Daha Önce Duymadığınız Dünya Üzerindeki En İlginç 15 Bilgi

Hem eğlenceli, hem komik ve bir o kadar da şaşırtıcı birbirinden farklı 15 bilgiyi sizler için derledik. İşte hep hayatımızda olan sıra dışı gerçekler...
Daha Önce Duymadığınız Dünya Üzerindeki En İlginç 15 Bilgi

Dünya Üzerindeki En İlginç Bilgiler

Belki daha önce hiç duymadığınız yada doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri araştırdık. Dünya üzerinde eşi benzerine rastlanmamış en sıra dışı 15 bilgi adeta sizi heyecanlandıracak. Heyecanlandırmakla kalmayıp ağzınızı açık bırakacak. Doğru bilinen yanlışlardan en sıra dışı gerçeklere kadar birbirinden farklı konuların yer aldığı yazımızı sizler için derledik.

İşte okuyunca şaşıracağınız en ilginç bilgiler;

1. Dünya üzerinde ki en iyi 20 uzun mesafeli koşucudan 12'sinin Kenya’da bulunan Kapsabet kabilesinden geldiğini biliyor muydunuz? Peki ya başarının temel sebebini soracak olursanız; nabızlarının geç yükselmesi ve performans sonrasında hızlı bir şekilde normalleşmesi yatıyor.

Dünyadaki ilginç bilgiler

2. Bir ülkenin orkestrasının ordusundan daha fazla olabileceğini düşünüyor musunuz? Bu şaşırtıcı gerçek ile bağdaşan dünya üzerinde Avrupa kıtasında yer alan Monaco şehir devletinin ulusal orkestrası, ordusundan daha büyük olduğu biliniyor.

Dünyadaki ilginç bilgiler

3. Zekası ile övünen bir çok insan bazen tat kaçırabiliyor. Peki ya zeka nedir? Ünlü bilim insanları ne şekilde yorumluyor? Yapılan IQ testi ile 162 puan alan fizikçi Albert Einstein’ı yalnızca 2 puan ile kaçıran ünlü fizikçi ve astronom Stephen Hawking, IQ'sunun ne olduğu sorusuna karşılık “Hiçbir fikrim yok, IQ ile övünen insanlar zavallıdır” demiştir.

Dünyadaki ilginç bilgiler

4. Dünya üzerinde kalıcı dostluğun temel sebepleri alanında sayısız araştırma gerçekleştirilmiştir. Araştırmalar neticesinde bir arkadaşlık 7 yıldan daha uzun sürerse, psikologlar ömür boyu süreceğini söylüyor! Peki ya sizin hiç 7 yıldan fazla süren arkadaşlıklarınız dostluğa dönüştü mü?

Dünyadaki ilginç bilgiler

5. 1990’lı yıllarda ortaya atılan Plüton bir gezegen mi yoksa asteroid mi? Sorusunun ardından dünya üzerinde kafalar karıştı. Yapılan araştırmalar neticesinde Uluslararası Astronomi Birliği 2006 senesinde Plüton’un bir gezegen olmadığını resmen açıkladı. Peki ya bu gizemli gezegen hakkında söyleyeceğimize inanamayacaksınız. Eğer Plüton’u bir gezegen olarak kabul edersen 1930 yılından bu yana güneş etrafında tam bir dönüşünü dahi gerçekleştirememiş olduğunu söyleyeceğiz. Neden mi? Plüton güneş etrafından bir tam turunu tam 248 yılda tamamlıyor!

Dünyadaki ilginç bilgiler

6. Bir çok film ve çizgi romana konu olmuş Mamutlar, bizlere çok yakın tarihte yaşamış gibi gelsene binlerce yıl önce var olmuş ve günümüzde soyu tükenmiş sevimli dostlarımızdır. Neredeyse bundan tam 4 bin yıl önce inşa edilmiş Piramitlerin yapımında dahi Mamutlar kullanılmıştır. Yani Mamutların geçmişi piramitlerden bile daha önceye dayanıyor.

Dünyadaki ilginç bilgiler

7. Dünya üzerinde en değerli taşlar arasında yer alan elmas hakkında duyacağınız bu gerçek belki de onu en değersiz taş yapabilir. Çünkü Jüpiter ve Satürn’de yağmur yerine gökten elmas yağıyor. Evet yanlış duymadınız eğer Jüpiter ya da Satürn’de hayat olsaydı elmas dünyanın en değersiz taşlarından bir tanesi olabilirdi!

