Santa Monica'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Kaliforniya Eyaleti'nin mütevazi merkezlerinden Santa Monica yaklaşık 100 bin nüfusu barındırmaktadır. Santa Monica'nın tarihi, turistik ve kültürel açıdan değerli gezilip görülmesi gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Santa Monica'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Santa Monica İskelesi

Kentin Colorado Caddesi sonunda bulunan 100 yılı aşkın geçmişiyle çift eklemli mükemmel bir iskeledir. Santa Mocica şehri ile özdeşleşmeyi başaran iskele Pasifik Okyanusu kenarında ziyaretçilerine mükemmel manzaralar sunmaktadır. Etrafında park, restoran, kafe, otel gibi işletmeleri barındıran iskele ABD'nin dünya şöhretli iskelelerinden biridir. Yıl içerisinde ücretsiz haftada en az 1 konsere sahne olan iskele Santa Monica halkının en fazla ilgi gösterdiği mekanlardan biri haline gelmiştir. Bugüne kadar onlarca film, dizi, klip ve TV programına mekan olan iskele Santa Monica seyahatinizin ilk duraklarından olmalıdır.

santa-monica-iskelesi.jpg

Santa Monica Devlet Kumsalı

santa-monica-devlet-kumsali.jpg

Kaliforniya Devlet Parkı tarafından işletilmektedir. 5,6 km'den daha uzun bir halk plajı olarak faaliyet gösteren Santa Monica Devlet Kumsalı piknik ve oyun alanları, otelleri, restoran ve kafeleriyle yaz aylarında mükemmel bir tatil alanı görüntüsü çizmektedir. Santa Monica seyahatiniz yaz aylarına tesadüf ederse bu sahilde serinlemek ve eğlenmek isteyebilirsiniz. 

Santa Monica Limanı Akvaryumu

santa-monica-limani-akvaryumu.jpg

Tarihi Santa Monica İskelesi'nin alt tarafında bulunan yaklaşık 20 yıllık bir akvaryumdur. 104 farklı türden binlerce deniz canlısını barındıran akvaryum Santa Monica gezi rehberinizde muhakkak yer almalı. Kurum önceleri Okyanus Keşif Merkezi olarak faaliyet göstermiştir. Her yıl Dünya'nın dört bir yanından 65 binden fazla ziyaretçi çeken akvaryum eğitim programları, deniz koruma, kirliliğin önlenmesi ve çevre eğitimine dair projeler gerçekleştirilmektedir. Santa Monica'nın turistik yerlerinden biri olan bu mütevazı akvaryumu kesinlikle keşfetmelisiniz.

Havacılık Müzesi

havacilik-muzesi.jpg

Santa Monica'da faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen havacılık müzesinin temelleri 1974 yılında atılmıştır. Güney Kaliforniya havacılık tarihine dair ögeler içeren kurum Santa Monica'nın gezilecek yerlerindendir. Onlarca uçağa ev sahipliği yapan müze özellikle çocukların yoğun ilgisini görmektedir. Ülkenin en değerli havacılık müzelerinden biri olarak ün kazanan kurumu Santa Monica seyahatinizde kesinlikle ziyaret edin.

Aziz Monica Katolik Kilisesi

aziz-monica-katolik-kilisesi.jpg

Adından da anlaşıldığı gibi bu yapı Santa Monica'da bulunan bir Katolik kilisesidir. 1926 yılında inşa edilen manevi yapı Frank Gehry tarafından dizayn edilmiştir. Kaliforniya Caddesi'nde bulunan değerli kutsal yapı Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaca ünlü dini sembollerinden biridir. Yalnızca bu kiliseyi görmek amacıyla her yıl yüz binlerce yerli turist Santa Monica'ya akın etmektedir. Santa Monica'ya geldiyseniz ve mistik bir dini mekan görmek istiyorsanız bu kiliseyi kaçırmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.