Neden Rüya Görürüz? Rüya Görmenin Bilimsel, Dini Açıklaması

Neden rüya görürüz biliyor musunuz? Kimilerimiz sık sık, kimilerimiz ise belli aralıklarda rüyalar görürüz. Peki anlamı nedir? İşte rüya görmenin anlamı.
Neden Rüya Görürüz? Rüya Görmenin Bilimsel, Dini Açıklaması

Rüya Nedir?

Vücudumuz belli bir zaman ve yorgunluktan sonra dinlenmek ister. Biz bu dinlenmeye genel olarak ‘’uyuma’’ diyebiliriz. Uyuduğumuz belli bir zamandan sonra rüya görmeye başlarız. Rüya dediğimiz olay aslında bilinç altında oluşturduğumuz hayaller veya yaşadığımız olayların ana merkeze (beyin) ulaştığında bizlere tekrar algılatılmasıdır. Bizler bu olayları hayallerimizle süslediğimiz için rüyalarımız değişik şekillerde görebiliyoruz.

Neden Rüya Görürüz?

Neden Rüya Görürüz

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda bizleri üzen ya da çok sevindiren olayların, hayalini kurduğumuz bazı olayların hatırlandığı zaman rüyalarımız da bunları gördüğümüz kanıtlanmıştır. Gördüğümüz rüyaların birçoğu bastırılmış isteklerimizden oluşmaktadır. Rüyalar renkli veya siyah beyaz görülmektedir .Yapılan araştırmalara göre kadınlar erkeklere göre daha renkli rüyalar görmektedirler.

Uykunun bazı evrelerinde gördüğümüz rüyaların bilimsel açıklaması buydu. Dilerseniz "Uykunun Evreleri Nelerdir?" adlı içeriğimizi inceleyerek uyku hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Psikologlara Göre Rüya Görmek

Neden Rüya Görürüz

Psikologlar artık bilinç altının mesajlarına uyku sırasında daha kolay ulaşmaktadır. Uyuduğumuz zaman bilinç altımızdaki birçok şey serbest kalır. Bununla beraber hayallere ulaşma isteği daha çok ortaya çıkar ve bu durumu en kolay yaşayabileceğimiz zaman uyurken rüya görürüz.

Dini Açıdan Rüya Görmek

Neden Rüya Görürüz

Rüya uyanıklık halinin bir uzantısıdır; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır. İslam’da rüya hukuki bir kaynak veya delil değildir. Yalnızca gören kişiyle alakalı bir durumdur. Allah Teâlâ'nın melek vasıtasıyla hakikat veya kinaye olarak kulun şuurunda uyandırdığı enfusî idrakler ve vicdanî duygular veya şeytanî telkinlerden meydana gelen karışık hayallerden ibarettir.

İslam'a göre rüyanın ne olduğunu anlattık. Dilerseniz "İslam'a Göre Rüya Tabiri" adlı içeriğimize göz atarak nasıl yorumlanması gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Rüya Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Rüyalar oldukça karışık olan ve çözülmesi oldukça zor olan görüntülerdir. İçeriğimizin bu kısmında rüyalar hakkında en çok merak edilenleri derledik.

Rüyalar ne anlam ifade eder?

Rüya yorumları ile tüm dünyada takip edilen Sigmund Freud, rüyaların günlük hayatta bastırılarak bilinçaltına atılmış isteklerin dışa vurulması olarak yorumlamaktadır. Rüyamızda gördüğümüz isteklerin ve öğelerin büyük bir kısmı günlük hayatta bastırdığımız duygularımızdır. Bu sebeple rüyamızda gördüğümüz sembollerin anlamlarını bulmak büyük önem taşıyor.

Rüyalar ne kadar gerçektir?

Rüyalar bizi yansıtan aynalar olduğu için hayat kadar gerçektir. Bu yüzden rüyalarımızı yorumlamak oldukça önemlidir. Ancak günümüzde artık her yere yayılan rüya tabirleri çoğunlukla gerçekle alakası olmayan yorumlamalardır. Bu yüzden rüya tabiri yaparken veya yaptırırken dikkatli olmalısınız. İşinin ehli ve tanınan rüya tabircilerine gitmeniz gerekiyor. Ancak yine de bu tabirlerin Peygamberlerin gördükleri ya da tabir ettikleri rüyalar gibi kesin olmadıklarını belirtmemiz gerekiyor.

Ne zaman görülen rüyalar gerçek olur?

Peygamber efendimiz en sadık ve gerçeğe yakın olan rüyaların seher vaktinde görülen rüyalar olduğunu bildirmektedir. (Tirmizi, Rü'yâ: 3)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.