Dünyadaki ilginç bilgiler

8. Dünya teknoloji devi arasında yer alan Apple firmasının kurucusu Steve Jobs hakkında duyacağınız bu gerçeğe çok şaşıracaksınız. Teknolojinin tam olarak içinde yer alan bu bilim insanı çocuklarının kendi üretimi olan iPad kullanmalarına izin vermedi! Peki ya bu sizce de ilginç değil mi? Jobs açıklamasında bunun sebebini “çocukları teknolojinin olumsuz etkilerinden korumak” olarak adlandırıyor. Ayrıca Steve Jobs'ın sözlerini merak ediyorsanız Steve Jobs'ın sözleri adlı içeriğimize tıklayabilirsiniz.

Apple hakkında bilinmeyen gerçekleri incelemek için buraya tıklayın.

Dünyadaki ilginç bilgiler

9. Tropik hayvanlar arasında yer alan Sinek Kuşu, sahip olduğu yüksek metabolizması ile hayatta kalma konusunda adeta şaşırtmaktadır. Peki ya insanların metabolizması bir sinek kuşu kadar hızlı çalışsaydı ne olurdu? Elbette ki sizde bilmiyor olabilirsiniz. Hemen söyleyelim. Hayatta kalmanız için her dakika bir kutu kola içmeniz yeterli olabilirdi.

Dünyadaki ilginç bilgiler

10. Her sene büyük bir coşkuyla dünyanın bir çok farklı noktasında kutlanan Noel, belki de Hristiyan toplumlar için vazgeçilmez bir gelenek. Peki ya İngilizler bu durum için "Mutlu Noeller" diyor. Neden mi? Mutlu aynı zamanda "sarhoş" anlamına da geliyormuş.

Dünyadaki ilginç bilgiler

11. 1889 yılında Japonya’dan dünyaya nam salacak Nintendo oyun konsolları günümüzde halen ilgi görmektedir. Peki ya Nintendo’nun 1922 yılında yıkılan Osmanlı İmparatorluğu döneminde dahi var olduğuna inanabiliyor musunuz?

Dünyadaki ilginç bilgiler

12. Herkesin bir an dahi olsun ayaklarının yerden kesilmesi ve büyük bir hız ile heyecanlanması hoşuna gider. Bunu tam olarak karşılayan Roller Coaster’lar halen lunaparkların gözdesi. Peki ya bu makinenin nasıl ortaya çıktığını hiç düşündünüz mü? Rusya’nın imparatoriçesi olarak bilinen Büyük Catherine, kendisine yaptırmak istediği saray gerekçesiyle dünyanın ilk Roller Coaster'ını inşa etti.

Bu bilgiler gibi okuduğunuzda hayrete düşeceğiniz daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Dünyadaki ilginç bilgiler

13. Ülkelerin en büyük ilham kaynağı elbette ki ulusal marşı oluyor. Yunanistan'ın milli marşı tam 158 kıta dan oluşmaktadır. Neden mi? Özgürlük marşı olarak bilinen bu marş, 1821 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na karşı gerçekleştirilen ayaklanmadan ilham alınarak yazılmıştır!

Dünyadaki ilginç bilgiler

14. Noel zamanı birbirinden farklı boyutları ile evleri, sokakları, alışveriş merkezlerini ve daha birçok alanı süsleyen yapay Noel ağaçlarının geçmişi hakkında bir fikriniz var mı? Bu bilgi sizleri şaşırtacak. İngiliz tuvalet fırçası üreticisi olan bir firma, ilk olarak 1930’lu yıllarda yapay Noel ağacını icat ederek tüm dünyaya tanıtmıştır.

Dünya üzerindeki 10 yılbaşı klişesini öğrenmek için buraya tıklayın.

Dünyadaki ilginç bilgiler

15. Kimilerine göre hayatın mutluluk kaynağı olarak tüketilen çikolatalar hakkında ilgin bir gerçeği öğreneceksiniz. Genç, yaşlı her bireyin vazgeçilmezi bu lezzetli atıştırmalık, nasıl olur da zararlı bir hal alabilir? Yapılan araştırmalara göre sütlü çikolatadaki kafein oranı kolanın kinden daha fazla. Nasıl mı? 250 ml kolada kafein oranı 20 m.g iken sütlü çikolatada bu rakam 50 m.g’ı geçmekte.

Dünyadaki ilginç bilgiler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.