Mısır Gevrekli Pasta Tarifi

Kahvaltımızın yiyeceği mısır gevreğinin pratikliğini, lezzetli bir pastaya dönüştürebilirsiniz. İşte mısır gevrekli pasta tarifi…
Mısır Gevrekli Pasta Tarifi

Mısır Gevrekli Pasta Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Mısır Gevreği (500 Gram)
  • Bitter Çikolata (250 Gram)
  • Sıvı Krema (125 ml.)
  • Marshmallow (8 Adet)
  • İnce Çekilmiş Fındık İçi (Yarım Su Bardağı)

Servisi İçin;

  • Bademli Çikolata Draje (1 Su Bardağı)

Hazırlanışı;

Öncelikle pastaya tadını verecek olan çikolata sosunu hazırlamak için sıvı kremayı bir tencerede kaynaması için bırakın.

Sıvı krema kaynamaya başladığında ocaktan alın. Elinizle küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatajı hızlıca kremanın içine atın ve karıştırarak tüm parçaların erimesini sağlayın.

Çikolata parçaları eridikten sonra içerisine çekilmiş fındıkları ilave edin ve karıştırın. Böylece fındık parçalarını her yere eşit dağıtın.

Mısır gevreğini geniş bir kaba alın ve üzerine erimiş çikolata ve fındık karışımını ekleyin. Karışımı biraz karıştırın.

Derin bir servis kasesinin çukur kısmını streç film ile payladıktan sonra mısır gevreği karışımınızın yarısını servis kasesine boşaltın. Ardından orta kısmına marshmallow’ları ekleyin. Kalan mısır gevrekli karışımla da üzerlerini kapatın.

Ardından kasenin üzerini streç film ile kapatın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Pasta soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına ters çevirip çıkmasını sağlayın.

Servis tabağındaki pastanızın üzerini bademli çikolata drajeleriyle süsleyin ve dilimleyin. Pastanız servise hazır.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.