Mustafa Ataş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olan Mustafa Ataş, 1957 yılında Tunceli Çemişgezek'te doğmuştur. Babasının adı Seyfullah, annesinin adı Hanımkız'dır. Mustafa Ataş hakkında daha fazla bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Mustafa Ataş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mustafa Ataş Biyografisi

20 Mayıs 1957 yılında Tunceli'nin Cemişgezek ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Ataş, babasının adı Seyfullah ve annesinin adı da Hanımkız'dır. Türk siyasetçi olarak tanınan Mustafa Ataş aynı zaman da, İlahiyatçi ve iş adamı olarak da bilinmektedir. Başarılı bir iş hayatı geçiren Mustafa Ataş, evli ve iki çocuk babasıdır.

mustafa ataş biyografisi


Mustafa Ataş'ın Eğitim Hayatı

Başarılı bir siyasetçi olan Mustafa Ataş, Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi bitirdi. Ardından İlahiyatçı, Yönetici; İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.

Mustafa Ataş'ın Eğitim Hayatı


Mustafa Ataş'ın Siyasi Hayatı 

Birçok sivil toplum örgütünde kurucu üyelik ve değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Gençlik ve çocuk konularında çalışmalarda bulundu. 22. ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Ataş, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Komisyonu Üyesi oldu. AK Parti Teşkilat Başkanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2003 yılında AK Parti Genel Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı'na getirilen Mustafa Ataş, üç genel seçim, 3 yere seçim ve iki referandumda başarılı sonuçlar alınmasında önemli bir rol oynamıştır. 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilmiştir. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. Ataş, TBMM'deki görevine halen devam etmektedir. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan 5. Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçilmiş ve daha sonra Merkez Yürütme Kurulu (MKY) üyesi olarak atanmıştır. Ataşi halen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Mustafa Ataş'ın Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.