Dünyayı Şoke Eden Keşif: Ölümsüzlük İksiri Bulundu!

Çin’de tarihe ışık tutmak amacıyla devam eden arkeoloji çalışmalarında ölümsüzlük iksiri bulundu. Bu keşif tüm dünyayı şoke etti.
Dünyayı Şoke Eden Keşif: Ölümsüzlük İksiri Bulundu!

Peri masallarında ve filmlerde bolca karşımıza çıkan ölümsüzlük iksiri sonunda bulundu. Çin’de yapılan kazılarda keşfedilen ölümsüzlük iksiri görenleri hayrete düşürdü.

Hürriyet’te yer alan habere göre; yaklaşık 2000 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen lahdin içerisinden bronz sürahide ölümsüzlük iksiri bulundu. Arkeologlar ölümsüzlük iksiri adı verilen içeceğin Çin’de zenginler tarafından bolca kullanıldığını ve yaşlanmayı geciktirdiğini düşünüldüğünü ifade etti.

çin ölümsüzlük iksiri

İçeceği inceleyen uzmanlar, iksirin tadının alkole benzediğini ve gerçekte ölümsüzlük ya da uzun ömür sağlamadığını belirtti.

çin ölümsüzlük iksiri

İksirin çıktığı lahdin ise Batı Han Hanedanı üyelerinden birine ait olduğu ifade edildi. Bronz sürahi içerisinde bulunan ölümsüzlük iksiri ise incelenmek ve sergilenmek üzere müzeye kaldırıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.