Demir Kadın Neslican Tay'ın Hayatı Hakkında 13 Bilgi!

Bir bacağının kesilmesine neden olan kanseri 3 kez yenmeyi başaran demir kadın Neslican Tay 4. kez kansere yakalandı. Bu sefer kanseri yenmeyi başaramayan Neslican Tay 20 Eylül Cuma günü hayatını kaybetti. Ölümü tüm Türkiyeyi derinden etkiledi.
Demir Kadın Neslican Tay'ın Hayatı Hakkında 13 Bilgi!

Neslican Tay Hakkında Bilgiler

demir-kadin.jpg

Hayat sürprizlerle dolu cümlesinin altında maalesef ki her zaman güzel hikayeler yatmıyor. Yaşınız kaç olursa olsun talihsizlik gelip sizi bulabilir. Sağlık açısından bazılarımız diğerlerine göre ne yazık ki daha şanssız doğuyor. Bizim başımıza gelmez diye düşünüp yaşamak hiç de doğru bir yaklaşım değil! Bu yüzden etrafımızda yaşanan olaylara kayıtsız kalabilecek kadar soğukkanlı davranamayız. Bu içeriğimizde üç kez kanseri yenmeyi başaran fakat 4. kez yakalandığında kansere yenik düşen "Demir Kadın" lakaplı güzelleri güzeli Neslican Tay'ın hayatını sizlere aktaracağız.


1. 20 yaşındaki Neslican Tay, Bursa’da doğdu fakat Rize’de yaşamaktaydı. Fen Lisesi mezunu olan Tay, eğitimini de Rize’de tamamladı.

20-yasindaki-neslican-tay.png


2. Doğduğundan bu yana hareketli bir çocuk olan Neslican 5 yıl boyunca basketbol oynadı. Sağlık konusunda her zaman kendine dikkat etmeye çalıştı. 

neslican.jpg


3. Neslican, üniversite sınavına iki hafta kala kanser olduğunu öğrendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne girmek istiyordu; fakat hastalığına teşhis koyulduğu için ara vermek zorunda kaldı. 

istanbul-teknik-universitesi-mimarlik-bolumu.png


4. İlk başta doktorlar sürekli spor yaptığı için bacağında ağrıların başladığını, kas ağrısı veya stresten kaynaklanabileceğini söylediler. Fakat aslında gerçek olan, bir tümördü. 

tumor.png


5. Artan ağrılarına rağmen doğru teşhisin konması 3 ay sürdü. 3 ay sonra Neslican, bacağında bir tümör olduğunu, tüm bacağını sardığını, kemiğini aşındırdığını ve damarını tıkadığını öğrendi.

kanser.png


6. 3 ağırlaştırılmış kemoterapiye rağmen tümörün büyümeye devam etmesi sonucu Neslican’ın doktoru ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Neslican ise her şeye rağmen 5 aylık savaşının sonunda bacağını kaybetmeden ameliyattan çıkacağını ümit ediyordu.

agirlastirilmis-kemoterapi.png


6. 20 Temmuz’da rujuyla birlikte girdiği ameliyattan maalesef ki tek bacağını kaybederek çıktı. Fakat bu onun yaşam sevincinin elinden alınması için yeterli bir sebep değildi. Her şeye rağmen pozitif kalabilmeyi başarıyordu. Çünkü kanserden kurtulmuştu. 

tek-bacagini-kaybetti.png


7. Mini etekleri, kısacık şortlarıyla bacağının kesilmiş olması onun umurunda  bile değildi. Şen kahkahalar atarak caddelerde, alışveriş merkezlerinde dolaşmaya devam etti. Artık korkacak hiçbir şeyi yoktu. Tüm pozitifliğiyle tekrar hayata dönmüştü.

sen-kahkahalar.png


8. Bir süre sonra protez bacağını kullanmaya başladı ve sosyal medyada ne kadar güçlü olduğunu kanıtlayan videolar yayınlamaya başladı. Kendi deyimiyle O bir “Demir Kadın”dı..

protez-bacak.png


9. Ancak tam her şeye alışmışken ve umutlarıyla yeni bir yıla hazırlanırken 2. kez kansere yakalandığını öğrendi. Akciğerinin bir kısmında nükseden hastalık elbette onu umutsuzluğa kapılmasına yetemeyecekti.

2.-kez-kansere-yakalandi.png


10. Yeni bir ameliyatla tekrar türeyen tümörü alındı. Fakat sonrasında Instagram hesabından yayınladığı bir videoyla üçüncü kez kansere yakalandığını duyurdu!

instagram-hesabi.png


11. Neslican Tay, henüz 20 yaşında olmasına rağmen hayatın, yaşaman ne kadar önemli olduğunu biliyor ve karşısına çıkan her zorlukta"Neden ben?" diye isyan etmeden savaşmaya devam ediyordu. Bu yüzden herkese "Kendinizi sevin" diyor, ilham veriyor, cesaretlendiriyordu.

kendinizi-sevin.png


12. Üçüncü kez de kanseri yenmeyi başaran Neslican Tay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu. Hastalığının yeniden başladığını sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay son mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bir süredir burada pek aktif olamadım kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı 3. dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Taşikardim sürekli sürekli beni yordu. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum diğer gün ben ne zaman iyi olucam. Okurken bile yoruldunuz di mi? Yaşaması tam bir bu olay bir felaket derecesindeydi. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun."

Neslican Tay Hakkında bilgi


13. Neslican Tay'ın durumu ağırlaşınca 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alındı. Süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20 Eylül Cuma günü saat 21.20'de hayatını kaybetti.

guzel-kadin.png


"Demir Kadın" Neslican Tay'ın Instagram Hesabı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum