Ruhsar Demirel Kimdir? & Hakkında Bilgi

25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili olan Ruhsar Demirel, 1963 yılında Eskişehir'de doğmuştur. Babasının adı Muammer, annesinin adı Şeküre'dir. İşte Ruhsar Demirel'in biyografisi!
Ruhsar Demirel Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ruhsar Demirel Biyografisi

Ruhsar Demirel, 17 Haziran 1963 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede sağlık üzerine doktora yaptı. Bunun yanında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde de din sosyolojisi eğitimi aldı. Ayrıca kamu ve sağlık yönetimi alanlarında da öğrenim gördü. 1993-2009 yılları arasında da Sağlık Bakanlığı görevini yürüttü.

ruhsar-demirel-biyografisi.jpg


Ruhsar Demirel'in Siyasi Yaşamı

Ruhsar Demirel, 2009 yılında 9. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Olağan Büyük Kurultayı'nda merkez yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2011 Türkiye genel seçimlerinde de MHP'den Eskişehir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. 2015 seçimlerinde de yeniden Eskişehir milletvekili oldu. Kasım seçimlerinde de tekrar aday oldu ancak milletvekili seçilemedi.

ruhsar-demirelin-siyasi-yasami.jpg


Ruhsal Demirel'in Özel Hayatı

Şafak Demirel ile evlenen Ruhsar Demirel'in Orhun isminde bir oğlu vardır.

ruhsal-demirelin-ozel-hayati.jpg

Önerilen içerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.