Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Enfeksiyona Karşı 6 Bitki Çayı

Sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olan ses kısılması, yüksek sesle konuşma ve çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle oluşabilir. İşte doğal tedaviler...
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Enfeksiyona Karşı 6 Bitki Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitkisel Karışım Önerileri

Ses kısıklığı genellikle uzun süre konuşma, yüksek sesle konuşma, çığlık atma ve larenjit gibi gırtlak bölgesinde meydana gelen iltihaplanmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ses kısıklığından kurtulmak için bitkisel içecekler, yiyecekler ve doğal kürler deneyebilirsiniz. bu içeriğimizde ses kısıklığına ve boğaz iltihaplanmalarına iyi gelen bitki çaylarını sıraladık. Ayrıca bağışıklığa iyi gelen bitki çayları içeriğimizi incelemek için de linke tıklayabilirsiniz.

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Listesi

SıraBitkiFaydasıGünlük Tüketim
1Zencefil Çayıİltihabı Önler2 Bardak
2Ekinezya ÇayıBağışıklık Sistemini Destekler2 Bardak
3Sarımsak Çayıİltihabı Önler3 Bardak
4Papatya ÇayıBoğazı Rahatlatır2 Bardak
5Limon ÇayıBoğazı Nemlendirir1 Bardak
6BalMikropları Öldürür4 Yemek Kaşığı

Ses Kısıklığına İyi Gelen 6 Çözüm Tavsiyesi

İşte ses kısıklığına iyi gelen bitkiler ve bitki çayları...

1. Zencefil Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen zencefilin faydaları saymakla bitmez. Birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren zencefil, antibakteriyel özelliğinin yanı sıra iltihap önleyici etkisiyle bilinmektedir. Ses kısılması tedavisinde yaygın olarak kullanılan zencefil, mukoza sağlığını yeniden düzenler ve üst solunum yollarında enfeksiyonlara karşı etkili bir şekilde mücadele eder. Etkili bir antibakteriyel olan zencefili, yemeklerde ve salatalarda tüketebileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Zencefil çayı ses sanatçıları başta olmak üzere profesyonel olarak sesini kullanan kişiler tarafından sıkça kullanılmaktadır. Ses tellerini tahrişe karşı koruyan zencefil çayı, boğazı rahatlatır ve sesin eski haline dönmesine yardımcı olur.

2. Ekinezya Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı etkili sonuçlar veren ekinezya, larenjit başta olmak üzere birçok enfeksiyon hastalığının tedavisinde önerilen bir bitkidir. Bağışıklık sistemine önemli katkılarda bulunan ekinezya, alerji ve soğuk algınlığı tedavisinde oldukça etkilidir. Enfeksiyon hastalıklarından alerjiye kadar ses kısıklığına yol açan pek çok sorun karşısında ekinezyadan yararlanabilirsiniz.

3. Sarımsak Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, her derde devadır. Bu mucizevi bitki birçok sağlık sorununda olduğu gibi ses kısılmasına karşı da oldukça etkilidir. Oldukça güçlü bir doğal antibiyotik olan sarımsak, bu özelliği sayesinde iyileştirici etkisi çok yüksek bir bitkidir. Antibiyotik özelliğinin yanı sıra etkili bir iltihap önleyici olan sarımsak, iltihap kaynaklı ses kısılmasını hızlı bir şekilde iyileştirir. Sarımsak ses kısıklığına neden olan tahrişi azaltır ve iltihap oluşumunu engeller. Sarımsağı yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi çiğneyerek de tüketebilirsiniz. Bunun için 1-2 diş sarımsak yeterli olacaktır. Ayrıca 1-2 diş doğranmış sarımsağa bal ve elma sirkesi karıştırıp doğal bir şurup hazırlayabilirsiniz.

4. Papatya Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Öksürük tedavisinde oldukça etkili olan papatya çayı, larenjit tedavisinde önerilen çaylar arasındadır. Papatya çayı genellikle uykusuzluğa karşı kullanılsa da sağlığın pek çok alanında faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Papatya çayına bal ekleyerek etkisini daha çok arttırabilirsiniz. Ballı papatya çayı boğazınızın rahatlamasını sağlayacaktır.

5. Limon Çayı

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

C vitamini bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan limon, mukustan kaynaklanan ses kısıklığı tedavisinde oldukça etkilidir. Limon suyu boğazın nemlenmesini sağlar ve enfeksiyon oluşumunu engeller. Ancak ses kısılması reflüden kaynaklanıyorsa veya reflü hastasıysanız limon kullanmanız önerilmez.

6. Bal

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen bal, doğal antibiyotiktir. Antiseptik özelliği sayesinde mikroplarla mücadelede oldukça etkili olan bal, boğazı nemli tutar ve mikropları öldürür. Bunun için günde bir kaşık bal tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca bala karabiber ekleyerek de tüketebilirsiniz. Bu sayede balın etkisini daha çok arttırmış olursunuz.

Ses Kısılması Nedir Neden Olur?

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Ses kısılması herkesin hayatında birkaç kez meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Ses kısılması, yüksek sesle ve uzun süre konuşma sonucunda gelişebileceği gibi gırtlakta oluşan iltihap ve enfeksiyon sonucunda da ortaya çıkabilir. Ayrıca soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıkları da ses kısıklığının başlıca nedenlerindendir. Ses kısılması, çeşitli nedenler sonucunda sesteki çatallaşmanın meydana getirdiği boğukluk olarak tanımlanabilir. Ancak sorunun meydana geldiği bölgeye göre sesteki değişimler farklılaşabilir. Gırtlağın alt bölümünde meydana gelen rahatsızlık sonucunda ses daha az ve cılız çıkar. Gırtlağın üst kısmındaki rahatsızlık sonucunda ise sesiniz daha kalın olur. Ancak sorun ağızda ise ses burundan çıkar.

Ses Kısıklığının Nedenleri Nelerdir?

Ses Kısıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

1. Bağırmak
2. Aşırı konuşmak
3. Kirli havaya maruz kalmak
4. Alkol tüketmek
5. Sigara kullanmak
6. Gırtlak iltihaplanması (Larenjit)
7. Ses tellerindeki titreşim aksaklığı
8. Bazı nörolojik bozukluklar
9. Ses tellerindeki deformasyona bağlı oluşan polipler
10. Ses teli nodülleri
11. Boğaz reflüsünden kaynaklı olarak mide asidinin yemek borusuna yerleşmesi
12. Gırtlaktaki sinir yaralanmaları
13. Gırtlak kanseri

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum