklığı, birçok bireyin geç saatlere kadar uyku problemi yaşamasına sebep olmaktadır. Tamamen uyku düzenini alt üst eden sıcak havalar, psikolojik sarsıntılar doğurabileceği gibi beslenme düzenini de bozmaktadır.

Aşırı sıcak havalar, birçok insanın yeterli uykuyu almasına engel olmaktadır. Özellikle sıcak yaz akşamlarında uykuya dalmak bir hayli zor görülebilir. Sağlığınız için ihtiyacınız olan uykuyu almanız oldukça önemlidir. Sıcak havalarda uyumanızı kolaylaştıracak, derin bir uyku çekmenize yardımcı olacak bir kaç ipucunu sizlerle paylaştık. İşte yatağınızda serin kalmanıza yardımcı olacak 7 ipucu!

1. Yediklerinize Dikkat Edin

Sıcak, baharatlı ve yağlı gıdalar tüketmeniz uykunuzda sizi rahatsız edecektir. Bu tarz tüketimlerden özellikle yatmadan önce kaçınmanız gerekmektedir. Sıcak yaz mevsimlerinde sindirimi kolay, hafif gıdalar tüketmeniz sağlığınız açısından daha önemli olacaktır. Ayrıca akşamları çikolata, alkol ve kafein içeren gıda ve içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Alkol ve kafeinli içecekler vücudunuzdaki dehidrasyonu arttırmaktadır.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


2. Ilık Duş Alın

Yatmadan önce serin ya da ılık bir duş almak, vücut sıcaklığının dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Doğrudan vücudunuzu soğutan ılık duş, cildinizin sıcaklığa karşı direncini arttıracaktır. Hızlı ısı kaybına yardımcı olan ayaklarınızı yatmadan önce 10 dakika soğuk suda bekletmeniz, rahat bir uyku çekmenize olanak sağlayacaktır.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


3. Odanızı Serin Tutun

Uyku için optimum yatak odası sıcaklığı 16-18 derece arasında olmalıdır. Bu nedenle günün her vakti güneş alan ve sıcağa maruz kalan odalarınız için perde ya da güneşlik kullanmanız, gece serin bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Odanızı daha serin tutmanıza yardımcı olacak klima ya da vantilatörleri yatmadan önce kapatmayı asla unutmayınız. Akut ve kronik hastalıklara sahipseniz, çok sıcak havalarda serin kalmanın en iyi yolları için doktorunuza başvurmanız önerilmektedir.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


4. Bol Su Tüketin

Uyurken vücudunuzun nemli ve serin kalması için gün boyunca bol su içmeniz gerekmektedir. Uykusuzluk problemi çekenler için oldukça etkili olan su tüketimi, dehidrasyonu azaltmaktadır. Yatağınızın başucunda bir bardak su bulundurmak size iyi gelecektir.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


5. Egzersiz Yapmaktan Kaçının

İç sıcaklığınızı arttıracak egzersiz hareketlerinden kaçınmanız önemlidir. Özellikle yatmadan önce yapılan egzersizler, uyku esnasında terlemenize sebep olmaktadır. Vücudunuzun soğumasına fırsat vermek için yatmadan birkaç saat önce egzersiz yapmanız en doğrusu olacaktır.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


6. Zihninizi Kontrol Edin

Sıcaklık hissi, fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da uykusuzluk yaratmaktadır. Uyumadan önce hazırlayacağınız serin bir havluyu alnınıza yerleştirerek tüm vücudunuza yayıldığını hissedebilirsiniz. Algı noktanızı alnınızda toplamanız, zihninizin diğer sıcaklıkları algılamasını zorlaştıracaktır.

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları


7. Yatağınızı Serin Tutun

Soğuk kış mevsimlerinin vazgeçilmezi olan yorganları kaldırarak, ince çarşaflar tercih etmeniz yatağınızın daha serin kalmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, pijamalarınızın pamuklu olmasına dikkat etmeniz de oldukça önemlidir. 

Sıcakta Serin Kalmanın Yolları

Önerilen İçerik; Hayatta Pozitif Olmanızı Sağlayacak 7 Alışkanlık!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum