Deri Sarkması Ameliyatı - Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, Post Bariatrik Cerrahi ile kafanızdaki soruları işaretlerini yanıtladı.
Deri Sarkması Ameliyatı - Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

1. Post Bariatrik Cerrahi Ameliyatı Nedir?

Yaygın vücut deformiteleri, gevşemeler ve sarkmalar için tercih edilen, plastik cerrahinin özel bir ilgi alanı olan Post Bariatrik Cerrahi, diğer anlamıyla vücut şekillendirme operasyonları, vücudu yeniden istenen forma sokarak, obeziteyi yenen hastaların istedikleri vücut biçimine kavuşmasını sağlamaktadır. Özellikle obezite operasyonu sonrası vücut deformasyonlarının en çok görüldüğü bölgelerdeki fazla deri oluşumu, sarkma gibi deformasyonlar bu sayede giderilebilmektedir.

2. Post Bariatrik Cerrahi Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Hızlı kilo vermeye bağlı metabolik denge bozukları olan ve kilo verimi bitme aşamasındaki bireyler için uygun olan Post Bariatrik Cerrahi, uygun vücut kitle indeksi ve metabolik duruma ulaşmış hastalara uygulanır. Ana hedef hastayı genel anesteziye bağlı risklerden koruyarak, olası en iyi sonucu hastaya verebilmektir. Erken ameliyat olmak isteyen hastalar doktor tarafından doğru yönlendirilmelidir.

Post Bariatrik Cerrahi

3. Post Bariatrik Cerrahi (Obezite Cerrahisi) Hangi Bölgelere Uygulanır?

Genel anestezi altında yapılan bu ameliyatta; yüz germe, kol germe, göğüs toparlayıp dikleştirme, popo kaldırma ve dolgunlaştırma, karın, sırt ve bel germe, bacak germe operasyonları belli bir sıralama içinde yapılmaktadır.

Post Bariatrik Cerrahi

4. Obezite Cerrahisi Sonrası Plastik Cerrahi Müdahale Süreci

Operasyonlar hastanın ihtiyacına göre bir ya da birkaç seansta uygulanabilir. Tüm vücudu kapsayan operasyonda karın, bel ve kalçadaki sarkmalar bir arada tedavi edilir. Bu operasyonda aynı anda hastanın kendi yağ dokusu hacim kaybeden bölgeye transfer edilebilir. Fazla cilt dokusu kesilerek çıkarılır ve germe işlemi tamamlanır. Hastanın vücudunun ön bölgesine standart karın germe işlemine benzer bir işlem uygulanır. Ameliyat sonrası hastaya işleme uygun korseler giydirilir. Hastanede kalış süresi operasyona göre değişir. 

Post Bariatrik Cerrahi

Memelerdeki sarkma ve dolgunluktaki azalmaya yönelik bozukları gidermek amaçlı klasik meme küçültme tekniklerinin kullanılabilirken, meme dolgunlaştırma hedefini de karşılayacak şekilde silikon implant kullanımını da içeren Post Bariatrik meme şekillendirme operasyonları da her hastaya özel olarak planlanır.  Kol germe ameliyatının ise kol bölgesinde ki sarkma ve fazlalık olan yağlı dokunun liposuctıon ile uzaklaştırılırken, sırt germede ise sütyen hattında gizli kalacak şekilde yapılan bir kesi ile operasyon yapılıyor. Aynı zamanda bu tedavi, kol germe ile de kombine edilebiliyor. İç bacak germe operasyonlarının tüm bacak bölgesindeki dikey ve yatay hattaki deformiteler, gizli alandan yapılan, bacağın iç kısmında kalacak bir kesi ile giderilebiliyor. Yüz ve Boyun germe operasyonunda ise izler saklı kalacak şekilde, uygun yüz dolgunluğunda gergin cilt yapısı elde etmek için işlem planlanmaktadır.

Post Bariatrik Cerrahi

5. Post Bariatrik Cerrahi Müdahale Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bu sorunun cevabı, kilo kaybı sonrası yapılan estetik cerrahi uygulamalarından hangisini yaptırdığınıza, genel sağlık durumunuza ve size bağlıdır. Ayakta tedavi dediğimiz ya da daha az prosedürün uygulandığı durumlarda aynı gün hastaneden ayrılmanıza izin verileceği gibi, bu süreç daha fazla uzayabilir. Söz gelimi daha kapsamlı ameliyatlar yapıldığında, doktorunuz değerlendirme için en az bir gece ve muhtemelen bir haftaya kadar kalmanızı önerecektir. 

6. Post Bariatrik Cerrahi ve Body Lift İşlemi
Body lifting cerrahisi sırasında beden alanlarını şekillendirmek için tamamlayıcı bir işlem olarak uygulanır. Body lift işlemi, sarkan dokuların ve derinin bedeni küçülterek yeniden şekil vermek olduğu için hastanın bu işlemden önce ideal kilosunu bulması gerekir. Operasyon süresi yapılan cerrahinin yaygınlığına göre 4-6 saat alır. 

Post Bariatrik Cerrahi Hakkında Sık Sorulan Sorular;

1. Post Bariatrik Cerrahi Kaç Seansta Sonuç Verir?
Post bariatrik cerrahi, belt lipektomi, kol germe, uyluk ve bacak germe, göğüs germe olarak ayrı operasyonlarda ele alınabilir. Hastanın fizik muayenesi ve genel durumuna göre operasyonlar bir ya da birden fazla seanslarda yapılır.

2. Postbariatrik Estetik Cerrahi işlemlerinden sonra Kesim İzleri Kalır mı?
Postbariatrik Estetik Cerrahide amaç sarkan deri fazlalıklarını bedenden uzaklaştırmak olduğu için, kesilerin yapılması mecburidir. Ancak kesilerin görünümünü iyileştirmek için sonrasında uygulanabilecek farklı tedavi seçenekleri de size doktorunuz tarafından önerilecektir.

Op. Dr. Burak Türkyılmaz

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

UYARI; Bu makalenin tüm yayın hakları Neoldu.com Sosyal İçerik ve Haber Platformu'na aittir. Yazılar izinsiz olarak kullanılamaz, kopyalanamaz, başka bir mecrada değiştirilse dahi yayınlanamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum