Karın Kası Yapmanızı Kolaylaştıracak En İyi 6 Mekik Aleti

Mekik çekmek zor ve yorucudur. Bu içeriğimizde mekik çekmeyi kolaylaştırmak için üretilen aletleri derledik. İşte en iyi mekik aleti tavsiyeleri.
Karın Kası Yapmanızı Kolaylaştıracak En İyi 6 Mekik Aleti

Mekik Aleti Modelleri

Karın kasları için evde uygulanabilecek egzersizler arasında mekik en ön sırada yer almaktadır. Mekik hareketi yapılırken sadece karın değil onunla birlikte bel, yan karın ve kalça kasları da çalışır. Bu içeriğimizde mekik hareketini kolaylaştıran 6 aleti derledik.

Farklı tiplerde ve şekillerde tasarlanan mekik çekme aletlerine bakınca hepsinin birbirine benzediği söylenebilir. Bu aletlerin temel amacı beli ve sırtı desteklemektir. Aletlerin detaylarına geçmeden önce bel ve omurga rahatsızlığı olanların mekik yerine squad egzersizini yapmasını öneriyoruz.

En İyi Mekik Aleti Listesi

SıraModellerÖzellikneoldu Puanı
1Enseden Destekli Mekik Çekme AletiUygun Fiyat10/9.9
2Bel Destekli Mekik Çekme AletleriKolay Kullanım10/9.7
3Sırt Destekli Mekik AletleriTüm Karın Kasını Çalıştırabilmesi10/9.6
4Ters Mekik AletleriKaliteli Malzeme10/9.7
5Tekerlek Mekik AletleriTekerlekli10/9.6
6Pilates Topu Mekik AletleriBel Desteği10/9.3
Amazon
Fiyatlarını Gör
Mekik
Aleti Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 6 Mekik Aleti Tavsiyesi

İşte piyasada bulunan en etkili mekik aletleri:

1. Enseden Destekli Mekik Çekme Aleti

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Enseden Çekme
Mekik Aleti
Aradığın
Fiyatı Gör

Enseden destekli mekik aletleri basit tasarımları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Kabaca metal bir borunun şekil verilmesiyle oluşturulan bu aletler ensenizden destek sağlayarak mekik hareketini kolaylaştırırlar. Kollarınızla ittiğiniz zaman tahterevalli gibi sizi ensenizden kaldırmaya yardım ettiği için doğrudan beldeki kaslara yüklenmenizi önler. Belinde sorun olanlar için rahat kullanım sağladığı söylenebilir.

Aletin yapısına ve mantığına yakından baktığınız zaman aslında tam ensenizden destek vermesi omurga için zararlı sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Ortopedistlere göre ellerin enseye kenetlendiği pozisyonda mekik çekmek omurga sağlığını tehdit eden hareketler arasındadır. Enseden alınan güç omurgaya bineceği için boyunda fıtık oluşumunu tetikler.

ARTILAREKSİLER
Uygun fiyatlı olması
Başlangıç için uygun olması

Kullanıcı Yorumları

? Mükemmel bir şey bu. Bence herkes denemeli ve almalı. Faydaları çok, hele ki göbek bölgesine. Elif Ş.

? Sağlamlık açısından 10/8. Tek eksi tarafı başlığı çok sert. Direk ense tutulmasına yol açabiliyor. Mekik çekerken tek alternatifiz boynunuzu koyduğunuz kısma daha yumuşak bir şeylerle destekleyerek çalışmanızdır. İskender O.

2. Bel Destekli Mekik Çekme Aletleri

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Bel Destekli
Mekik Aleti
Aradığın
Fiyatı Gör

Belden destek sağlayan mekik aletleri enseden destek sağlayanlara göre daha güvenlidir. Çalışma mantığına bakıldığı zaman, esnek bir malzemenin gerilim kuvvetinden yararlanılarak bel bölgesinin desteklenmesi ve hareketin kolaylaştırılması prensibine göre çalışır. Bu aletler özellikle bel fıtığı rahatsızlığı olan kişilerin ağrı ve acılarını azaltacak aletler arasındadır.

Belden destek sunması, bel omurlarına binen yükü azaltıyor olsa da hareketi yaparken sırt ve boyun kısmına daha fazla yüklenilmesi anlamına gelir. Hareket yapılırken enseden tutmak omurgaya zararlı olabileceği gibi sırt ağrılarına da sebep olabilir. Sırt kasları yeterince güçlü olmayan ya da sırtında sağlık sorunu olan kişiler tarafından kullanılması tavsiye edilmez.

ARTILAREKSİLER
Güvenli yapısının olmasıSırt kası güçsüz olanların kullanamaması
Kolay kullanım

Kullanıcı Yorumları

? Bu mekik aleti bir harika, ben kendi kendime 5 mekik çekemezken bugün 50 mekik çektim. Gerçekten karın kaslarımın hepsinin çalıştığını hissettim ve bayağı canımı acıttı. Doğumdan kalan göbeğimi en kısa zamanda eritebileceğime hatta kas yapabileceğime inanıyorum. Tülay D.

? Almakla çok iyi yaptım, süper bir alet. 10 günde faydasını göstermeye başladı. Kullanırken bele ve sırta destek vermesi benim gibi bel fıtığı rahatsızlığı olanlar için çok iyi. Çağlar Ç.

3. Sırt Destekli Mekik Aletleri

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Sırt Destekli
Mekik Aleti
Aradığın
Fiyatı Gör

Bel ve boyun dahil bütün sırtı destekleyen bu mekik aletleri, omurga sağlığına zarar vermeyen yapısıyla dikkat çekiyor. Yenilikçi tasarımıyla hem yer kaplamıyor hem de belinde, sırtında ve boynunda sorun olan kişilerin mekik hareketini yapmasını sağlıyor. Özel direnç lastikleri sayesinde size uyguladığı yardımın seviyesini de ayarlayabiliyor olmanız bir başka güzel özellik olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yan mekik hareketi yapmayı ve adonis kasını geliştirmeyi mümkün kılan bu mekik aletleri uygun denebilecek fiyatlardan satışa sunuluyor.

ARTILAREKSİLER
Tüm karın kasını çalıştırabilmesi
Uygun fiyatlı olması

Kullanıcı Yorumları

? Ürünü alalı bir ay oldu, baya bir kullanışlı. Tek olumsuz yönü oturma alanı ve kullanım kılavuzunda Türkçe yazmamış. Bunların dışında özellikle de bayanlar için gayet ideal. Karnınızın ve midenizin yandığını çok rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Ceylan S.

? İlk günkü çalışmamda ürünü tam randımanlı kullanamadım. İkinci kullanıştan itibaren mekik çeke çeke püf noktalarını da öğrendim. Normal belirli bir tempoda yaparak ürüne alıştım. Aralıklarla 50'şer mekik çekiyorum günlük. Sabah akşam 300 tane yapabiliyorum. Üçüncü günde karın ve kasık kaslarımda kasılmalar olduğunu baya hissettim. Sürekli bu şekilde çalışırsam iyi sonuç alacağıma inanıyorum. Talip K.

4. Ters Mekik Aletleri

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ters
Mekik Aleti
Aradığın
Fiyatı Gör

Ters mekik, bacaklar kullanılarak yapılan mekik demektir. Üst beden sabit tutulur ve bacaklar bedene doğru çekilir. Bu yöntem ile daha çok alt ve orta karın kasları çalıştırılır. Hareketi yaparken sadece karın değil, bel ve kalça kasları da aktif şekilde kullanılır. Bu hareket karnın düz durması ve göbeğin toparlanması konusunda etkilidir. Farklı kullanım imkanları sunabilmesi sayesinde ise yan yağların eritilmesine de yardımcı olur.

Ters mekik aletlerini kullanmak biraz daha zordur. Sırt destekli olanlar gibi destek sağlamazlar. Bacak kasları kuvvetli olan kişilerin daha kolay yapabileceği bu hareket, omurgaya fazla yüklenmeden yapılabilir. İnsan anatomisine ve omurga yapısına düz mekik hareketine göre daha uygundur. Ancak bu hareketi yaparken de dikkat edilmelidir. Alışkın olmayan ve aşırı kilolu olan kişilerin vücutları alışıncaya kadar daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Yağları eritmek için mekik çekmenin yanı sıra farklı yöntemlere de başvurabilirsiniz. Bu yöntemlere "Hızlıca Kilo Verme Yöntemleri" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

ARTILAREKSİLER
Farklı kullanım alanlarının olmasıKullanması zor olması
Vücuda uygun olmasıKilolu insanların alışma süresinin olması

Kullanıcı Yorumları

? İlk 3-4 gün özellikle alt karın kaslarınızın ağrısından dolayı yatıp kalkarken güçlük çekebilirsiniz. Ama bu da zaten oradaki kasların çalıştığının bir göstergesi. Kol kaslarınız ve bacak kaslarınız da çalışıyor. Gerçekten çok güzel bir ürün. Ç**** Ç.

? Bir ay gibi bir sürede bir bedenden fazla belim inceldi. Bu ürünü bayanlara şiddetle tavsiye ederim. Ama söylendiği gibi karın kaslarını çokta çalıştırmıyor. Ama tam bir kalori yakma canavarı. Daha çok bel ve bacak bölgesi için faydalı. S***** T.

