Mykonos'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yunan Adaları'nın incisi Mykonos Avrupa'nın en ünlü yaz tatili merkezlerinden biridir. Mykonos seyahatinde adanın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Mykonos'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ege Denizi'nde bulunan Mykonos Adası, yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı tarihi ve turistik bir yerleşim alanıdır. Adanın yüzölçümü alanı 105.2 kilometrekaredir. Upuzun sahilleriyle Avrupa'nın en çok dikkat çeken yaz turizm merkezlerinden birine dönüşen bölge Yunan adaları içerisinde en popüler tatil yeri olarak bilinmektedir. Mykonos Adası sayısız plajları, tarihi yapıları ve prestijli eğlence mekanlarıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor. Yaz tatilinizi Mykonos Adası'nın eşsiz plajlarında geçirmeye karar verdiyseniz bölgede gezilecek görülecek yerleri aktardığımız yazımızı mutlaka okumalısınız. İşte, Mykonos'un turistik yerleri...

Agios Sostis Beach

agios-sostis-beach.jpg

Mykonos Adası'nın kuzeyinde yer alan Agios Sostis Beach bölgenin en güzel ve rahat plajlarının başında geliyor. Plaj adını yakınında bulunan Agios Sostis Kilisesi'nden almaktadır. Plaj çevresiyle beraber çok iyi korunmuş ve tertemizdir. Uçsuz bucaksız bu kumsalda kendinizi masmavi sulara bırakmanın keyfini yaşamak istiyorsanız Mykonos gezi rehberinizin ilk sırasına Agios Sostis Beach'i eklemelisiniz.

Delos Arkeolojik Sitesi

delos-arkeolojik-sitesi.jpg

MÖ 7. yüzyılın sonunda Naxians tarafından Apollon'a adanmış kutsal tapınakların da içerisinde bulunduğu tarihi bir yerleşim alanıdır. MÖ 7. asırda Apollon'un Delos'ta doğduğu düşüncesi burasının önemli bir bölgesi olmasını sağlamıştır. Ayrıca adada MÖ 3000'li yıllara ve Miken dönemine ait kalıntılara da rastlanmıştır. Romalılar tarafından yıllarca uluslararası bir liman kenti olarak kullanılan bölge MÖ 88 ve 69 yıllarında ağır hasar görmüştür. Şu anda Mykonos'un en tarihi yerlerinden biri olarak bilinen arkeolojik site tarih meraklılarının uğrak mekanlarındandır. Bölgedeki tarihi harabeleri, aslan figürlerini ve diğer anıtları mutlaka görmelisiniz.

Panagia Paraportiani Kilisesi

panagia-paraportiani-kilisesi.jpg

Mykonos Adasının Kastro bölgesinde bulunan küçük bir manevi yapıdır. Bölge halkının 'Side Gate Our Lady' adıyla andığı kilisenin yapımına 1425 yılında başlansa da tamamlanması 17. yüzyılı bulmuştur. Panagia Paraportiani Kilisesi kendisinden önce inşa edilen Aziz Eustathios, Aziz Sozon, Aziz Anargyroi ve Aziz Anastasia'ya adanan kiliselerin temelleri üzerine inşa edilmiştir. Yani aynı alanda oluşturulan 5. kilise özelliği taşımaktadır. Mykonos'un turistik yerlerinden birine dönüşen bu mütevazı kilise beyaz rengiyle göz kamaştırıyor.

Matoyianni Caddesi

matoyianni-caddesi.jpg

Daracık sokakları, beyaz ve maviye boyanmış tarihi evleri ile bölgede yaşayan insanların ve turistlerin ilgi gösterdiği caddelerden biridir. Mağazalar, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları, el yapımı takı sergileri gibi işletmelerin faaliyet gösterdiği Matoyianni Caddesi Mykonos'un gezilecek yerlerinden biridir. Sizler de Mykonos seyahatinde bu sıcacık insanların bulunduğu caddeyi gezmelisiniz.

Elia Beach

elia-beach.jpg

Mykonos kentine yaklaşık 15 dakika mesafede bulunan bu plaj Yunan Adaları'nın en ünlü kumsallarından biridir. Mavi Bayrak'la mükafatlandırılan Elia Beach meşhurların, balayı tatilcilerinin Avrupa'da en fazla tercih ettiği plajlardandır. Su sporu meraklıları için en ideal noktalardan biri haline gelen bölge dalış meraklılarının da ilgisini çekiyor. Deniz canlılarının gizemli yaşamını merak ediyorsanız Elia Beach'te hem serinleyip hem de farklı canlılarla tanışabilirsiniz.

Platis Gialos Beach

platis-gialos-beach.jpg

Mykonos Adasının meşhur plajlarından biridir. Altın sarısı kumsalı ve turkuvaz mavisi besberrak deniziyle bölgenin en prestijli tatil noktalarından birine dönüşmüştür. Bölgede birçok restoran, otel, alışveriş alanları ve su sporları tesisleri ile tam bir cazibe merkezi olan Platis Gialos Beach  her yıl milyonlarca turist çekiyor. Mykonos merkezinden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz cennet gibi bir plaj sizleri bekliyor. 

Rarity Gallery

rarity-gallery.jpg

Mykonos kent merkezinde 1995 yılından bu yana hizmet veren önemli bir sanat galerisidir. Uluslararası sanatçıların çağdaş çalışmalarına ev sahipliği yapan kurum Mykonos gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır. Rarity 'ender' anlamına gelmektedir. Burada seçkin eserler sergilendiğinden kurum bu isme layık görülmüştür. Heykel, resim, fotoğraf ve görsel sanatın eşsiz örneklerine sahip olan galeri Julian Opie, Hunt Slonem George Pusenkoff, Joana Vasconcelos, Carole Feuerman, Hanneke Beaumont, Patrick Hughes, Roberto Bernardi, Sean Henry gibi dünyaca ünlü sanatçıların çalışmalarını sunmaktadır.

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.