Mastürbasyonun Tehlikeleri Nelerdir?

Yapılan araştırmalar 17 yaşını dolduran erkeklerin %80’inin kadınların ise %58’nin mastürbasyon yaptıklarını ortaya koyuyor. Peki mastürbasyon yaparken karşı karşıya kalınan tehlikeler neler? İşte cevabı…
Mastürbasyonun Tehlikeleri Nelerdir?

Mastürbasyon Nedir?

Mastürbasyon kişilerin tek başlarına yaptığı, bunu yaparken partnerine ihtiyaç duymadığı ve istemli olarak kendi kendilerini uyardıkları eylemler bütünüdür. Mastürbasyon kişinin işlevselliğini olumsuz etkilemiyorsa ve seksüel ilişkisine bir zarar vermiyorsa zararsızdır. Eğer kişinin partneri varsa ve bu mastürbasyon partnerine olan ilgisini ve arzusunu olumsuz etkiliyorsa bu noktada zararlıdır diyebiliriz.

masturbasyon-nedir.jpg


Mastürbasyonun Zararları Nelerdir?

Ulusal Cinsel Sağlık ve Davranış araştırmasına göre 17 yaşına gelen erkeklerin %80, kadınların ise %58’inin mastürbasyon yaptıklarını ortaya koyuyorMastürbasyon oldukça zararsız ve güvenli gibi gözükse de bilinçsiz yapılınca tehlikeli hale gelebiliyor. İnsanların mastürbasyon esnasında kendilerini rahatlıkla sakatladıkları biliniyor. Bu içerimizde mastürbasyon sırasında karşı karşıya kalınan tehlikeleri araştırdık. En sevdiğiniz hobinizi mahvetmemek için okuyun. Bizde sizler için mastürbasyonun zararlarını derledik.


1. Mastürbasyon erken boşalmaya neden olabiliyor.

erken-bosalma.gif


2. Aşırı mastürbasyon hafızayı zayıflatır ve dikkat bozukluğuna, unutkanlığa neden olur.

erken-bosalma.Jpeg


3. Mastürbasyonda hayal edilen fanteziler kişinin gerçek hayatındaki ilişkisinde aynı olmadığında kişinin mutsuz olmasına ve ilişkinin bozulmasına sebep olabilir.

erken-bosalma.jpg


4. Sık yapılan mastürbasyonlar kişide aşağılık kompleksi, dalgınlık ve üzüntüye sebep olabilir.

erken-bosalma-001.jpg


5. Mastürbasyonla boşalmaya alışmış kişiler evliliklerinde de cinsel birliktelik yerine mastürbasyonu tercih edebilirler. Bu durumdan evlilikleri olumsuz etkilenir ve çatışmalar meydana gelir.

kavga-026.jpg

Önerilen İçerik: Cinsel İlişkide Erkeğe de Kadına da Zevk Veren 7 Şey

NeOldu.com / Sosyal Fayda

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum