Mental Ne Demek?

Son zamanlarda araştırılan mental kelimesi nedir, ne demek, ne anlama gelir, mental yorgunluk ne demek? Gelin hep birlikte mental kelimesinin ne anlama geldiğini görelim.
Mental Ne Demek?

Mental Nedir?

Mental kelimesi, akıl, zihinsel, zihne ait, akılla ilgili gibi anlamlara gelmektedir. Akıl sağlığıyla ilgili konularda mental kelimesi sıkça kullanılır. Mental sağlık, mental yaş, mental güç gibi sözcükler mental kelimesiyle oluşturulur. Yıllardır dilimizde kullanılan mental kelimesi aslında sıfat olarak görev yapmaktadır.


TDK'ye Göre Mental Ne Demek?

Mental Ne Demek

Yabancı bir kelime olan mental sıfat olarak kullanıldığında "akıl, zeka, ruhsal, zihinsel" gibi anlamlara gelir. TDK'ye göre mental kelimesi sıfat olarak kullanılabilir. Örneğin mental yorgunluk, gündelik yaşamdaki psikolojik olarak yaşlanan veya zihinsel yorgunluk yaşayan kişileri anlatmak için kullanılır.


Mental Hangi Dilden Geçti?

Mental Ne Demek

Mental kelimesi İngilizce kökenli bir sözcüktür. Zamanla Türkçe'ye yerleşmiş olan mental dilimizde de sıkça kullanılmaktadır. Tıp dünyasında duymaya alışık olduğumuz mental kelimesi Almanca, Fransızca, İngilizce ve birçok Avrupa dilinde vardır.


Mental Yorgunluk Ne Demek?

Mental Ne Demek

Zihnimiz sürekli çalışan bir bellektir. Çalışırken, yürürken, otururken, konuşurken kısacası her zaman çalışan zihnimizde sürekli bir şeyler düşünürüz. Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde düşündüğümüz şeyler zihnimizi yorar. Bu durumların uzun süreli olması insanın kendisini yıpratmasına neden olur. Mental yorgunluk, sürekli bir şeyleri kafaya takan, sıkıntılı durumlardan geçen, borç ödeyen, evini geçindirmekte sorun yaşayan, sevgilisiyle veya sevdiği biriyle kavga eden, yakın zamanda sevdiğini kaybeden insanlarda daha çok görülmektedir.


Mental Yorgunluk Sebepleri

Mental Ne Demek

Mental yorgunluğun birçok sebebi vardır. Kişiden kişiye göre değişiklik gösteren mental yorgunluğun sebepleri yaşama göre ilerler. Hayaller, ailevi nedenler, yaşanan kötü olaylar daha sayamadığımız birçok olay kişinin yıpranmasına neden olur. En çok mental yorgunluğa sebep olan neden ise yaşanan bir durumu çok fazla düşünmek veya kafaya takmak olarak açıklanabilir.


Mental Aritmetik Ne Demek?

Mental Ne Demek

Mental aritmetik, bir hesaplama desteğine ihtiyaç duymadan, fiziksel bir işlem yapmadan yalnızca düşüncesiyle dört işlem yapan kişilere söylenir. Küçük yaşlarda bu beceriyi edinmek daha kolaydır. İnsan büyüdükçe bazı şeyleri anlayamamaya başlar. Küçük yaşta mental aritmetik becerisini edinen çocuklar her alanda daha başarılı olabiliyor.


Mental Bozukluk Ne Demek?

Mental Ne Demek

Akıl hastalığı anlamına gelen mental bozukluk akıl sağlığında yaşanan bozulmaları ifade etmektedir. Beyinde oluşan zihinsel ve ruhsal bozukluklar mental bozukluk olarak kabul edilir. Kişinin mental bozukluk sürecinden çıkması çok zordur. Mental bozukluk döneminden geçen kişiler psikolojik destek almalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.