Mustafa Yeneroğlu Kimdir ? & Hakkında Bilgi

Sizler için Mustafa Yeneroğlu Kimdir? Mustafa Yenerlioğlu Eğitim Hayatı ve daha fazlasını içeriğimizde derledik.
Mustafa Yeneroğlu Kimdir ? & Hakkında Bilgi

Mustafa Yeneroğlu Biyografisi

Mustafa Yeneroğlu 1975 senesinde Bayburt'ta doğmuştur. 1976 yılında ailesinin Almanya'ya gitmesi nedeniyle 1 yaşından beri Almanya ülkesinin Köln kentinde yaşamaktadır. Yeneroğlu, Evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca Yeneroğlu, çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

mustafa-yeneroglu-biyografi-002.jpg


Mustafa Yeneroğlu Eğitim Hayatı

Köln kentinde ilk, orta ve lise eğitimini tamamlandıktan sonra 2000 yılında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yeneroğlu, 2007 yılında ise 9 Eylül Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 

mustafa-yeneroglu-egitim-hayati-001.jpg


Mustafa Yeneroğlu’nun Çalışma Hayatı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı idareciliği, Hukuk Müşavirliği, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden sonra 2011-2014 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı ve en son olarak Genel Sekreter olarak görevlerinde bulunmuştur.

mustafa-yeneroglu-calisma-hayati-002.jpg


Mustafa Yeneroğlu Siyasi Hayatı

Anayasa Hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) mevzuatı, Avrupa ülkelerinde din-devlet ilişkileri, Azınlık Hukuku, Almanya Dinî Cemaatler Hukuku, Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku, din özgürlüğü, ayrımcılık, göç politikaları, diaspora politikaları, yurt dışı kültür ile ilgili farklı konularda çalışmalar yaptı. Ayrıca Avrupa’da yayımlanan Perspektif dergisinin genel yayın yönetmenliğini ve kültür-sanat ve felsefe dergisi Sabah Ülkesi’nin yayın sorumluluğunu üstlemiştir.

Mustafa Yeneroğlu, 25.  ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Ak Parti Milletvekili olarak  meclise girmiştir.

mustafa-yeneroglu-siyasi-hayati-001.jpg


Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.