Palanga Gezilecek Yerler

Litvanya'nın en heyecanlı ve hareketleri şehirlerinden birisi olan Palanga'ya her yıl yüz binlerce turist akın etmektedir. Gece hayatının meşhur olduğu bu kentte çok eğlenceli vakit geçireceksiniz. İşte Palanga'da gezilip görülmesi gereken yerler...
Palanga Gezilecek Yerler

Palanga Hakkında Bilgi

  • Litvanya'nın batısında kalmaktadır. 
  • Litvanya'nın en kalabalık ve en popüler bölgesidir.
  • Kumsalıyla ve kumsallarındaki özel kumla meşhurdur.
  • Yazları bir çok turist Palanga'ya akın etmektedir.
  • En ünlü caddesi Janas Bosanavicius'tur.
  • Gece hayatı bu şehirde bambaşkadır.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Resmi dili Litvanyaca'dır.
  • Yıllık ortalama sıcaklık 20 derecedir.
  • Palanga'da deniz iklimi görülmektedir.
  • Palanga'nın nüfusu 15 bin civarındadır.

Palanga Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Palanga'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Palanga'daki gezilecek yerler listesi
  2. Palanga müzeleri
  3. Palanga'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Palanga'daki turistik noktalar
  5. Palanga otel önerileri
  6. Palanga'da nerede ne yenir?
  7. Palanga'ya ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Palanga'ya ne zaman gidilir?
  9. Palanga festivalleri nelerdir?

Palanga gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Tyszkiewicz Sarayı

Tyszkiewicz ailesi için yaptırılmış olan bu saray, 1987 yılından günümüze kadar bozulmadan gelmiştir. Şehrin en önemli turistik merkezlerinden birisi olan Tyszkiewicz sarayının bahçesinde gölet, bir çok çeşme ve nadir bitki türleri bulunmaktadır. Palanga şehrinin simgesi haline gelmiş yapılardan birisidir.

tyszkiewicz-sarayi.jpg


İllüzyon Evi

Şehirde eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle illüzyon evi'ne gitmenizi öneriyoruz. Eşi benzeri olmayan interaktif sergilerin ve illüzyon gösterilerinin sergilendiği bu müze, Palanga'nın en popüler yapılarından birisidir.

illuzyon-evi.jpg


Palanga Botanik Parkı

Yaklaşık olarak 100 hektarlık büyük bir arazide yer alan Palanga Botanik Bahçesi, peyzaj mimarı, Edouard Andre ve Rene Eduard Andre tarafından tasarlanmıştır. Harika bir görünüme sahip olan bu bahçenin içerisinde 500 çeşit ağaç ve bitki bulunmaktadır. Heykellerin, anıtların ve bir adet kilisenin bulunduğu bu bahçe şehirde düzenlenen bir çok festivale ev sahipliği yapmaktadır.

palanga-botanik-parki-001.jpg


Seaside Bölge Parkı

Şehrin kalabalık gürültüsünden kaçıp huzurlu bir yer arayanlar için ideal olan bu park, Baltık Deniz'in biyolojik çeşitliliğini ve deniz kaya yataklarını korumak için kurulmuştur. 5 bin 600 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan muhteşem bir parktır.

seaside-bolge-parki-001.jpg


Palanga Kehribar Müzesi

İçerisinde 4500 adet kehribarın sergilendiği Palanga Kehribar Müzesi, Palanga şehrinin en çok ziyaret edilen müzelerindendir. Bin bir çeşit mücevherin ve sanatsal tabloların sergilendiği bu müze mükemmel bir bahçeye sahiptir. Özenle yapılmış mimarisiyle de görenleri kendisine hayran bırakmayı başarmıştır.

palanga-kehribar-muzesi.jpg


Jonas Basanavicius Caddesi

Palanga'nın en önemli ve en meşhur caddesi olan Jonas Basanavicius Caddesi, şehrin en eski merkezlerindendir. Palanga'yı gezerken mutlaka uğrayacağınız bu cadde üzerinde pek çok tarihi bina, kafe, alışveriş dükkanı ve restoran bulunmaktadır. Litvanya hükümeti tarafından koruma altına alınan bu caddenin eski ismi Tyshkevich Caddesi iken sonradan değiştirilerek, ülkenin kurucusu olan Doktor Jonas Basanavicius'un ismiyle anılmaya başlanmıştır.