5. Tekerlek Mekik Aletleri

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Tekerlek
Mekik Aleti
Aradığın
Fiyatı Gör

İleri seviye kişilerin kullanımı için tasarlanan tekerlekler uzun süredir kullanılan ve dayanıklı karın kasları için en önemli olan aletlerden biridir. Bu harekette dizleriniz ve tekerlek arasına vücudunuzu sarkıtırsınız. Vücudu düz tutabilmek için ise tüm karın, bel ve kalça kasları çalışır. Bu hareket oldukça zor ve ileri seviye bir harekettir. Bu hareket çelik gibi sağlam karın kaslarına sahip olmanıza ve belinizin kuvvetlenmesine imkan sağlar.

ARTILAREKSİLER
Kaslara çok fazla etkisinin olmasıİleri seviye olması

Kullanıcı Yorumları

? İki gündür kullanıyorum ve ilk çalışmada zorlanmış olsam da vücut alışıyor. Oturarak çalıştığım için zamanla omurgada rahatsızlıklar başlıyor. Doktorun sırt ve omuz kaslarının kuvvetlenmesi gerektiğini tavsiye etmesi ile sırt ve boyun bölgemdeki ağrılardan kurtulabilirim düşüncesiyle aldım. Gerçekten açıklamalarda belirtildiği üzere, hangi kasların çalıştırılabildiğini hemen fark ediyorsunuz. İ***** A.

? Ürün efsane. 3 yıldır spor yapıyorum. Karın bölgesi için spor salonunda yaptığım hareketleri hiç aratmadı. Powerlifting yapanlar bilir. Deadlift, squat ve bench pressin karnı çalıştırdığı kadar çalıştırıyor en az. Çok kullanışlı. Furkan K.

6. Pilates Topu Mekik Aletleri

mekik aleti çeşitleri

Amazon
Fiyatını Gör
Pilates
Topu
Aradığın
Fiyatı Gör

Pilates topu belinizi destekleyen yapısıyla mekik hareketini yapmanızı kolaylaştırır. Topun içindeki hava sayesinde omurga sağlığınızı korursunuz. Burada dikkat edilmesi gereken konu çok geriye yatmamaktır. Çok geriye yatılması durumunda özellikle aşırı kilolu ve yeni mekik çeken insanların dengesini sağlaması zorlaşır. Bu yüzden bele daha çok yük biner ve sakatlıklara davetiye çıkarılır. Pilates topu üzerinde yapılacak mekik hareketinde karın kasları gergin halde tutularak çok fazla yatmadan ve tam oturma pozisyonuna kalkmadan küçük hareketler yapılmalıdır. Bu aletler sayesinde hem daha kolay hem de daha hızlı çalışabilme imkanınız olur.

ARTILAREKSİLER
Beli iyi desteklemesi
Daha kolay mekik yapma imkanı olması

Kullanıcı Yorumları

? Karın kasları ve kalça için muhteşem bir ürün. Rahat bir zeminde uzun sürelerce egzersiz yapma imkanı sunuyor. Pilates topunun mekik çekme amacıyla kullanıldığını çoğu kişi bilmiyordur. Canan A.

? Pilates ile birlikte artık karın kaslarımı da geliştirmeye başladım. Bu benim için harika oldu ve bel bölgemde sıkılaşacak gibi duruyor. Esila K.

Karın kası yapmak için kullanabileceğiniz mekik aleti çeşitleri bu kadardı. Dilerseniz "En İyi 15 Vücut Geliştirme Aleti Önerisi" adlı içeriğimizi inceleyerek vücudunuzun diğer kısımlarını çalıştıracak aletlere göz atabilirsiniz.


Mekik Aletleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Karın kası yapmak istiyorsak mekik çekmek en önemli hareketlerden birisi olacaktır. Bu kısımda sizin için bu aletler hakkında çokça sorulan soruları derledik. İşte mekik aletleri hakkında sıkça sorulan sorular.

Mekik aletleri işe yarıyor mu?

Bu alet çeşitleri normal mekik işlevini kolaylaştıran ve bel ağrılarını önlemeye yarayan aletlerdir. Normal mekiğe göre kolaylık sağlamaları, hareketin daha fazla tekrar yapılması manasına gelir. Normalde 20 mekik çekebilen kişi için alet kullanılarak yapılan sayı bunun 2 ya da 3 misli olabilmektedir. İlk başlarda etki etmiyor gibi görünseler de spor ile uğraşmayan kişiler için oldukça faydalıdırlar. Tekrar sayısı arttıkça karın bölgesindeki yanma hissi doğru yolda olduğunuzu gösterecektir.

Mekik aletlerinin fiyatları ne kadar?

Değişik markalarda ve farklı kalitede onlarca mekik aleti bulunmaktadır. Bu yüzden de mekik aletlerinin fiyatları değişkendir. Bir genelleme yapacak isek mekik aletlerinin fiyatları 25 TL ve 300 TL arasındadır.

Mekik aletleri nasıl kullanılır?

Mekik çekme aletlerinin farklı çeşitleri vardır. Bu çeşitlerin de kullanım tipi birbirinden farklıdır. Yukarıdaki kısımda sizin için tüm mekik aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattık.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum