Yanlış Bilinen 7 Şehir Efsanesi

Şehir efsaneleri dilden dile dolaşarak günümüze kadar gelmiştir. Hatta bizden sonraki nesillere devrolacak olan bu efsanelerin bazıları hayli bilindik. İşte yanlış bilinen 7 şehir efsanesi, dedikodu da diyebiliriz.
Yanlış Bilinen 7 Şehir Efsanesi

Bazı şehir efsaneleri gerçekleri yansıtabilir. Ancak bazıları var ki sıradan değil, bilinmiyor ve duyanların ağzını açık bırakıyor. İşte bilinmeyen ya da çok az kişi tarafından bilinen 7 şehir efsanesi.

1. Elvis Presley’in Sırrı

Elvis Presley aramızdan ayrıldığında milyonlar yasa boğulmuştu. Ancak biz şehir efsanesi var ki onun ölümünü kaldıramayan insanlar tarafından ortaya atılmış olmalı. Sözde Elvis ölmemiş ve ıssız bir adada yıllardır yaşamını sürdürüyormuş.

elvis-gif.gif


2. Şifreyi Ters Girmeyin

Bir başka az bilinen şehir efsanesi de ATM hırsızlarına karşı geliştirilmiş. Eğer ATM’den para çekerken arkanızda şüpheli hareketler sergileyen biri varsa şifreyi ters girmek polislerin gelmesini maalesef sağlamıyor. Ancak ne hikmetse bunu deneyenler ve kartını ATM’ye kaptıranlar dahi bulunuyor.

atm-gif.gif


3. ODTÜ'den Risk Budur

ODTÜ’de öğrenim gören gençlerden biri, risk nedir? Sorusuna “RİSK BUDUR” şeklinde cevap vermedi, optik okuyucuya böyle kodlamadı ve 100 puanı almadı. Ancak bu efsane de az bilinse dahi, dilden dile dolaşacak gibi görünüyor. Hatta denemeye kalkanlar olursa şaşırmayız elbette.

odtu.jpg


4. Bilkent Üniversitesi Efsaneleri

Bilkent Üniversitesi’nin konu olduğu efsaneler de hayli abartılı. Örneğin bir tanesi otoparka bir öğrencinin helikopterle indiğini söylüyor. Diğeri ise kantinde ‘burslular ve köpekler giremez’ tabelası olduğu yönünde.

bilkent.jpg


5. Sınavları TÜBİTAK mı Hazırlıyor?

Bir diğer şehir efsanesi ise üniversite sınavları hakkında. Sözde üniversite sınav sorularının TÜBİTAK tarafından hazırlandığı düşünülüyor. Ancak bu da bilinmeyene efsanelerden yalnızca biri.

sinav-002.jpg


6. Haliç Altın Dolu

Haliç’in dibinin de altın dolu olduğuna dair bir şehir efsanesi var ki, yıllardır dolaşıyor. Nispeten daha çok bilinen bu efsane şöyle devam ediyor. Japonlar bu altınları çıkaracağını söylerler ama el koyacakları için izin verilmez.

halic.jpg


7. Coca Cola’nın Formülü

Sevilen içeceklerden Coca Cola için bir efsane olmazsa olmazdı. Üstelik bu efsaneye göre kolanın formülünü yalnızca 2 kişi biliyor. Hatta formülü kaybetmemek için bu iki kişiyi aynı uçağa dahi bindirip ölüm riskini göze almıyorlar.

coca-cola,-google,-microsoft,-apple.jpg


Önerilen İçerik; Coca Cola Hakkında Bilinmeyen 30 Gerçek!

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.