jonas-basanavicius-caddesi.jpg


Palanga'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Litvanya'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Palanga, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda çok fazla turistin akın ettiği Palanga şehrinde konaklanması gereken 5 oteli araştırdık ve derledik. İşte Palanga'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Edmundas

Palanga'da yer alan Edmundas oteli, Palanga Göğe Kabul Kilisesi'ne 6 kilometre, Palanga Konser Salonu'na 7 kilometre mesafededir. İçerisinde konuklarının kullanabileceği büyük bir terası barındıran bu otel, pek fazla konforlu olmasa da size değişik bir deneyim katacaktır.

edmundas.jpg

Adres: Užkanavės g. 103 , LT-00153 Palanga, Litvanya

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: Bilinmiyor


Rita's Guest House

Palanga Konser Salonuna 8.5 kilometre, Palanga Göğe Kabul Kilisesi'ne 8 kilometre, Palanga Heykel Parkı'na ve Palanga Amber Müzesi'ne 9 kilometre uzaklıkta olan Rita's Guest House otelinde ücretsiz wifi, odalarda televizyon, resepsiyon hizmetleri verilmektedir.

ritas-guest-house.jpg

Adres: Užkanavės gatvė 81, 00169 Palanga, Litvanya

Tel: +370 615 89292

Fiyat: Bilinmiyor


Holiday House

Palanga'nın en gözde yerlerinden birisinde yer alan bu evPalanga Göğe Kabul Kilisesi'ne 7 kilometre, Palanga Heykel Parkı'na ve Palanga Konser Salonu'na 8 kilometre uzaklıktadır. İçerisinde ücretsiz wifi, mutfak, televizyon, banyo ve 2 yatak odası bulunduran bu evin oldukça konforlu olduğunu söyleyebiliriz.

holiday-house.JPG

Adres: Paliepgirių kelias 57B-7, 00170 Palanga, Litvanya –

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: Bilinmiyor


Pajürio Vingis

Palanga şehrinin en güzel otellerinden birisi olan Pajürio Vingis oteli, odalarında ücretsiz wifi, televizyon, klima ve teras bulunmaktadır. Palanga Konser Salonu'na 8 km, Palanga Uluslararası Havaalanı'na 2.5 km uzaklıktadır.

pajurio-vingis.jpg

Adres: Vingio g. 21, 00190 Palanga, Litvanya 

Tel: +370 611 21105

Fiyat: 30€ - 35€ Fiyat Aralığında


Sunny Cottage

Konuklarına televizyon, ücretsiz banyo malzemeleri, banyo, ücretsiz bisiklet, barbekü, tam donanımlı bir mutfak, teras ve kocaman bir bahçe sunan Sunny Cottage, Palanga Göğe Kabulü Kilisesi'ne ve Palanga Konser Salonu'na 8 kilometre mesafede yer alır. Yakınlarında balık dahi tutabileceğiniz bu şirin otele ailenizle birlikte gelmenizi öneriyoruz.

sunny-cottage.jpg

Adres: Vaidilos gatvė 8-3, 00190 Palanga, Litvanya

Tel: +370 656 26783

Fiyat: Bilinmiyor


Palanga'da Nerede Ne Yenir?

Palanga mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Yemekleri Doğu Avrupa yemeklerine benzemektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Litvanya'nın Palanga kentinde çok sayıda restoranbar ve kafe bulunmaktadır. Peki ya Palanga'da nerede ne yenir? İşte Palanga'nın en iyi restoranbar ve kafeleri;


Muza Cafe

Palanga'yı gezdikten sonra soluklanmak için lezzetli yemeklerin ve içeceklerin olduğu Muza Cafe'ye kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Kaliteli yiyeceklerin olduğu bu mekanda müşteri memnuniyetine oldukça önem verilmektedir. 

muza-cafe.jpg

Adres: Vytauto g. 61 | 2nd Floor, Palanga 00134, Litvanya

Tel: Bilinmiyor


Hotel Palanga Restaurant

Gittiğiniz zaman tekrar gelmek isteyeceğiniz Hotel Palanga Restoranı müşterilerine kaliteli hizmet ve lezzetli yemekler sunmaktadır. Genel olarak ailelerin geldiği bu restoranın yemeklerini çok beğeneceğinizden eminiz.

hotel-palanga-restaurant.jpg

Adres: Birutes al. 60, Palanga 00135, Litvanya

Tel: +370 460 41411


Silelis Gastropub

Palanga'nın en iyi barlarından olan Silelis Gastropub barı, kolay ulaşılması, harika ortamı, lezzetli içkileri, yemekleri, tatlıları ve hızlı servisi ile müşterilerini memnun etmeyi başarabilen nadir barlardandır. Silelis Gastropub müşterilerine kahvaltı, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmetleri vermektedir.

silelis-gastropub.jpg

Adres: Gintaro g. 43, Palanga 00133, Litvanya

Tel: +370 609 33601


Pusu Paunksneje Restaurant

Güler yüzlü, yardımsever personeller, hızlı servisler ve lezzetli yiyecekleri olan Pusu Paunksneje Restaurant, sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Özellikle özel günlerini kutlamak isteyen insanların geldiği bu mekanda mükemmel bir atmosfer hissedeceksiniz.

pusu-paunksneje-restaurant.jpg

Adres: S.Dariaus ir S.Gireno g.25, Palanga 00131, Litvanya

Tel: +370 685 10980


1925

İçeri girdiğiniz anda atmosferinin çok güzel olduğunu anlayacağınız bu mekanda kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmetleri verilmektedir. Gittiğiniz zaman bir daha gitmek isteyeceğiniz bu mekana uğramanızı tavsiye ediyoruz. 

1925.jpg

Adres: J. Basanavichiaus g. 4, Palanga 00135, Litvanya

Tel:  +370 460 52526


Palanga'ya Nasıl Gidilir?

Litvanya'nın en gözde illerinden birisi olan Palanga'da bir havaalanı mevcuttur. Eğer Türkiye'nin her hangi bir ilinde yaşıyorsanız ilk önce İstanbul'a gitmeniz gerekir. İstanbul'dan Palanga'ya direkt olarak uçuşlar mevcuttur. Havalimanından merkeze otobüs veya taksi yardımıyla ulaşmanız mümkündür.

palangaya-nasil-gidilir.jpg


Palanga'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çok fazla büyük bir yer olmayan Palanga şehrini yürüyerek gezmenizi tavsiye ediyoruz. Yolculuğunuzu daha eğlenceli bir hale getirmek istiyorsanız bisiklet kiralayıp istediğiniz bölgeyi rahatça gezebilirsiniz.

palangada-sehir-ici-ulasim.jpg


Palanga'ya Ne Zaman Gidilir?

Litvanya'nın kıyısında yer alan Palanga şehrinde deniz iklimi hakimdir. Kış aylarında sıcaklığın -2 dereceye kadar düştüğü Palanga şehrinin kumsalları ve denizi meşhur olduğundan dolayı kış mevsiminde gitmek çok kötü bir fikir olacaktır. Yaz mevsiminde ortalama sıcaklık 20 derece civarındadır. Yaz aylarının çok fazla sıcak olmadığı, ılık geçtiği Palanga şehrine yaz aylarında gitmenizi öneriyoruz. 

palangaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Palanga Festivalleri ve Zamanları

Litvanya'nın en kalabalık ve en hareketli şehirlerinden birisi olan Palanga'da bir çok festival yapılmaktadır. Bu festivaller Palanga şehrine ayrı bir hava katmaktadır. İşte Palanga şehrinde her yıl düzenlenen festivaller şunlardır;

  • Thomas Mann Festivali (Temmuz ayı)
  • Nida Caz Festivali (Temmuz ayı)
  • Deniz Festivali (Temmuz - Ağustos ayları)
  • Benai, Plaukiam i Nida Müzik Festivali (Mayıs ayı)
  • Gemiş Geçişleri ve Yat Yarışı (Mayıs ayı)
  • Gümüş Balığı Festivali (Şubat ayı)

palanga-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Palanga Gece Hayatı

Palanga'da gece hayatı, kış aylarında çok fazla hareketli geçmese de yaz aylarında çok fazla hareketlidir. Akşam saatlerinde barlarda ve kafelerde müzik sesleri yükselmeye başlarken, sokaklarda şarkı söyleyen müzisyenlere rastlamak mümkündür. Palanga'nın en popüler mekanlarından olan Vandenis, yerlilerin ve turistlerin favori mekanıdır. Bu mekanda bazen konserler de yapılır. Ayrıca J. Basanavicius caddesinde farklı müzik zevklerine hitap edilecek mekanlar da vardır.

palanga-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Litvanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.