Saç Bakım Ürünlerinde Kullanım Sıklığı Ne Kadar Olmalı?

Saç bakımında işlem sıklığı hayati konulardan birisidir. İçeriğimizde saç bakım ürünlerinin ne kadar sürede bir kullanılması gerektiğini belirttik.
Saç Bakım Ürünlerinde Kullanım Sıklığı Ne Kadar Olmalı?

Saçlar için Bakım Süreleri Ne Kadar Olmalıdır?

Saça hangi aralıklarla bakım yapılmalıdır? Saç bakım süreleri, saçlarınıza hangi dönemde bakım yaptığınıza göre değişir. Mesela denizden çıktıktan sonra saçlarınızı güneşin UV ışınlarına karşı korumak için kullanacağınız maskeleri, ortalama 20 dakika kadar saçlarınızda bekletmeniz gerekir. Ama saçlarınıza kış bakımı yapacaksanız süreyi biraz daha kısa tutabilir ve sık tekrarlayabilirsiniz. Saçların da tıpkı insan vücudu gibi belli dönemlerde farklı bakım şekillerine ihtiyacı vardır. Çünkü saçlar, mevsimine göre farklı bakım şekillerine ihtiyaç duyar ve kullanılan ürünler de mevsimine göre belirlenir.

Saç bakımını evde kendi başınıza yapmadan önce saçlarınızın genel durumunu göz önünde tutmanız ve saçlarınız ciddi anlamda yıpranmış ise mutlaka bir uzmana görünerek saç analizi yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu işlemi geçtikten sonra saçlarınızın tipine göre bakım süresini uzatabilir veya kısaltabilirsiniz. O zaman vakit kaybetmeden saç bakım sürelerinin detaylarına geçelim.

İşte ürüne göre saç bakım süreleri...

Saç Bakım Kremi Kullanma Süresi

saç bakım süreleri

Saç bakım kremlerini doğru şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Uzun süre bekletmek de az süre bekletmek de saçlara fayda vermek yerine zarar verebilir. Saç tipinize uygun olarak seçtiğiniz şampuan serisinden bir bakım kremi alabilirsiniz. Banyodan sonra uygulayabileceğiniz saç bakım kreminin en fazla saçlarınızda 20 dakika beklemesi gerekir. İlgili uyarılar saç bakım kremi üzerinde de mutlaka yazar.

Nemlendirici Maskelerin Kullanım Süreleri

saç bakım süreleri

Nemlendirici saç maskesi için kullanabileceğiniz pek çok maske türü vardır. Badem yağı maskesi, avokado maskesi, zeytinyağı maskesi, Hindistan cevizi yağı maskesi gibi birçok maskeyi uygulayabilirsiniz. Fakat bunlarda da sürelere dikkat etmeniz gerekir. Saçınıza maske yaptıktan sonra bone yardımı ile kapatın ve 30 dakika kadar beklettikten sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Bu süreyi göz önünde tutmanız, saçlarınızın daha sağlıklı, canlı ve parlak görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca saçlarınızın doğal nem oranı da korunacaktır.

Saç Bakım Yağlarının Kullanım Süreleri

saç bakım süreleri

Saç bakım yağları tamamen organik içeriklerden oluşan ürünlerdir. Bu ürünler saç kırıklarını onarmanın yanında saça canlılık, parlaklık, yumuşaklık ve hacim de katıyor. Fakat bu ürünlerin kullanım süresini de iyi ayarlamak gerekiyor. Çünkü çok sık kullanımda saçlar ihtiyacı olan C vitaminini alamaz ve kırılmalar meydana gelir. Bu yüzden saç bakım yağlarını en fazla haftada iki defa kullanmanızı öneriyoruz.

Saç bakım yağları saçlara oldukça faydalı ürünlerdir. Saçlarınızın eski güzelliğine kavuşmasına destek olan bu ürünler aynı zamanda tamamen organik olmasıyla saça zarar vermiyor. Dilerseniz içeriğimize göz atarak bu yağları inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçı Gürleştiren En Etkili Saç Bakım Yağları

Saç Bakım Serumlarının Kullanım Süreleri

Saç bakım serumları saçın hacimlenmesine yardımcı olurken, dökülme sorunu yaşayan kişilerin imdadına yetişiyor. İçerdiği mineraller sayesinde saçların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor, saç derisini besleyerek ve ferahlatarak oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor. Saçları ipek gibi yapacak olan saç bakım serumlarının haftada 2 kez veya 1 kez kullanılması öneriliyor. Saçta ise ortalama 1 saat kadar bekletildiğinde saç bakım serumları etkisini saç derisine inerek etkisini gösterebiliyor.

Saç Maskelerinin Kullanım Süreleri

Saç bakım maskeleri gece yatmadan önce kullanılan, saçlara oldukça fazla faydası olan bir yöntemdir. Besinlerle veya yağlarla elde edilen saç maskeleri saçın rahatlamasına, daha hızlı uzamasına, kepeklere karşı savaşmasına, dökülmeleri önlemesine ve hacimli bir görünüme sahip olmasına yardımcı oluyor. Maske uygulandıktan sonra saçlar bone yardımı ile kapatılıyor, sabah kalkınca bol su ile durulanıyor. Haftada 1 defa kullanıldığında tam sonuç verebiliyor.

Saç Bakım Kürlerinin Kullanım Süreleri

Saçın ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri içeren besinlerle yapılan saç bakım kürleri saçlara en iyi gelen yöntemlerden birisi. Genelde yağlar ile karıştırılan besinler saça sürülüyor ve kısa sürede gözle görülebilir bir sonuç ortaya çıkıyor. Saça iyi gelecek besinler isteğe bağlı olarak direkt kullanılıyor, 1 saat kadar bekletiliyor ve saç durulanıyor. Bu sayede saçlar ihtiyacı olan vitamini besinlerden karşılamış oluyor. Haftada 2 defa kullanılması uzmanlar tarafından öneriliyor.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç İçin Bitkisel YağSaç Bakım Önerileri

En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairMaskeOnarıcı10/10
2Boom ButterMaskeOnarıcı10/9.8
3Dax SupergroMaske Canlandırıcı10/9.7
4Okay Keratin SmoothMaske Onarıcı10/9.8
5The Natural RitualistYağBesleyici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En Etkili 5 Saç Bakım Ürünü Tavsiyesi

Saç bakımın ne kadar sürede bir yapılacağını yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise saç bakımında en etkili ürünleri inceleyeceğiz. İşte saç bakımında en etkili saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

en etkili saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markası son zamanlarda ürettiği saç bakım ürünleriyle öne çıkıyor. İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde saçın yumuşamasını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren daha kolay şekil alan ve ışıltılı saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Formülündeki keratin ve kolajen bileşenleri ile saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, bu sayede saçların daha sağlıklı ve güzel görünmesini destekliyor. Son olarak saça etkin bakım uygulayan maskenin saçı çevresel etkenlere karşı koruyacağını söyleyelim.

2. Herbal Science Boom Butter

en etkili saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Sience
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Herbal Science Boom Butter, kısa süre kullanımda bile saça yumuşaklık ve hacim katmasıyla biliniyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın daha canlı, dolgun ve parlak gözükmesini sağlayan ürün aynı zamanda saçın bakımını yapıyor. Bu sayede kırılan, yıpranan ve hasar görmüş saçlarınız onarılıyor. Ek olarak bu peelingin tamamen organik bileşenleri içerdiğini belirtelim.

3. Dax Supergro

en etkili saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Botanik yağlar bulunan içeriği sayesinde saçın tüm bakım ihtiyacını karşılayan Dax Supergro, ilk kullanımdan itibaren kırılmış saçların onarımına yardımcı oluyor. Formülündeki vitamin ve minerallerle saçı besleyen ürün, bu sayede saça yumuşaklık, canlılık ve dolgunluk katıyor. Ayrıca saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekleyen ürünün uzama hızını da arttırdığını belirtelim.

