Nar Ekşisi Tarifi

Yemeklerde, çorbalarda ve salatalarda vazgeçilmezimiz olan nar ekşisi nasıl yapılıyor. Evde sağlıklı bir şekilde kendi nar ekşinizi yapabilirsiniz. İşte nar ekşisi tarifi;
Nar Ekşisi Tarifi

Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 5 kg kabuklu ekşi nar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Hazırlanışı

Yapacağımız bu malzemelerden yaklaşık 300- 350 ml nar ekşisi çıkacak.  Narları bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz ve tahta kaşık yardımıyla narlarımızın içini geniş bir kaba koyuyoruz. Bu işlemi yaparken geniş bir bez sermeliyiz ve kabin içinde narlarımızı çıkarmalıyız yoksa etrafa nar suları sıçrar. Not : kesinlikle narlarımızın beyaz kabuk kısımları ayrılmalıdır yoksa nar ekşimiz acı olacaktır.  İşlemimiz bittikten sonra temizlenen narları bir robot yardımıyla sıkıyoruz. Robot ile narların suyu çıkana kadar çeviriyoruz. Ardında robotta kalan narları bir süzgece koyup var gücümüzle suyunu çıkartıyoruz. Sonra nar suyunu genişçe bir tencereye boşaltıp 3-4 saat kaynatıyoruz. Bu arada kaynama zamanı oluşacak köpükleri kaşık yardımıyla alıyoruz. Yoğun akışkan bir kıvama gelen nar ekşimizi kapatmadan 5 dakika önce tuzumuzu atıyoruz.  Ve altını kapattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Dinlendikten sonra artık gönül rahatlığıyla salatalarımızda, yemeklerimizde kullanabiliriz.

Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

  • Mutlaka ekşi nar kullanılmalı
  • Nar ekşimiz pekmez kıvamında olmalı
  • Tadının iyi olması için narlar iyice ayıklanmalı,
  • Demir kaplar kullanılmamalı çelik tencerelerde yapması gerekiyor.
  • Tuz atılmasının sebebi mayalanmasını engellemektir yoksa şarap olmaya başlar.

Afiyet Olsun..

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.