Evde Verimli Şekilde Sebze Nasıl Yetiştirilir?

Bulunduğunuz yeri sebze yetiştirmeye uygun hale getirmek de sonrasında sebze yetiştirmek de sizin elinizde. İşte Sebze yetiştirmenin püf noktaları...
Evde Verimli Şekilde Sebze Nasıl Yetiştirilir?

Sebze Nasıl Yetiştirilir?

Sebze yetiştirmek için balkonunuzu kullanabilirsiniz. Son yıllarda oldukça popüler olan bu yöntemle kendi domateslerinizi, biberlerinizi yetiştirmeniz çok kolay. Bunun için bir balkonunuzun olması ve gerekli malzemelerin temin edilmesi gereklidir.,

İşte sebze yetiştirmenin altın kuralları şunlardır;

1. Bol Güneş

Evde sebze yetiştirmek

Sebzelerin çoğu güneş almak ister. Sebzelerin güneşe maruz kalacakları saat ise 8 saattir. Bu yüzden balkonunuzun en güzel güneş alan kısmına sebzelerinizi ekmelisiniz.

2. Az Sebzeyle İşe Başlayın

Evde sebze yetiştirmek

Bol ve geniş bir yeriniz olmadığı için balkon bahçeciliği yaptığınızı unutmayıp, birkaç sebzede karar kılıp onları ekin. Kendi ellerinizle ektiğiniz, baktığınız domatesleri görmek ve yemek sizi yeterince mutlu edecektir.

3. İyi Toprak

Evde sebze yetiştirmek

Unutmayın iyi ve verimli bir ürün elde etmek istiyorsanız toprağınızın iyi olması gereklidir. Bu yüzden toprağınızı sulamayı ihmal etmeyin.

4. Fide

Evde sebze yetiştirmek

Bu işe ilk başlayanlar için sıfırdan başlamak zor gelebilir. Yani tohum ekmek yerine hazır fidelerden alıp ekilebilir. Alıştıkça daha sonra kendi tohumunuzu yetiştirebilirsiniz.

5. Gübreleme

Evde sebze yetiştirmek

Bunun için organik gübreleri tercih etmelisiniz. Hem sağlıklı hem de bol sebze elde etmenize yardımcı olur. Bu yüzden mutlaka organik gübre tercih edin.

6. Bakteri

Evde sebze yetiştirmek

Bunun için yararlı bakteriler kullanabilirsiniz. Toprağınızın yararlı bakterilere de ihtiyacı vardır unutmayın.

7. Sulama

Evde sebze yetiştirmek

Fideler 2-3 günde, tohumlar ise her gün sulanmalıdır. Bahar sonunda daha az ama daha derine sulama yapılmalıdır.

Benzer İçerik Önerileri
Yetiştirmemeniz Gereken BitkilerBağışıklık Sistemini Güçlendiren Sebzeler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum