Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Nereli? Görevi Nedir?

Şahap Kavcıoğlu, 1967 yılında Bayburt'ta doğmuştur. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Nereli? Görevi Nedir?

Şahap Kavcıoğlu, Halit ve Naime Kavcıoğlu çiftinin çocuğu olarak, 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta doğdu. Bayburtlu olan Şahap Kavcıoğlu, Türk ekonomist, bankacı ve siyasetçidir. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

Evli ve üç çocuk babası olan Kavcıoğlu, Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi konularında köşe yazarı olarak da faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucu üyesidir. Şahap Kavcıoğlu, şu anda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Eğitim Hayatı

2-20230210121704.webp

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden lisans derecesi ile mezun oldu ve İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünde denetim uzmanı olarak eğitimini tamamladı. İngiltere'deki Hastings Collage'da işletme üzerine eğitim gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora derecesini tamamladı. Kavcıoğlu, 2014 yılında "Makro İktisat" alanında Doçent ünvanını almış ve 2019 yılında Profesör unvanını kazanmıştır.

Çalışma ve Siyasi Hayatı

1-20230210121705.webp

Kavcıoğlu, müfettiş yardımcısı olarak başladığı kariyerine Esbank TAŞ'de devam etti. Aynı bankada, müfettiş, şube müdürü ve genel müdür yardımcısı gibi pozisyonlarda görev aldı. Daha sonra, Halkbank İstanbul Bölge Koordinatörü olarak çalıştı ve perakende bankacılık, kredi politikaları ve insan kaynakları ve organizasyonundan sorumlu genel müdür yardımcısına getirildi.

Kavcıoğlu ayrıca Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı olarak çalıştı.

"Bankalardaki Problemli Kredilerin Yönetimi: Çözüm Yolları ve Takibinin Yolları", "Sektörel Finansal Raporların Karşılaştırmalı Analizi", "Enerji Sektöründeki Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi" ve "Faizsiz Finansın Gelişimi: Dünya ve Türkiye'deki Durum" gibi 4 kitap ve yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Bayburt milletvekili seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 26. dönem milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik Türk delegasyonu üyesi olarak da çalışmalarda bulundu.

Kavcıoğlu, milletvekilliği sonrasında VakıfBank yönetim kurulu başkan vekili ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Şahap Kavcıoğlu, Ocak 2020'den bu yana Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'nda Bankacılık bölümü öğretim görevlisidir.

20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Naci Ağbal'ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Naci Ağbal Kimdir?

Merkez Bankası Başkanı ne kadar maaş alıyor?

Merkez Bankası Başkanı aylık olarak en az 81 bin 208 lira aylık maaş almaktadır.

Şimdiki Merkez Bankası Başkanı kimdir?

2021 yılında Merkez Bankası Başkanlığına Şahap Kavcıoğlu atanmıştır.

Şahap Kavcıoğlu nerelidir?

Şahap Kavcıoğlu, Bayburtludur.

Şahap Kavcıoğlu kaç yaşında?

1967 yılında dünyaya gelen Şahap Kavcıoğlu, 55 yaşındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.