Sağlığımızı Olumsuz Etkileyen 11 Alışkanlık!

Stres atmak, keyif almak gibi sebeplerle oluşturduğunuz alışkanlıklar sağlığınıza büyük zararlar verebiliyor. Sizler için sağlığınızı olumsuz etkileyen günlük alışkanlıkları araştırdık ve derledik. İşte o alışkanlıklar ve sağlığınıza etkileri...
Sağlığımızı Olumsuz Etkileyen 11 Alışkanlık!

Yaparken keyif aldığınız ancak zararını fark edemediğiniz bazı alışkanlıklarınız sizi günden güne öldürebilir. İşte, sağlığınıza zarar vererek ömrünüzü törpüleyen o alışkanlıklar;


1. Kalem Isırmak

Çoğumuzun stresli zamanlarında elindeki kalemi ısırdığı oluyor. Ancak bu alışkanlık dişlerimize zarar verir.

kalem-isirmak-002.jpg


2. Çorapla Uyumak

Çoğunlukla kış aylarında yapılan bu hata cildinizin ve beyin hücrelerinin hava almasını önlüyor. Bu yüzden yatarken kesinlikle çoraplarınızı çıkartmayı unutmayınız.

corapla-uyumak-001.jpg


3. Uzun Süre Sıcak Suyla Duş Almak

Banyodan aldığımız zevki artırmak için banyo süresini uzatmak çeşitli cilt sorunlarına neden olur. Özellikle de kış aylarında deri kuruluğa daha eğilimli olduğu için banyoda fazla kalmak cildin koruyucu lipit tabakasının bozulmasına neden olur. Deri dökülmesi ve kızarıklıklarla egzama sorunu ortaya çıkabilir.

uzun-sure-sicak-suyla-dus-almak.jpg


4. Uzun Süre Bilgisayar Kullanmak

Bilgisayar hayatımızın büyük bir kısmını oluşturuyor. Hatta bilgisayar başında çalışarak geçimini sağlayan milyonlarca insan var. Ancak bilgisayar kullanımı gereken önlemler alınmadığında sağlığınıza zarar verir. Bilgisayar ekranına uzun süre bakıldığında gözlerinize zarar verebilir, baş ağrılarına neden olabilir, uzun süre aynı pozisyonda kalmak çeşitli omurilik rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bu da erken yaşlanmaya götürür.

bilgisayar-kullanmak-001.jpg


5. Süratli Koşmak

Hızını artırarak, süratli bir koşu yapmak, vücut tarafından üretilen bir iltihap olan artrit riskini arttırmaktadır. 

hizli-kosmak.Jpeg


6. Güneş Kremi Sürmemek

Aşırı güneşli ve sıcak havalarda dışarı çıkarken güneş kremi kullanmak gerekir. Bu krem ​​cildimizi sadece güneş ışınlarından korumaz, hem de insanı genç gösterir. Güneş kremi kullanmamak ise deri hastalıklarına sebep olabilir.

gunes-kremi-surmemek-001.jpg


7. Yeterince Su İçmemek

Günlük su ihtiyacından çok daha az su almak cildimizde olumsuz sonuçlara yol açıyor. Yeter su tüketimi vücuttaki toksinlerin atılmasına yetmez. Toksinler vücuttan atılmadığı zaman deri cansız görünebilir, kırışıklıklarda artış görülür.

yeterince-su-icmemek.jpg


8. Limon Yemek

Limonu dozunda yemek doğru tercih olacaktır. Limon yemek yanlış bir şey değildir fakat limondaki asit, diş minesini aşındırır.

limon-yemek-001.jpg


9. Saç Kurutmak

Saçları kurutma makinesi ile sık sık kurutmak saçınıza zarar verir. Ayrıca sinir sistemine olumsuz etki eder. İstenmeyen baş ağrıları, baş dönmesi problemleri de ortaya çıkar. Beraberinde birçok hastalık meydana gelebilir. 

sac-kurutmak.Jpeg


10. Patlamış Mısır Yemek

Film izlerken olmazsa olmazlarımızdan birisi patlamış mısır dişlere zarar verir. Dişlerinizin arasına sıkışıp kalıyor ve iltihaplanmalara neden olabiliyor.

patlamis-misir-yemek-001.jpg


11. Sivilceleri Patlatmak

Sivilceleri sıkmak, kolay çözüm yolu olarak kabul edilse de doğru bir şey değil. Özellikle burun bölgesinde bulunan sivilcelerin sıkılması beyin zarında iltihaplanmaya neden olabiliyor.

sivilceleri-patlatmak.jpg


Önerilen İçerik; İncirin İnanılmaz Faydaları

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum