Naif ve Nahif Ne Demek?

Sıfatlar bakımından son derece zengin bir dil olan Türkçe'de kullanılan naif ve nahif kelimeleri sıfat olarak kullanılmaktadır. Peki naif veya nahif kelimeleri ne anlama gelir? İşte naif sıfatının anlamı;
Naif ve Nahif Ne Demek?

Naif Nedir?

Arapça kökenli olduğu sanılan naif sözcüğü aslında Fransızca'dan dilimize geçmiştir. Nahif ise Arapça kökenlidir. Fransızca'da yeni doğmuş, sade, saf ve doğal gibi kelimelerle açıklanan naif sözcüğü Türkçe'de deneyimsiz, toy, saf, tecrübesiz gibi manalara gelmektedir.

Naif ve Nahif Ne Demek


Nahif Nedir?

Nahif ise Arapça'da zayıf ve çelimsiz kelimeleri ile anlatılır. Türkçe'de nahif kelimesi hassas, kibar ve ince anlamını taşımaktadır. Nahif ve naif sıfatları birbirinden ayrıdır. Söyleyen kişi bu iki sıfatın birbirinden ayrı olduğunu bilmelidir.


Naif ile Nahif Arasındaki Fark

İş yerinde veya herhangi bir yerde deneyimsiz, toy olan kişiler için naif kelimesi kullanılır. Eğer etrafındaki insanlara iyi davranan ince, zarif ve kibar birine iltifat edilmek istenirse nahif kelimesi kullanılmalıdır. 


Nahif Biri Ne Demek?

Etrafındaki insanlara iyi davranan, tatlı dille konuşan, güler yüzlü, şefkatli, kibar ve hassas olan birisi nahif bir insandır. Naif ise henüz daha yeterince deneyim kazanamamış genellikle genç yaştaki insanlar için kullanılan bir sıfattır. İkisi arasındaki fark unutulmamalıdır.


Nahif Yürekli Ne Demek?

Nahif yürekli insan, temiz ve masum kalabilmiş insandır. Kimseye kötülüğü dokunmaz herkesin iyiliğini ister. Türkçe'de naif yürekli insan diye bir cümle kurmak saçma olacaktır. Türkçe'de naif kelimesi deneyimsiz, toy, zayıf gibi anlamlara gelmektedir. Birçok insan naif ile nahif arasındaki farkı karıştırmaktadır.


Arapça'da Nahif Ne Demek?

Arapça'da nahif, zayıf ve çelimsiz olarak tabir edilir. Türkçe'de ise nahif kelimesi kibar, ince, anlayışlı, hassas gibi anlamlara gelmektedir. Arapça'da olan nahif kelimesi ile Türkçe'de olan nahif kelimesi arasında çok fark vardır.


Nahif Ses Ne Demek?

Nahif ses, bir insanın tatlı dille konuşması, karşısındakinin sözü bitene kadar dinlemesi gibi anlamlara gelir. Nahif sese sahip insan, yüksek sesle konuşmadan kibar bir şekilde derdini anlatabilir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.