Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Mehmet Hilmi Güler 15 Temmuz 1949 yılında Ordu'da doğmuştur. Ordu Belediye Başkanı olan Mehmet Hilmi Güler hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Mehmet Hilmi Güler, Türk siyaset dünyasının ve akademik alanın önde gelen isimlerinden biridir. 1949 yılında Ordu'da dünyaya gelen Güler, ilkokulu, orta okulu ve lisesini Ordu'da bitirdikten sonra, ODTÜ'de metalurji mühendisliği eğitimi almıştır. ODTÜ'de lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Güler, aynı üniversitede asistan yardımcısı ve asistan olarak çalışmıştır. Güler, şu anda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Çalışma Hayatı

Hilmi Güler Kimdir?

Başarının her alanında tanınan Mehmet Hilmi Güler, siyasi ve iş hayatında da oldukça önemli bir isimdir. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ODTÜ ve Gazi Üniversiteleri'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Türk uçak sanayiinde grup başkanı olarak çalıştıktan sonra TÜBİTAK'ta roket motor boruları konularında çalışmalar yapmış ve büyük katkılar sağlamıştır. NATO-AGARD SMP tarafından iki dönem Türkiye'yi temsil etmiştir ve Türk Standartları Enstitüsü'nde de grup başkanlığı görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda Ereğli Demir Çelik ve makine kimyası sektörlerinde yönetim kurulu üyeliği yapmış ve bilimsel projeler geliştirmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Hilmi Güler, 2003 yılından beri Ak Parti'nin bir üyesidir.

Siyasi Hayatı

Hilmi Güler Kimdir?

Mehmet Hilmi Güler, Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar önemli rollere sahip olmuş bir isimdir. Partinin programının hazırlanmasında ve "Perspektif ve Proje Alanları" adlı çalışmanın yürütülmesinde aktif bir şekilde görev almıştır. AR-GE alanındaki genel başkan yardımcılığı ve MKYK üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

22. Dönem Ordu milletvekili olarak seçilmiştir.

2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütmüştür.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Taner Yıldız Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.