Santa Barbara'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Santa Barbara yaklaşık 90 bin nüfusuyla ABD Kaliforniya Eyaleti'nin mütevazı merkezlerinden biridir. Santa Barbara'nın tarihi, turistik gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Santa Barbara'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mission Santa Barbara

Fransisken emriyle kurulan bir İspanyol dini misyon kuruluşudur. 1820 yılında 8 hektarlık bir alana İspanyol Kolonikal mimari tarzıyla inşa edilmiştir. Yapının mimarı ise Antonio Ripoll olmuştur. Mission Santa Barbara bir Roman Katolik dini mekanı olarak hizmet vermektedir. Bu dini mekanın kuruluş amacı bölgede yaşayan Kızılderili halkının yerli yerel Chumash-Barbareno kabilesinin dini dönüşümünü sağlamaya yöneliktir. Şu anda ise Los Angeles Başpiskoposluğunun bir bölge kilisesi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Santa Barbara seyahatiniz esnasında gezi rehberinize Mission Santa Barbara'yı muhakkak ekleyin.

mission-santa-barbara.jpg


Stearns Wharf

streans-wharf.jpg

1872 yılında Santa Barbara'da oluşturulan ünlü bir limandır. İnşa edildiği dönemde bölgenin en geniş limanı durumundaydı. İskele adını onu inşa eden John P. Stearns'ten almıştır. 1878 yılında dalga ve fırtınalarla ağır tahrip yaşayan iskele, tamir edilerek tekrardan hizmete açılmıştır. Santa Barbara halkının en fazla ilgi gösterdiği yürüyüş alanlarından birine çevrilmiştir. Santa Barbara gezisinde bulunan yerli ve yabancı turistlerin dikkat merkezinde yer alan mekanlardandır.


Lotusland

lotusland.jpg

Madame Ganna Walska tarafından kurulan kar amacı gütmeyen bir botanik bahçedir. Santa Barbaralılar arasında Ganna Walska Lotusland olarak da adlandırılmaktadır. 15 hektarlık alana kurulan Lotusland, yüzlerce bitki türüne ev sahipliği yapan mükemmel bir mekandır. Kaktüsler ve Euphorbias Bahçeleri, Japon Bahçesi, Fern Bahçeleri gibi bölümleri bulunmaktadır. Santa Barbara'nın gezilecek yerleri listesinde Lotusland'a da yer açın.


Santa Barbara Doğal Tarih Müzesi ve Deniz Merkezi

santa-barbara-dogal-tarih-muzesi-ve-deniz-merkezi.jpg

Daha önceleri Ty Warner Deniz Merkezi olarak faaliyet gösteren kurum, 2005 yılından itibaren yeni ismiyle hizmet vermektedir. Stearns Wharf Limanı üzerinde bulunan bu müzesinde doğa tarihi ve deniz yaşamına dair harika kolesiyonlar sergilenmektedir. Ty Warner isimli bir iş adamının bağışladığı binada hizmet veren kurum, her yıl ziyaretçi potansiyelini katlamaktadır. Santa Barbara'nın tarihi yerlerini gezerken bu müzeye uğramayı unutmayın.


Santa Barbara Kontluğu Adliyesi

santa-barbara-kontlugu-adliyesi.jpg

William Mooser tarafından tasarlanan yapı, mimar Charles Willard Moore'un katkılarıyla 1929 yılında tamamlanmıştır. Şu ana kadar tasarlanan en görkemli İspanyol Revival tarzı koloni yapılardan biridir. 14 bin metrekarelik alanda kurulan yapı yıllarca bölgenin adliye sarayı olarak kullanılmıştır. İlerleyen yıllarda binaya 'El Maridor' adlı mükemmel bir saat kulesi eklenmiştir. Kulesiyle birlikte Santa Barbara'nın en önemli yapılarından birine çevrilen adliye binası, kentin turistik yerlerinden biridir.


Alice Keck Parkı Anıt Bahçeleri

alice-keck-parki-anit-bahceleri.jpg

Santa Barbara'da bulunan muhteşem bir parktır. Superior Petrol Şirketi'nin sahibi William Myron Keck'in kızı Alice Keck adına kurulmuş ve 1975 yılında şehre armağan edilmiştir. Parkın içerisinde geniş yürüyüş ve bisiklet yolları, çeşitli çiçek ve ağaçlar bir de büyük kanal vardır. Santa Barbaralılar için en önemli buluşma noktalarından biridir. Ayrıca sabah sporu, piknik gibi etkinliklerin de değişmez adreslerinden biridir. Santa Barbara seyahatinizde bu mükemmel parkı görmeden kentten ayrılmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.