Salvador Gezilecek Yerler

Salvador, Brezilya'nın kuzeydoğusunda yer alan bir eyalet olan Bahia'nın başkentidir.Salvador Brezilya'nın en büyük şehirlrinden birisidir, Biz de bu içeriğimizde sizler için Salvador şehrindeki gezilecek yerleri derledik.
Salvador Gezilecek Yerler

Salvador Gezilecek Yerler

  • Salvador'daki müzeler
  • Salvador'daki turistik noktalar
  • Salvador'da nerede kalınır?
  • Salvador otel önerileri
  • Salvador şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Salvador'da ne yenir?
  • Salvador restoran önerileri
  • Salvador gece hayatı
  • Salvador gece kulübü önerileri

Salvador Hakkında Bilgi

  1. Açıkhava partisi ve karnaval etkinlikleri ile bilinmektedir.
  2. Bahia'nın başkentidir.
  3. Latin Amerika'nın en kalabalık 9. şehridir.
  4. Brezilya'nın 3. büyük şehridir.
  5. Yoksul bölgenin kalkınmış kısmını oluşturmaktadır.
  6. Şehir merkezi 17.yy ile 19.yy arasında inşa edilmiştir.
  7. Birçok anıtsal yapı ile ünlüdür.
  8. Şehir 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.
  9. Nüfusun %80’nin siyah ve Afrikalı'dır.
  10. Koloni Brezilya’sının ilk başkenti unvanını taşımaktadır.
  11. Afrika kökenli Brezilyalıların kültürü ağır basmaktadır.

salvador-hakkinda-bilgi.jpg

Brezilya Gezilecek Yerler


Pelourinho

Pelourinho, Salvador şehrinin yerleşim merkezlerinin en büyüğüdür. Adeta Salvador'un kalbi diyebileceğimiz bu bölge kıyıdan 85 metre yükseklikte yer almaktadır. Rengarenk sokakları, tarihi binalarıyla büyüleyen bu yer aynı zamanda şehrin kültür, alışveriş ve eğlence merkezidir. 

pelourinho-001.jpg
Adres: Salvador - Bahia, 40020-060, Brezilya


Abelorda Rodrigues Müzesi

17. ve 18. yüzyıl Latin Amerika'sının sömürge binalarının bulunduğu ve barok mimarinin kendisini hissettidiği Pelourinho'da yer alan Abelorda Rodrigues Müzesi, Rua Gregorio de Matos'daki yerel tören danslarında kullanılan Candomble figürlerinin, kutsal ve sanatsal eserlerin yer aldığı çok önemli bir müzedir. 1701 yılında yapılmış ve hala günümüzde çok sağlam görünen bu müze aynı zamanda Şehir Müzesi olarak da bilinmektedir.

abelorda-rodrigues-muzesi.jpg

Adres: Rua Gregorio de Matos 45 | Pelourinho, Salvador, State of Bahia


Sao Francisco Kilisesi ve Manastırı

Şehrin en tanınmış turistik merkezlerinden biri olan Sao Francisco Kilisesi ve Manastırı, buraya gezmeye gelen turistlerin en çok dikkatini çeken yapıdır. Francis tarzında manastır olarak düzenlenen bu yerin dekorasyonu neredeyse 18. yy'ın ilk yarısına kadar devam etmiştir. İçerisindeki özel yapım yaldızlı oymalar ile kusursuz bir görünüme sahip bu manastır mutlaka görülmeye değerdir. Manastırın iç duvarları 17.yy döneminin ünlü Flaman sanatçısı olan Otto van Veen'in eserlerine dayanan azujelo adı verilen kiremitlerle süslenmiştir. Bu farklı tasarım görenleri büyülemektedir.

sao-francisco-kilisesi.jpg

Adres: RRua do Infante D. Henrique, 4050-297 Porto


Frades Adası 

Salvador'un en güzel adasıdır diyebileceğimiz bu muhteşem ada doğasıyla misafirlerini büyülemektedir. Günümüzde hala çok iyi korunmuş durumda olan Frades Adası, Hindistan cevizi ağaçları, dağlar, göller ve şelalelerle kaplıdır. Brezilya'ya özgü yerli ağaç türlerinin rahatlıkla görülebileceği bu ada kesinlikle görülmeye değer bir doğaya sahiptir. 

frades-adasi .jpg

Adres: Serra de Fora, Porto Santo Island 9400-105


Ponta de Nossa Senhora Loreto

Bu şehrin en ünlü plajlarından birisi olan Ponta de Nossa Senhora Loreto Plajı, dinlenmek, doğanın tadını çıkarmak için ideal mekanlardan birisidir. Plaj alanının 15 metreyi geçmesi ve suyun derinliğinin 11 metreyi bulması buranın cazip özelliklerini oluşturmaktadır. Çadırınızı istediğiniz yere kurabileceğiniz bu plajda harika bir gün geçirebilirsiniz.

ponta-de-nossa-senhora-loreto.jpg

Adres: Rua Gregorio de Matos 45 | Pelourinho, Salvador


Elevador Lacerda

Elevador Lacerda, 130 kişi kapasiteli, 24 saat hizmete açık ve günde yaklaşık 30.000 kişi taşıyan tarihi ve turistik bir asansördür. Sahildeki meydanda bulunan bu asansörü şehrin her yerinden görebilmektesiniz.

elevador-lacerda.jpg

Adres: Praça Tomé de Souza, S/N - Centro, Salvador - BA, 40020-000, Brezilya


Caixa Cultural Salvador

1991 yılında açılan bu geleneksel ve çağdaş kültür merkezinde konserler, kültürel etkinlikler yapılmaktadır. Gelenlerin keyif alarak ayrıldığı bu yeri mutlaka görmelisiniz.

caixa-cultural-salvador.jpg

Adres: R. Carlos Gomes - Centro, Salvador - BA, 40060-330, Brezilya


Teatro Castro Alves

Muhteşem tiyatro eserlerinin sahnelendiği bu yerin akustiğine bayılmamanız neredeyse mümkün değil. Harika manzarasıyla da büyüleyen Teatro Castro Alves, Salvador'un en merak uyandıran yerlerinden biridir.

teatro-castro-alves.jpg

Adres: Praça 2 de Julho, S/n - Campo Grande, Salvador - BA, 40080-121, Brezilya


Salvador Şehir İçi Ulaşım

Salvador şehri Brezilya'nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro şehirlerine göre daha kısıtlı br ulaşım ağına sahip olsa da gelişimini devam ettirmektedir. Ulaşım ağına 2014'te katılan metro, sekiz istasyona sahiptir. Metro ağının genişletilmesi için günümüzde hala çalışmalar sürdürülmektedir.

salvador-sehir-ici-ulasim.jpg

Taksi seçeneği de sıklıkla turistler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü Avrupa ve ABD standartlarına göre oldukça ucuzdur. Şehirdeki otobüslerin ise giriş kapısının arka kapı olduğu gerçektir. Çok kalabalık olan otobüsler hareket saatlerine pek sadık kalmamaktadır. Zaman sizin için önemliyse metro kullanmanızı tavsiye ederiz. Özel otobüslerin ise diğerlerinden farklı ve modern olup fiyatları daha pahalıdır.

salvador-sehir-ici-ulasim-001.jpg


Salvador'da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Bahia Othon Palace

1 dakikalık yürüme mesafede yer alan bu otel, 5 yıldızlı bir tesistir. Bahia Othon Palace, Salvador'daki Ondina Plajı'na bakan lüks süitler ve eksiksiz eğlence olanaklarıyla yerli yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. 

bahia-othon-palace.JPG
Adres: Avenida Oceânica, 2294, Ondina, Salvador, CEP 40170-010, Brezilya


Fera Palace Hotel

Fera Palace Hotel, Lacerda Asansörü'ne 200 metre ve Mercado Modelo'ya 300 metre mesafe uzaklıkta yer almaktadır. Pelourinho'ya ve San Francisco Kilisesi'ne 500 metre uzaklıkta olan bu otel sıklıkla tercih edilen oteller arasındadır.

fera-palace-hotel.jpg
Adres: Rua Chile 20 - Centro Histórico, Comercio , Salvador, CEP 40020-000, Brezilya


Intercity Salvador

InterCity Premium Salvador, Salvador Merkezi'ne 8 km, Pelourinho tarihi merkezine 7 km ve Armação Plajı'na 4 km mesafede yer almaktadır. Iguatemi Alışveriş Merkezi'ne sadece 1000 metre mesafedeki InterCity Premium Salvador'da bir çatı havuzu, spa ve sağlık havuzu bulunmaktadır. 

intercity-salvador.jpg
Adres: Av. Tancredo Neves, 2227, Caminho das Arvores, Salvador, CEP 41820-021, Brezilya


Adagio Salvador

Mercado Modelo'ya ve Lacerda Asansörü'ne 6 kilometre uzaklıktadır. En yakın havaalanı olan Luis Eduardo Magalhães Havaalanı'na 15 kilometre mesafede yer alan otel, yemek, turistik yerler ve yerel yemek ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenektir.

adagio-salvador.jpg
Adres: Rua Alceu Amoroso Lima,  276 B, Caminho das Arvores, Salvador, CEP 41820770, Brezilya


Vila Galé Salvador

Okyanus kıyısındaki bu 4 yıldızlı otel, Ondina Plajı'nda, Bahia Yat Kulübü'ne sadece 2 km mesafede yer almaktadır. Ayrıca bu sıklıkla tercih edilen otel, Luis Eduardo Magalhães Havaalanı'na 23 km, otobüs durağına ise sadece 50 metre uzaklıktadır.

vila-galé-salvador.jpg
Adres: Rua Morro do Escravo Miguel, 320, Ondina, Salvador, CEP 40140-610, Brezilya


Salvador'da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Coxinha

Brezilya’da meşhur bir tad olan bu yemek, içerisinde tavuk bulunan özel bir unun dışının galeta unu ile kaplanması sonucu elde edilmektedir.

coxinha-002.jpg


Feijoada

Brezilya’da en sık tüketilen yemeklerden birisi olan Feijoada, Türk mutfağında önemli bir yeri olan kuru fasülye ile oldukça benzerlik göstermektedir. Salvador'daki restoranlarda yanında genellikle pilav ile servis edilmektedir.

feijoada-002.jpg


Faroha

Brezilya’nın yöresel tatlarından biri olan Faroha bir tür kızarmış undan oluşmaktadır. İstenildiği taktirde içine yumurta, bacon veya pastırma koyulup daha lezzetli hale getirilebilen bir yiyecektir.

faroha-001.jpg


Pão de queijo

Brezilya’nın genelinde sıklıkla tüketilen bir yiyecek olan Pão de queijo, hamurun uzun süre yoğurulmasıyla elde edilen kıvamı sayesinde pişirildiğinde muazzam bir lezzet haline dönüşmektedir.

pão-de-queijo-001.jpg


Moqueca

Brezilya’da genellikle hastalıklardan korunmak amacıyla yapılan Maqueca, birçok malzemenin mükemmel uyumuyla oluşan Moqueca içerisinde; soğan, balık, sarımsak, Hindistan cevizi sütü, domates ve daha sayamadığımız birçok malzeme bulunmaktadır. 

moqueca.jpeg


Salvador Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

O Cravinho

Şehrin en hareketli publarından biri olan O Cravinho, genellikle kalabalık olmasıyla anılmaktadır. Salvador'da dünya biraları arıyorsanız eğer doğru adrestesiniz!

o-cravinho.jpg
Adres:Largo Terreiro de Jesus - Pelourinho, Salvador - BA, 40026-010, Brezilya


Pink Elephant

Salvador'da hem çılgınlar gibi dans edip hem de kaliteli müziğin tadını çıkarmak isteyenler için akla ilk gelmesi gereken mekandır Pink Elephant. Keyifli bir gece için hazırlanan ilginç kokteyller sayesinde burada muazzam bir gece geçirebilirsiniz.

pink-elephant.jpg
Adres: Rua da Fonte do Boi 216 | Portal Dos Passaros, SalvadorRua da Fonte do Boi 216 | Portal Dos Passaros, Salvador


Casa da Mãe

Eğlenceli dekoru, kalitli müzikleri, samimi atmosferi sayesinde kapısının önünden geçen herkesin dikkatini çeken Casa da Mãe, şehrin en sıcak mekanlarından birisidir. İçinizi açacak renkleri ile burada huzuru bulacaksınız.

casa-da-mãe.jpg
Adres: Rua Guedes Cabral 81 | Na Orla, próximo a catedral, Salvador


Espumanteria

İç açıcı atmsferi ile ortama adımınızı attıktan sonra sizi hemen etkisi altına alan Espumanteria, kaliteli müzik tercihleriyle de sizi tavlamayı başarıyor.

espumanteria.jpg
Adres:Av. Antonio Carlos Magalhaes, Praia do Forte, Bahai Eyaleti 48280-000, Brezilya

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.