Nürnberg Gezilecek Yerler

Nürnberg Almanya'nın yaklaşık 500 bin nüfuslu tarihi ve turistik şehridir. Nürnberg seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Nürnberg Gezilecek Yerler

Nünberg Hakkında Bilgi

Nürnberg, birçok ortaçağ yeteneğine, zengin bir sanat ve kültüre sahip olmanın yanı sıra lezzetli mutfak spesiyaliteleri sunan canlı bir şehirdir. Kenti pazarlamak için Kongre ve Turizm Merkezi Nuremberg'in görevidir. Bu sayfada biz ve işimiz hakkında çeşitli bilgiler derledik. Diğer şeylerin yanı sıra, burada CTZ'nin görev ve hedefleri, mevcut iş teklifleri ve stajlar yazımızda, Nürnberg'deki turizm hakkındaki ekonomik veriler ve gerçekler ve ortaklarımız hakkında bilgiler bulacaksınız.


Nünberg Gezilecek Yerler

  1. Nünberg'deki gezilecek yerler listesi
  2. Nünberg'deki müzeler
  3. Nünberg'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Nünberg'deki turistik noktalar
  5. Nünberg'de nerede ne yenir?
  6. Nünberg otel önerileri

Nürnberg Kalesi

Nürnberg şehriyle özdeşleşen kale, Avrupa’da Ortaçağ’dan kalan en güçlü yapı olarak kabul edilmektedir. Kentin kuzey kısmında bir kayalığın üzerine konuşlandırılan yapıt, 1000 yıllık bir tarihe sahiptir. Krallara ikametgah olan Nürnberg Kalesi, birkaç bölümden oluşmakta ve bir de müzesi bulunmaktadır. Ayrıca Nürnberg manzarası en güzel bu bölgeden seyredilmektedir. Bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyin.

nurnberg-kalesi.jpg


Fleisch Köprüsü

Nürnberg’in en etkileyici Rönesans köprüsüdür. Köprü St. Sebald ve St. Lorenz ilçelerini birbirine bağlamaktadır. 1596 yılında yapımına başlanan ve 2 yıl gibi bir süre zarfında tamamlanan köprü, ince taşlardan inşa edilmiştir. Sudan yüksekliği 4-5 metre olan yapı 15 metre genişliğe sahiptir. Şehri ziyaret eden turistlerin uğrak mekanıdır. Sizler de Nürnberg seyahatinizi bu eşsiz köprüyü ziyaret ederek taçlandırabilirsiniz.

fleisch-koprusu.jpg


Aziz Lorenz Kilisesi

Almanya’nın eski serbest imparatorluk dönemlerinde yapılan Nürnberg’in Ortaçağ kilisesidir. Yapımı 1439 yılında start alan tarihi kilise, 1477 yılında tamamlanmıştır. Kilisenin mimarlığını Mathes Roriczer, Konrad Hienzelmann, Jacob Grimm gibi önemli isimler yapmıştır. Gotik tarzın mükemmel örneklerinden biridir ve en yüksek noktası 81 metre yüksekliğindedir. Aziz Lorenz’e ithaf edilen kilise onun adını taşımaktadır. Bavyera bölgesinin en değerli manevi yapılarından biri olan Aziz Lorenz Katedrali’nin II. Dünya Savaşı’nda aldığı yaralar özenle sarılmıştır.

aziz-lorenz-kilisesi.jpg


Nürnberg Devlet Tiyatrosu

Almanya’nın en büyük tiyatro binalarından biridir. Özellikle tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdiği mekan birçok festivale de ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro binası dışarıdan mistik bir görünüme sahiptir. İlk kez kurulduğu 17. yüzyılda kapılarını ziyaretçilere açan tiyatro binası 3000 koltukla hizmet vermekteydi. Tiyatro birçok kez restore edilmiş modernleştirilmiş ve kapasitesi artırılmıştır.

nurnberg-devlet-tiyatrosu.jpg

Almanya Gezilecek Yerler


Nürnberg Adalet Sarayı

Nürnberg Adalet Sarayı, 1909 ve 1916 yılları arasında inşa edilmiştir. Kentin Bölge Mahkemesi, Temyiz Mahkemesi, Yerel Mahkemesi ve Savcılık binası burada yer almaktadır. Yaklaşık 15 yıldır turistlerin binayı ziyaretine izin verilmektedir. Ayrıca 2010 yılından itibaren belediye binanın ikinci katında bir müze açmıştır. Burada Nürnberg Duruşmaları sergilenmektedir.

nurnberg-adalet-sarayi.jpg


Germanisches Nationalmuseum

Germanisches Nationalmuseum'da tarih öncesiden orta çağlara kadar, şehrin ve çevresinin arkeolojik mirasını çizer. Göze çarpan özellikler arasında dünyanın en büyük Roma gözlük koleksiyonunun yanı sıra olağanüstü Roma ve erken ortaçağ mücevher koleksiyonları yer alıyor.

germanisches-nationalmuseum.jpg


Nürnberg'de Kalınacak Yerler - Otel Tavsiyesi

Nürnberg'e gittiğinizde kalıcak yer aramayın diye biz sizler için araştırdık. İşte Nünberg'in en iyi ve en kaliteli otelleri. Hep pahalı ve lüks otelleri derlemedik yanlış anlaşılmasın :)


Melter Hotel & Apartments 

Şehir merkezinde, Nürnberg Eski Kenti'ne 400 metre mesafede yer alan Melter Hotel & Apartments, klimalı odalar ve tüm alanlarda ücretsiz Wi-Fi erişimi sunmaktadır. Konuklar tesis bünyesindeki restoran ve fitness salonundan yararlanabilirler.

melter-otel.jpg

Adres: Königstraße 41, 90402 Nürnberg, Almanya

Telefon: +49 911 9576380


Leonardo Hotel 

Leonardo Hotel, güzel Eski Kent, tarihi "Burgviertel" ve ünlü şehir surlarına yakın merkezi bir konumda sizi karşılamaktadır. Otel, Nürnberg Merkez Tren İstasyonu'nun yakınında yer almaktadır. Konuksever atmosfere sahip birinci sınıf hizmetler ve ücretsiz Wi-Fi ile 102 modern oda sunmaktadır.

leonardo-hotel-nurnberg.jpg

Adres: Zufuhrstraße 22, 90443 Nürnberg, Almanya

Telefon: +49 911 27760


Garden Hotel 

Garden Hotel NürnbergBir gezgin olarak bilinmeyen bir şehre seyahat ettiğinizde, kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir yer bulmaktan mutluluk duyarsınız öyle değil mi?. Size böyle bir yer sunmak istiyoruz ve rahat ve keyifli bir zaman geçirmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. 

garden-hotel.jpg

Adres: Vordere Ledergasse 12, 90403 Nürnberg, Almanya

Telefon: +49 911 205060


Nürnberg Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyesi

Nürnberg'de nerede ne yemelisiniz, hangi lezzetleri tatmalısınız sizler için araştırdık, İşte Nürnberg'in en iyi ve en kaliteli restoranları.


Mevlana Restaurant

Mevlana Restaurant Almanya'nın Nürnberg kentinin merkezi Plärrer meydanında bulunmaktadır. İki katlı bu Türk restoranda Türk mutfağının lezzetlerini Almanya'da da tatabilirsiniz.

mevlana-restaurant.jpg

Adres: Gostenhofer Hauptstraße 18, 90443 Nürnberg, Almanya

Telefon: +49 911 2744411


Burgwächter

Kaiserburg'un eteklerinde bulunan bu restoran, Sizlerin vazgeçilmezi olabilir. Rahat bira bahçesi, rustik açık teras ve taze yemeklere hayran kalacaksınız.

burgwachter.jpg

Adres: Am Ölberg 10, 90403 Nürnberg, Almanya

Telefon: +49 911 23489844

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.