Saç Mezoterapisi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Uygulanır?

Başta saç dökülmesi olmak üzere, birçok saç probleminde saç mezoterapisi yöntemi kullanılıyor. Peki bu yöntem nedir, nasıl yapılır? Cevaplar içeriğimizde..
Saç Mezoterapisi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Uygulanır?

Son yıllarda birçok kişinin şikayetçi olduğu saç dökülmesi sorunu için her gün yeni bir ürün ortaya çıkıyor. Saç dökülmesini önlediğini söyleyen birçok ürün işe yaramıyor ve dökülme problemi yaşayanları hüsrana uğratıyor. Ayrıca bu ürünler yan etki de yapabiliyor. Bunun gibi sorunları ortadan kaldırabilecek bir uygulama var. Saç mezoterapisi ile saçlarınıza gerçek bir bakım yapabilirsiniz.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi cilde saçların ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve proteinlerin enjekte edilmesiyle yapılan ve saçlar için çok besleyici olan bir uygulamadır. Saç derisine uygulanan enjekte işlemi mezoderm denilen cildin orta tabakasına yapılır. Uygulama da adını mezodermden alır.

Saç kökleri için en verimli uygulama olarak gösterilen mezoterapi, saç köklerinin daha sağlıklı ve uzun yaşamasına olanak tanır. Terapi kan dolaşımını da yükselterek, köklerdeki çoğalma ve büyüme duyularını hızlı bir şekilde uyarır ve saç dökülmelerini önler. Görsel açıdan da saç son derece sağlıklı ve parlak görünür.

Cilt yenileme ve güzelleştirme için de uygulanan mezoterapi aynı zaman da yüze de uygulanmaktadır. Saça uygulanan mezoterapide amaç kıl köklerini beslemek, saçı güçlendirmek, dökülmeleri önlemek ve daha sağlıklı saçlar yaratmaktır.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar?

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saça ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin verilmesiyle yapılan saç mezoterapisi, saç köklerinin beslenmek, saçın güçlenerek dökülmesini önlemek, daha canlı ve sağlıklı durmasını sağlamak için kullanılır. Saç dökülmesiyle mücadelede sıkça kullanılan etkili bir yöntemdir. Özellikle vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmelerinde işe yarar.

Saçın gelişimi için ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi doğrultusunda uygulandığı için, daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunması sağlar. Saç dökülme problemi olan, saçlarında incelme ve seyrelmeler meydana gelmiş kişilere saç mezoterapisi önerilmektedir.

Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi stres kaynaklı, mevsimsel ve metabolik saç dökülmelerinde, alopecia areata ve saçkıranlarda, genetik olarak erkek tipi saç dökülmesinde, gebelik ardından yaşanan ani saç dökülmelerinde ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç sorunlarında uygulanır. Başka nedenlere bağlı saç dökülmelerinde de yapılmaktadır.

Saç dökülmesi problemi yaşayan daha genç yaştaki kişilere de uygulanabilmesinde hiçbir sakıncası yoktur. Bu tedaviler sayesinde zayıflamış olan saç kökleri tekrar yenilenmekte, canlandırılmakta ve saç kökleri güçlenmektedir. Kullanılan ilaçlar bölgesel olarak ve küçük dozlarda uygulanmaktadır.

Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde de kullanılan yöntem, destek tedavi olarak kullanılabilir. Mezoterapi yönteminde uygulanan karışım, kişinin gereksinimlerine göre planlanabilmektedir.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi, saçı besleyecek etken maddelerden oluşan karışımın deri altına enjekte edilmesiyle yapılır. Enjeksiyon işlemi çok ince ve küçük iğnelerle saç derisinin alt tabakasına uygulanır. Karışımın içinde vitaminler, mineraller, kan dolaşımını artıran maddeler, aminoasitler ve saçları destekleyen yapı taşları bulunur.

Tedavide kişinin isteğine göre anestezik ilaçlar kullanılabilir ancak kullanılan iğneler zaten mikro iğnedir. Saç mezoterapisine özel olan bu iğneler, normal bir iğne gibi olmadığından can yakmaz. İşlemden sonra kişinin başına buzlu ped uygulanarak kafa derisinde rahatlama sağlanır.

Saç mezoterapisinin birçok yöntemden daha etkili olmasının nedeni, enjekte edilen maddelerin direkt deri altında uygulanmasıdır. Uygulama süresi uzman hekim tarafından hastanın sorununun büyüklüğüne göre belirlenir. Genelde 6-8 seans aralığında sürer ve her seans yaklaşık 20-25 dakikadır.

İlk uygulamanın ardından 1 ay kadar süre sonra etkisi görülmeye başlanır. Saç mezoterapisinin kalıcı olması için, 3 ay içinde en az her ay bir defa uygulama önerilir. İlerleyen yıllarda ihtiyaca göre saç mezoterapisine devam edilir.

Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisinin faydaları arasında saç ömrünü uzatmak, saç kepeklenmesini önlemek, saç tellerinin yumuşaklık ve hacim kazanmasını sağlamak, saçın beyazlamasını yavaşlatmak, saçları kalınlaştırıp güçlendirmek ve en önemlisi de saç dökülmesini azaltmak bulunur. Seç mezoterapisi öncesi ve sonrası arsındaki fark gözle görülür şekilde ortaya çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ozon Tedavisi Nedir?Akupunktur Nedir?
Refleksoloji Nedir?

Saç mezoterapisi kaç seans uygulanır?

Saç mezoterapisinde seans sayısı kişinin saç sorununun büyüklüğüne ve uzman doktorun görüşlerine göre farklılık gösterir. Alınan sonuca göre de uzayıp kısalan saç mezoterapisi tedavisi genelde 6 ile 8 seans sürmektedir. Seanslar arasında ortalama 10 gün bulunur. Bu süreçte saçın tedaviye verdiği tepki takip edilir.

Saç mezoterapisi yeni saç çıkarır mı?

Saç mezoterapisi saç çıkarmakta da etkilidir. Çünkü saça enjekte edilen vitamin ve mineraller hücreleri uyarır ve canlandırır. Böylece yeni saç köklerinden saçlar çıkmaya başlar. Ayrıca saç derisindeki kan dolaşımı arttığı için saç çıkışı daha da kolaylaşır. Bununla birlikte saç dökülmeleri de azaldığı için daha çok saça sahip olabilirsiniz.

Saç mezoterapisi ne zaman sonuç verir?

Saç mezoterapisi hızlı sonuç veren bir uygulamadır. 4 ile 5 seanstan sonra etkileri görülmeye başlanır. Saç dökülmeleri yavaşlayarak durur, saçlar güçlenir ve parlaklaşır ve yeni saçlar ortaya çıkabilir. Etkinin kalıcı olabilmesi için seansların aksatılmaması ve yeterli seans uygulanması önemlidir.

Saç mezoterapisi acıyor mu?

Saç mezoterapisi can acıtmayan bir yöntemdir. Çünkü mezoterapide kullanılan iğneler mikro iğnelerdir. Çok küçük oldukları için hasta iğneyi çok fazla acı duyacak kadar hissetmez. Gerekirse hastanın isteğine göre lokal anestezik ilaçlar da bölgeye uygulanabilir. Uygulama sonrası da buz kompresiyle cilt rahatlatılır.

Saç mezoterapi zararlı mı?

Saç mezoterapisinin bilinen ciddi bir yan etkisi ve zararı yoktur. Yalnızca iğne uygulaması yapıldığı için saç derisinde küçük kızarıklıklar ortaya çıkabilir. Hassas deriye sahip olanlarda bu kızarıklıklar morluklara dönüşebilir. Ancak bu durum geçicidir, bir süre sonra tüm izler ve belirtiler kaybolur.

Saç mezoterapisi kimlere uygulanmaz?

Seç mezoterapisi bazı nedenlerden dolayı hamilelerde, önceden felç geçirmiş olanlarda, şeker ve kanser hastalarında ve kan sulandırıcı ilaç kullanan kalp hastalarında uygulanmaz. Bu tür durum, hastalık ve rahatsızlıklarda saç mezoterapisi uygulamak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum