Ostrava Gezilecek Yerler

Çek Cumhuriyeti'nin en önemli ve en büyük üçüncü şehri olan Ostrava, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Tarih kokan mekanları ve değerli yapılara sahip olan Ostrava şehrinde gezip görebileceğiniz yerleri araştırdık ve derledik.
Ostrava Gezilecek Yerler

Ostrava Hakkında Bilgi

  • Ostrava Çek Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü şehridir.
  • Prag’dan sonra ülkenin en büyük yerleşim yeridir.
  • 295.000 Nüfusa sahiptir.
  • Ostrava, 1267 yılında kurulmuştur.
  • 19. ve 20. Yüzyılda tipik sanayi şehri haline gelmektedir.
  • Para birimi Çek Korunası’dır.
  • Avrupa’nın en büyük ikinci atetist nüfusuna sahiptir.
  • Resmi dil olarak Çekçe dilini kullanmaktadır.
  • Sanayi alanında oldukça gelişmiş bir şehirdir.
  • Ostrava şehri, sanayi, eğitim ve mimari alanda gelişmiş olmasının yanı sıra turizm açısından da oldukça gelişmiştir.
  • Doğal güzelliklere sahip bir şehirdir.
  • İçerisinde muazzam tarihi mekanlar ve yerler barındırmaktadır.
  • Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Ostrava Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Ostrava’da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Ostrava gezilecek yerler listesi
  2. Ostrava müzeleri
  3. Ostrava’da yer alan tarihi mekanlar
  4. Ostrava’daki turistik notalar
  5. Ostrava otel önerileri
  6. Ostrava’da nerede ne yenir?
  7. Ostrava ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Ostrava’ya ne zaman gidilir?
  9. Ostrava'ya nasıl gidilir?

Ostrava Müzesi

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük şehirleri arasında yer alan Ostrava pek çok doğal güzelliğe sahiptir. Ostrava da yer alan, 1872 yılında açılan Ostrava Müzesi, Ostrava’nın en güzel yerlerinden bir tanesidir. Toplumsal ve bilimsel objelerinin bulunduğu bu müzede cam, mobilya, seramik ve dönemin teknolojik aletleri ile karşılaşabilirsiniz. Ostrava Müzesi dönemin saygı değer öğretmenlerinden biri olan Karel Jaromir Bukovansky tarafından halka sunulmuştur. Müzenin içerisinde tüm bunların dışında kütüphane ve fotoğrafların sergilendiği bir bölüm yer almaktadır. Ostrava müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 arasında açıktır. Fakat bu saatler hafta sonu için geçerli değildir. Cumartesi günleri 09.00-13.00 açıktır. Pazar günleri ise 13.00-17.00 saatleri arasında açıktır. Ostrava Müzesi’de ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.

Ostrava Müzesi


Landek Park

Çek Cumhuriyeti’nde yer alan önemli yerlerden bir tanesi de Landek Park’tır. Landek’in güneybatısında yer alan bu müze kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir müze diyebilir. Eğer yolunuz Ostrava’ya düşerse bu müzeyi mutlaka görmelisiniz. 1990 Yılında açılan Landek Müzesi, içerisinde tarihi arkeolojik ve doğal kalıntılar barındırmaktadır. Bu müze 25.000 yıl önce insanların kömür madeni olarak kullandığı bir yerdi. Ostrava tarihi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Landek Park Müzesi tam adresiniz. Yılın her mevsiminde açık olan Landek Park Müzesi, pazartesi günleri hariç 10.00 – 16.00 saatleri arasında haftanın her günü ziyaretçileri kabul etmektedir.

Landek Park


Michal Madeni

Ostrava’nın gezilmesi gereken yerleri arasında Michal Madeni yer almaktadır. Bir zamanlar kömür madeni olarak kullanılan Michal Madeni, günümüzde müze olarak sergilenmektedir. Aynı zamanda Michal Madeni, 1995 yılında Ulusal Kültür Simgesi olarak seçilmiştir. Müzenin içerisinde, eski madencilere ait eşyalar, soyunma odaları, işletme alanları gibi daha birçok yer bulunmaktadır. Michal Madeni, Ostrava’nın mutlaka gezilmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Üstelik müzeye giriş ücretleri de oldukça uygun. Yetişkinler için 80 CZK, öğrenciler için 50 CZK ve aynı zamanda çocuklar için de ücretsizdir. Haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında açık olan Michal Madeni, kış aylarında ise 09.00 – 15.00 saatlerinde açıktır. Osrtava gezi turunuzda bu müzeyi mutlaka gezin deriz.

Michal Madeni


Ostrava Modern Sanat Galerisi

Ostrava’nın gezilecek en güzel yerleri arasında yer alan, Ostrava Modern Sanat Galerisi, 1952 yılında kurulmuştur. Aynı zamanda bu harika yer 20.000’den fazla sanatsal çalışmayı barındırmaktadır. Ostrava Modern Sanat Galerisi içerisinde 18. ve 19 yüzyıla ait eserler yer alır. Bu eserlerin bazıları, Jiranek, A. Prochazka, E. Filla, E. Ovacek, V. Spala gibi önemli sanatçılra ait eserlerdir. Bu sanat galerisinde İtalyan, Fransız ve Alman eserlerine yer vermektedir. Ostrava Modern Sanat Galerisi, pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında açıktır. Üstelik Ostrava Modern Sanat Galerisine girmek için herhangi bir ücret vermiyorsunuz. Bu sanat kokan galeriye mutlaka gitmenizi öneririz.

Ostrava Modern Sanat Galerisi


Divine Saviour Katedrali

Ostrava şehrinin en önemli simgeleri arasında yer alan Divine Saviour Katedrali, 1889 yılında inşa edilmiştir. Bu katedral aynı zamanda Ostrava şehrinin en büyük katedralleri arasında da yer alır. Katedralin kubbesinin uzunluğu yaklaşık 67 metredir. Dış görüntüsü ile oldukça ilgi gören Divine Saviour Katedrali, ilk kurulduğu zamanlarda bazilika olarak bilinmekteydi fakat II. Papa John Paul’un emri ile katedral olarak benimsenmiştir. Katedral’in bulunduğu yer şehrin merkezi bir yerindedir. Bu nedenle turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Aynı zamanda katedrale giriş ücretsizdir.

Dvine Saviour Katedrali


Silesian Ostrava Kalesi

Tarihi ve kültür bakımında oldukça zengin olan Silesian Ostrava Kalesi, 13. Yüzyılda kurulmuştur. 1535 Yılında restore edilen bu kale, 1872 yılında çıkan bir yangın sonucu ciddi bir zarar görmüştür. İlk başta Silesian Ostrava Kalesi’nin yapılış amacı Polonya’dan gelebilecek olan herhangi bir saldıra karşı kurulmuştur. Ostrava’nın önemli yerlerinden bir tanesi olan bu kaleyi mutlaka görmelisiniz. Silesian Ostrava Kalesi’ni pazartesi günleri hariç her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Silesian Ostrava Kalesi


İtfaiye Müzesi

Ostrava da yer alan en önemli müzelerden bir tanesi olan İtfaiye Müzesi, 1905 yılında kurulmuştur. Müzenin hikayesi ise 1919 yılında Almanlarının saldırısı sonu yerle bir edilip yıkılmıştır. Daha sonra itfaiyeciler tarafında kullanılan bir alan dönüştürülmüştür. Müzenin içerisinde 7 farklı bölüm yer almaktadır. İtfaiye arabaları, savaş ekipmanları barındıran bu müzeye mutlaka gitmelisiniz. İtfaiye Müzesi hafta içi her gün saat 10.00 – 17.00 arasında açıktır. Giriş ücreti son derece uygun olan bu müzeye 60 CZK karşılığında girebilirsiniz üstelik yaşına kadar olan çocuklardan ücret talep etmemektedirler.

İtfaiye Müzesi


Ostrava Bira Fabrikası

İlk çek bira üretimine 1898 yılında başlayan Ostrava Bira Fabrikası, Moravka Ostrava şirketine bağlı olarak 1897 yılında kurulmuştur. Kısa sürede Dünya’da adından sıkça söz ettirerek başarılı işlere imza atan bu fabrika, 1940 yılında Alman Bira Fabrikası ile birleşerek üretime devam etmiştir. Fakat 200 yılında Interbrew Central European Holding tarafından satın alınmıştır. Oldukça kaliteli biralar üretilen bu fabrika çeşitli turlar ve geziler düzenlemektedir. Turların dışında da bireysel olarak Ostrava Bira Fabrikasını ziyaret edebilirsiniz.

Ostrava Bira Fabrikası


Ostrava'da Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir turizm merkezi haline gelen Çek Cumhuriyeti ülkesinin en büyük üçüncü şehri olan Ostrava'yı konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Ostrava'da konaklanacak otel önerilerini derledik. İşte en kaliteli ve en uygun Ostrava otelleri;


Mercure Ostrava Center

Ostrava'nın en iyi ve en uygun otelleri arasında yer alan Mercure Ostrava Center, yardım sever resepsiyona ve harika bir dekorasyona sahiptir. Ziyaretçilerine ücretsiz otopark, ücretsiz wifi, evcil hayvan izni, harika yemekler yapan restoran, Bar oturma salonu, fitness spor merkezi, çamaşır yıkama hizmeti gibi hizmetler sunan Mercure Ostrava Center otelini mutlaka denemelisiniz.

Mercure Ostrava Center

Adres: Ceskobratrska 18/1742, 702 00 Ostrava, Çekya

Tel: +420 595 606 600

Fiyat: 60€


Zamek Zabreh

Ostrava şehrinde kalacak herhangi bir yeriniz yoksa bu otel tam size göre diyebiliriz. 16. yüzyılın başlarından kalma bir Rönesans Kalesi’nde yer alan Zamek Zabreh, sahip olduğu tüm mobilyalar, antika müzayelerinde satın aldığı eşyalardan oluşmaktadır. Ziyaretçilerine spa ve sağlık merkezi, muazzam lezzetler barındıran bir restoran, ücretsiz wifi, 24 saat oda servisi, bar ve ücretsiz otopark hizmeti ile karşılamaktadır.

Zamek Zabreh

Adres: U Zámku 42/1, 700 30 Ostrava, Çekya

Tel: +420 777 808 299

Fiyat: 55€


Clarion Congress Hotel

Çekya’nın en güzel ve en büyük şehirlerinden bir tanesi olan Ostrava’ya yolunuz düştüğünde sizler için derlediğimiz otel önerileri arasında yer lana Clarion Congress Hotel son derece uygun ve ekonomik seçenek olacaktır. Ostravar Aréna'nın yakınında yer alan Clarion Congress Hotel Ostrava'ya merkezden ve tren istasyonundan kolayca ulaşılabilir bir pozisyonda yer alıyor. Klimalı odalara sahip olan bu otel ücretsiz wifi, fitness salonu, spa ve sağlık merkezi, kapalı yüzme havuzu, tm odalarda çay ve kahve makinesi, bar, kahvaltı hizmeti sunmaktadır.

Clarion Congress Hotel

Adres: Zkrácená 2703, 700 30 Ostrava-jih, Çekya

Tel: +420 596 702 111

Fiyat: 65€


Hotel Max

Ostrava’da bulunan en iyi oteller arasında yer alan Hotel Max son derece uygun ve ekonomiktir. Ostrava Tren İstasyonu'na 300 metre uzaklıkta yer alan Hotel Max, Stodolni Caddesi'ne 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alır. Harika lezzetler barındıran restorana sahip olan bu otel, ücretsiz otopark, ücretsiz wifi, bar ve kahvaltı hizmeti sunmaktadır.

Hotel Max

Adres: Nádražní 839/186, 702 00 Ostrava, Çekya

Tel: +420 595 136 790

Fiyat: 35€


Ostrava Nerede Ne Yenir?

Çek mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Sizlerin de beğeneceğinize emin olduğumuz yemekleriyle ünlü restoran ve cafeler konusunda bazı araştırmalar yaptık. İşte Çekya’nın önemli şehirlerinden olan Ostrava da yer alan en iyi restoran ve kafeler;


La Petite Conversation

Çekya’nın önemli şehirlerinden bir tanesi olan Ostrava içerisinde barındırdığı restoran ve kafeler ile sizlere harika bir hizmet sunmaktadır. O restoranlar arasında yer alan, La Petite Coversation, vegan dostu ve vegan seçenekleri barındırmaktadır. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch hizmeti sunan La Petite Conversation, hızlı personelleri ile sizi asla bekletmeyeceğine eminiz.

La Petite Conversation

Adres: Chelčického 8, 702 00 Moravská Ostrava a Přívoz, Çekya

Tel: +420 602 390 948


Ollies Dorty S.R.O.

Özellikle tatlı seçenekleri ile sizleri adeta büyüleyecek bir cafe olan Ollies Dorty, sahip olduğu menü ve iç ambiyans oldukça hoş. Ostrava’nın en iyi mekanlarından bir tanesi olan Ollies Dorty, barındırdığı çorba çeşitleri ile de ön plana gelmektedir. Uygun ve ekonomik bir fiyata kolaylıkla doyabileceğiniz yemekler bulunduran bu kafeyi sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz.

Ollies Dorty S.R.O.

Adres: Rudná 3114/114, 700 30 Ostrava-jih-Zábřeh, Çekya

Tel: +420 603 424 268


Restaurace A Penzion Florian

Benzersiz bir tada sahip olan ev yemekleri ile sizleri karşılayan Restaurace A Pension Florian, personelleriyle de tanınan bir mekandır. Günün her öğününü burada yiyebilirsiniz. Ziyaretçi yorumları arasında kırmızı tay köri soslu tavuk menüsünü beğenmektedirler. Yanında pilav ile servis edilen bu menüyü yemenizi tavsiye ederiz. Mekanın iç dekorasyonu pek iddialı olma da menü konusunda pek çok restoran ile yarışacağına eminiz.

Restaurace A Penzion Florian

Adres: Světlovská 45/35, 724 00 Ostrava-Proskovice, Çekya

Tel: +420 733 287 123


Sweet Secret Of Raw

İster yazın dondurma bardaklarıyla serinleyin, ister kışın sıcak yemeklerle içinizi ısıtın. Her mevsim rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer olan Sweet Secret Of Raw, kahvaltı brunch, akşam yemeği hizmeti de vermektedir. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için güzel bir kahve hiç de fena olmaz. Kahve çeşitleriyle sizlere harika sunumlar yapan bu cafeye mutlaka gitmelisiniz.

Sweet Secret Of Raw

Adres: 3347/13, Jantarová, Moravská Ostrava a Přívoz, Çekya

Tel: +420 799 519 887


Ostrava'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çek Cumhuriyeti'nin en güzle şehirlerinden bir tanesi olan Ostrava da şehir içi ulaşım son derece rahat ve ucuzdur. Toplu taşıma araçları olarak otobüs, tramvay, taxi kullanan Ostrava halkı gitmek istedikleri herhangi bir noktaya kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Ostrava da özellikle otobüs ağı son derece gelişmiştir. Konforlu ve rahat otobüsleri sayesinde rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz. Aynı zamanda şehirde 30 dakika ve üzeri yolculuk yaptığınızda bir sonraki aktarmanız ücretsizdir. Bu ücretsiz aktarma sadece 45 dakika içindir. Ostrava da tramvay hizmeti 24 saat boyunca sürmektedir. Ostrava da bir diğer ulaşım seçeneği ise taksilerdir. Taksiler kilometre başına 20 CZK gibi bir ücret talep etmektedirler. Bu nedenle turistler açısında oldukça rahat bir ulaşım yolu tercihi olacaktır.

otsravada ulaşım


Ostrava'ya Ne Zaman Gidilir?

Çekya'nın en büyük üçüncü şehri olan Ostrava, ılıman iklime sahiptir. Ostrava genellikle çok yağış alan bir şehirdir. Yazın kurak aylarda dahi yağmurun yağdığına sıklıkla şahitlik edebilirsiniz. Fakat sıcaklık açısında oldukça uygundur. Ortalama sıcaklıkların en yüksek 19 santigrat, en düşük ise -2 santigrat derecedir. En çok kış aylarında turist çeken Ostravya kayakseverler için harika bir şehir haline gelir. Kışı sevmeyenler içinse bu dönem pek tercih edilmez. Her mevsim ziyaret edilen Ostrava kenti, kişilerin tercihine göre değerlendirilebilir. Fakat sizlere şunu söyleyebiliriz ki, aşırı ve bunaltan sıcakların görünmediği bu şehirde yazın serin ve ferah bir tatil geçirmek herkesin isteyeceği bir tercih olabilir.

Ostravaya ne zaman gidilir


Ostrava'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Ostrava'ya gitmek isteyen kişiler için şunu söyleyebiliriz ki, Ostrava'ya direk uçuş yoktur. Bu nedenle aktarmalı gitmeleri gerekmektedir. Türkiye'den Ostrava'ya gitmek için öncelikle Prag şehrine gitmeniz gerekir. Prag'dan tren veya otobüs yoluyla Ostrava'ya ulaşabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti'nde özellikle trenle ulaşım daha çok tercih edilmektedir. Fakat otobüsle ulaşım da son derece konforludur.

Ostravaya nasıl gidilir

Önerilen İçerik;

Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.