Samsa Böreği Tarifi

Samsa yoğurtlu mantı olarak yapılan Arnavut mutfağının önemli lezzetlerinden biridir. İşte, her öğününüzde yiyebileceğiniz nefis Samsa böreğinin tarifi ve hazırlanışı...
Samsa Böreği Tarifi

Samsa Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Un (1 Kilo)
  • Maya (1 Çay Kaşığı)
  • Yoğurt (1 kilo)
  • Sıvı Yağ (1 Çay Bardağı)
  • Sarımsak (2 Diş)

Hazırlanışı

Un, bir tutam tuz ve suyla birlikte yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Sonrasında dinlenen hamur üç parçaya ayrılır ve sırayla açılır. Açılan her hamurun üzerine yağ sürülerek, ortası yuvarlak olacak şekilde yan kısımlardından kesilir. Unla birlikte tepsi boyutuna göre tekrar açılır ve aynı işlem uygulanır.

Sıvı yağ ile margarini eritin. Tepsi boyutunda açılan hamurun üzerine erittiğiniz yağları sürün ve kenarlarından kol böreğine benzer şekilde bir miktar kıvırın ve bıçakla kesin. Kıvırdığınız bu parçayı küçük kareler şeklinde kesin. Yağ sürdüğünüz tepsinin üzerine dizin. Fırında pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Samsa böreğiniz artık servise hazır.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.