Online Koronavirüs Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Peki internet üzerinden online corona virüsü testi nasıl yapılır, koronavirüs testi güvenli midir?
Online Koronavirüs Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Online Koronavirüs Testi

Tüm dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs salgını Türkiye'de de görülmeye başlandı. Ölümle bile sonuçlanan koronavirüs vatandaşları endişelendirdi. Online koronavirüs testi nerede yapılır, güvenilir midir, nasıl yapılır? Bütün merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı bir şekilde içeriğimizde yer almaktadır. İşte Online coronavirüs testi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgiler;


İnternet Üzerinden Online Koronavirüs Testi Nasıl Yapılır?

Koronavirüs vakalarının ülkemizde yayılmaya başlamasından sonra Sağlık Bakanlığı vatandaşların online bir şekilde test yapabileceği Online coronavirüs testi sitesini yayınladı. Online koronavirüs testinde vatandaşların pozitif ve negatif çıkma ihtimali değerlendirilmektedir.

Online Koronavirüs Testi


Online Koronavirüs Testi Ne Kadar Güvenilir?

Online bir şekilde yapılan koronavirüs testi tabiki de yüzde yüz güvenilirlik sağlamaz sadece ön değerlendirme yaparak sizin koronavirüs olup olmadığınızı anlamaya çalışır.

Online Koronavirüs Testi


Online Koronavirüs Testi Nereden Yapılır?

Bu testte sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirilerek "Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda koronavirüs ile karşılaşmış olma ihtimaliniz düşüktür." veya "Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda sağlık durumunuzun yakından değerlendirilmesi için lütfen maskenizi takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz." uyarısında bulunuluyor. Testin sonunda çıkacak sonuçlar sadece uyarı niteliği taşımaktadır ve nihai bir kesinlik içermemektedir. 


1. Corona testi için ilk önce vatandaşların sisteme giriş yapması gerekiyor. Giriş bölümünde ise sizden T.C kimlik numarası, baba adı, doğum yılı ve telefon numaranız isteniyor.

Online Koronavirüs Testi


2. Sistem vatandaşa son 14 gün içerisinde nerede barındığını, herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığını, solunum yolu hastası biriyle temas olup olmadığını ve kronik hastalık geçmişine ilişkin sorular soruyor.

Online Koronavirüs Testi


3. Sistem alınan cevaplara göre testi yapan kişiye bir ön değerlendirme sunuyor. Ön değerlendirme yüksek çıkarsa herhangi bir sağlık tesisinin ziyaret edilmesini öneriyor.

Online Koronavirüs Testi


4. Sizlerde aşağıda vereceğimiz bağlantıdan koronavirüs testi sayfasına ulaşabilir ve online testinizi yapabilirsiniz. Bu testin tavsiye niteliği taşıdığını da unutmayın.

Online Corona Virüs Testi İçin Tıklayın

Online Koronavirüs Testi


Koronavirüs'ün Belirtileri Nelerdir?

  • Burun Akıntısı
  • Boğaz Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Şiddetli Hapşırma
  • Yüksek Ateş 
  • Nefes Almada Zorluk
  • Kuru Öksürük

Önerilen İçerik; Korona (Corona) Virüs Nedir, Belirtileri Nelerdir ve Çözüm Önerileri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum