Samsun'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Samsun'da gezilecek yerleri sizler için düzenledik.
Samsun'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ataturk-aniti.jpg

Atatürk Anıtı

1928-1938 yılları arasında Avusturyalı Heykeltıraş Heinz Kreppel tarafından yapılmıştır. 19 Mayıs 1919’un anısına yaptırılan bu anıtın kaidesinin dört bir tarafında Milli Mücadele'yi vurgulayan figürler mevcuttur. 

 

ilkadim-aniti.jpg

İlkadım Anıtı

Atatürk’ün doğumunun 100.yılı için Heykeltıraş Hakkı Atamalı tarafından yapılmıştır. Heykel, Kurtuluş Mücadelesi'nin buradan başlatıldığını ifade etmektedir.

 

 

yalova-gemisi.jpg

Yalova Gemisi

Cafe-restaurantı hizmeti veren gemi mutlaka görülmesi gereken alanlar içindedir.

 

bandirma-.jpg

Bandırma Vapuru 

Mustafa Kemal Atatürk'ü ve 18 arkadaşını Samsun’a getirip, milli mücadelenin başlamasına vasıta olarak önemli bir görev yapan Bandırma Vapuru müze olarak halkın ziyaretine açık.

 

gazi-muzesi.jpg

Gazi Müzesi

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği zaman kalmış olduğu mıntıka Palas Otelidir. Müzeye dönüştürülen otelde Atatürk'ün kullanmış olduğu eşyalar ve fotoğraflar sergilenmektedir.

 

muze.jpg

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Samsun‘da bulunan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 19 Mayıs 1981 yılında ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde orta salon ve simetrik olarak yapılmış iki yan salon bulundurmaktadır. Eski fuar alanı içerisinde yer almaktadır. 

 

teleferik-.jpeg

Teleferik 

Samsun'da Batıpark ile Baruthane Tümülüsleri arasında kurulmuş olan teleferikle hem yeşil alan hem de arkeolojik müze olarak düzenlenmiş Baruthane Tümülüslerinin bulunduğu yere kolaylıkla ulaşılabiliyor. 

 

samsun-buyuk-cami.jpg    

Samsun Büyük Cami

Batumlu Hacı Ali tarafından 1884'te yaptırılmıştır. Mermer mihrap ve ahşap minberi dikkati çeken cami Sultan Abdülaziz’in annesi Pertevniyal Valide Sultan tarafından onarılmış, bu yüzden de halk arasında Valide Camisi olarak tanınmıştır.

 

hayvanat-bahcesi-001.jpg

Hayvanat Bahçesi

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük hayvanat bahçesi Samsun'da bulunmaktadır.

 

sevgi-golu-.jpg

Sevgi Gölü 

Samsun sahil yolunun doğusunda bulunan sevgi gölü Samsun'un cazip dinlenme merkezlerinden birisidir. 

 

samsun-sahilleri.jpg

Samsun Sahilleri

Çok uzun bir sahil şeridine sahip olan Samsun'da genellikle sahiller denize girmeye elverişlidir. Atakum, Kurupelit, Atakent, Çatalçam, İncesu, Dereköy, Taflan, Erenköy, Engiz ve Muşta yerleşim merkezlerinin tamamında özel plajlar, kamp alanları ve çeşitli büyüklüklerde konaklama alanları bulunmaktadır. Ayrıca, yelken, sörf, jet ski gibi su sporları bu sahil kısmında yapılabilmektedir.

 

amisos-tepesi.jpg

Amisos Tepesi

Amisos Tepesi eski çağlardaki uygarlıklardan kalma bir yerdir. Çok güzel bir çevre düzenlemesi ile tarihi mezarları gezebilirsiniz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.