Popüler Canlı Yayın: Periscope

Ünlü Komedyen Cem Yılmaz yeni filmi "Ali Baba ve Yedi Cüceler" adlı filminin senaryosunu bitirdi ve Periscope üzerinden canlı olarak yayınladı. Tabi ki bu yeni bir örnek değil.
Popüler Canlı Yayın: Periscope

Son günlerin en popüler canlı yayın uygulaması Periscope, ilk günden buyana Türk kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Her geçen gün kullanıcı sayısını artıran Periscope’ da yayın yapamıyorum, izleyici sayım az diye endişelenmeyin bu durumu avantaja çevirmek için 10 ip ucunu.

Başlık Önemli

Periscope uygulamasını başlatmadan önce, kısa ve ilgi çekici başlıklar bulun. Kullanacağınız başlığın İngilizce olması, dünyanın dört bir yanından gelen izleyicilerin katılımını kolaylaştırır.

Çelişkili İçerikten Kaçının

Yayınınız için kullandığınız başlık ve içerik konusunda gerçekçi olun. İzleyicilere, yayınınız hakkında doğru bilgi vermesine özen gösterin.

Yaratıcı Olun

Periscope’da ilk zamanlar geride kaldı. Yayın konusunda yaratıcı olan rekabette bir adım öne geçiyor.

Çekim Kalitenize Özen Gösterin

Bağlantı kalitesi zayıf olan yayınlarda izleyicilerin sürekliliği düşünülemez.  İzleyicilerin uzun süre yamuk bir ekrana bakamayacağı için doğru açı bulmanızı önemlidir. Selfie çubuğu veya tripod gibi ekipmanlardan faydalanabilirsiniz.

İzleyiciniz ile İletişim Kurun:

Periscope yayınlarının en önemli farkı izleyici ile iletişime geçmektir. Onlardan gelecek soruları mutlaka cevaplayın.

Twitter Üzerinden Duyuru yapın

Yayınınıza başladıktan sonra diğer bir sosyal ağ sitesi Twitter’dan duyurun.  Yayın sırasında mavi kuş ikonuna basarak kolayca yapabilirsiniz.

Trendleri Takip Edin

Rakiplerinizden geri kalmamak için nasıl yayınlar yaptıklarını inceleyin. Persicope' da  hem yaratıcılığınızı hemde kendinizi geliştirmeniz için farklı yayınları takip edebilirsiniz.

Yayınlarınızı Kaydedin

Periscope’da izleyici sayınızı artırmak için açtığınız yayınları mutlaka kaydedin.  Çünkü izleyiciler ileride açacağınız yayınların içeriklerini fikir edinirken, sadık bir kitle oluşacaktır.

Eğlenceyi Paylaşmak İzleyiciyi Artırır

Yayınlarınızda en çok eğlenceli anlarınız izleniyor. Gitmiş olduğunuz eğlence mekanları, konser yada festivallerde yapacağınız yayınlar izleyici sayınızı artırır.

İstikrarlı Olun ve Düzenli Yayın Yapın

Periscope' düzeli bir izleyici kitlesine ulaşmak ve bu sayıyı artırmak istiyorsanız kaliteli, dikkat çekici yayınlar yapın. Sürekli yayınlar yaparak izleycilerinizi rakiplerinize kaptırmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.