4. Okay Keratin Smooth

en etkili saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay Keratin
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

En etkili saç bakım ürünlerini listelediğimiz içeriğimize Okay Keratin Smooth ile devam ediyoruz. Yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen ürün, formülündeki keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onarıyor. Bu sayede daha dolgun ve canlı saçlara kavuşmamıza destek oluyor. İçeriğinde bulunan besin değeri yüksek bitkilerle saçın tüm besin ihtiyacını tek başına karşılayan ürün aynı zamanda saça koruyucu bir katman yerleştiriyor. Böylelikle saçlarınız yıpranma ve kırılmaya daha dayanıklı olur.

5. The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı

en etkili saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
The Natural Ritualist
Keratin Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi tamamen keratin proteininden oluşan bakım yağıyla bitiriyoruz. The Natural Ritualist markasının kalitesini anlatmamıza gerek yok. Formülündeki yoğun miktarda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçın bakımını yapan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçın daha yumuşak olmasını destekliyor. İçeriğindeki saf keratin proteini sayesinde saçın besin ihtiyacını tek başına karşılayan ürün, bu sayede hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda daha dolgun, parlak ve canlı saçlara sahip olursunuz.


Saç bakımında kullanılacak en iyi ürünler nelerdir?

Saç bakımında kullanılacak en iyi ürünler arasında; Diamond Hair Mask 7/24, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth, The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı çok fazla tercih edilen saç ürünleridir.

Saç bakım süresi nasıl olmalı?

Saça kullanılacak ürüne ve döneme göre değişiklik gösteren bu durum saçın hangi durumda olduğuyla da doğrudan orantılıdır. Sebeple bakım yapmadan önce saçın ne durumda olduğunu analiz etmek oldukça önemlidir. Yaz aylarında saçı daha fazla güneşten korurken kış aylarında biraz daha nemlendirme ağırlıklı bakım yapılabilir. 

Saç bakımı nasıl olmalı?

Bazı önemli ayrıntılara dikkat ederek saçların daha canlı olması sağlanabilir. Sıcak suyla yıkama işleminden kaçınılmalı, ısıl işlemler çok sık uygulanmamalı, doğru saç bakım ürünleri kullanılmalı, sağlıklı beslenmeli.

Haftada kaç kere saç bakımı yapılmalı?

Saçın sağlıklı olması için haftada 3 kere temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra doğal yağlar ve maskeler ile haftada 2 kere bakım yapılması öneriliyor.

Evde saç bakımı nasıl yapılmalı?

Saçlarınıza bakım yapmak için yağlar, kremler, serumlar, kürler ve maskeler tercih edilebilir. Yağlar saçların ihtiyaç duyduğu mineralleri barındırır. Kremler saçları yumuşatır. Serumlar saç uzamasını destekler. Kürler saçlara vitamin takviyesi sağlar. Maskeler ise parlak bir saça sahip olmanıza yardımcı olur.

Yıpranmış saç bakımı nasıl yapılır?

Yıpranmış saçlara iyi gelecek çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan en etkilisi ise yağlardır. Badem yağı, argan yağı, lavanta yağı, menekşe yağı gibi yağlar yıpranmış saçların kısa sürede eski formuna dönmesini sağlar.

Saçı canlandırmak için ne yapmak lazım?

Saçlarınızı canlandırmak için çeşitli maskeler ve kürler denenebilir. Saçın ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller bu kürler sayesinde karşılanır. Saç telleri daha sağlıklı, canlı, hacimli, yumuşak, hızlı uzar.

Saçı ne parlatır?

Saçlarınızın parlamasını istiyorsanız ilk olarak çok sıcak suyla duş almaktan kaçının. Sıcak su, saçların kendi yağını azaltır, bu yüzden de saçlar mat bir görünüme sahip olur. Sık şampuanlama durumu da saçların parlamasını engeller. Parlamasına yardımcı olmak için maskeler, kremler ve yağlar kullanılabilir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum