Malaga Gezilecek Yerler

İspanya'nın en güzel turistik şehirlerinden birisi olan Malaga'nın tarihi yapılarını, otellerini ve restoranlarını sizler için araştırdık ve derledik. İşte her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Malaga'nın gezilip görülmesi gereken yerleri...
Malaga Gezilecek Yerler

Malaga Hakkında Bilgi

  • Malaga, İspanya'nın güneyinde bulunmaktadır.
  • Endülüs Özerk Bölgesi içinde yer almaktadır.
  • Akdeniz'e kıyısı vardır.
  • İspanya'nın en kalabalık 6. şehridir.
  • Endülüs'ün ise ikinci en kalabalık şehridir.
  • Şehir, Costa del Sol isimli 100 km'lik sahil şeridinde bulunur.
  • İspanya için en önemli sahil Costa del Sol'dur.
  • Malaga son on yıl içerisinde turizmde çok gelişmiştir.
  • Akdeniz'in en önemli tatil şehirlerinden birisidir.
  • Tarihi yapıları, müzeleri, trafiğe kapalı caddeleri, otelleri, plajları, gece yaşantısı ve festivalleri ile Malaga turistlerin ilgi odağıdır.
  • Ülkenin para birimi Euro'dur.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.

Malaga Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Malaga'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  •  Malaga'daki gezilecek yerler listesi
  •  Malaga müzeleri
  •  Malaga'da yer alan tarihi mekanlar
  •  Malaga'daki turistik noktalar
  •  Malaga otel önerileri
  •  Malaga'da nerede ne yenir?
  •  Malaga'da ulaşım nasıl sağlanır?
  •  Malaga'ya ne zaman gidilir?
  •  Malaga festivalleri nelerdir?

Malaga gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Tivoli World

Keyifle eğlenebileceğiniz eğlence parkının adı Tivoli World. Malaga'nın Arroyo dela Miel Köyü'nde yer alan eğlence parkı, muazzam bahçeleri, göz kamaştırıcı oyuncakları ve yeme içme alanlarıyla bütün yaş kitlesine hitap etmektedir. 3000 kişilik açık hava tiyatrosunda konser performanslarının ve Flamenko şovlarının sergilendiği parkta, hız treni, korku tüneli, dönme dolap gibi adrenalin tutkunlarının hoşuna gidecek aletler bulunmaktadır.

malaga-tivoli-world.jpg


Basilica Nuestra Senora de la Victoria

Santuario Meydanı'nda yer alan Basilica Nuestra Senora de la Victoria 1487 yılında inşa edilmiştir. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. 16 yüzyılın başlarında kilise olmasının ardından 1700 yılında tekrar inşa edilmiştir. Unzurrunzaga'nın eserlerini içerisinde bulunduran müzede, Buenavista ailesine ait mezarlar bulunmaktadır.

malaga-basilica-nuestra-senora-de-la-victoria.jpg


Malaga Plajları

Güneş sahili adıyla bilinen Malaga'nın toplam 15 kilometre uzunluktaki plajları turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Kumların üzerinde güneşlenmek ve tertemiz sularda yüzmek isteyen turistler Malaga'nın muhteşem plajlarını tercih etmektedirler. Malaga'nın en popüler, en temiz ve mavi bayrak ödüllü plajları La Malagueta, San Andres, Misericordia, Guadalhorce, Gualdamar, Las Acacias, El Candado ve Banos del Carmen'dir.

malaga-plajlari.jpg


Carmen Thyssen Museum

Endülüs ve 19. yüzyıl İspanyol tablolarını içerisinde barındıran Carmen Thyssen Museum, Compania Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Baron Hans Heinrich Thyssen'in 3. eşi olan Carmen'in 1980'lerden itibaren topladığı eserlerden oluşan müze turistlerin ilgisini çekmektedir. 2011 yılından bu yana hizmet veren müze, salıdan pazara 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilmektedir. 

malaga-carmen-thyssen-museum.jpg


Calle Marques de Larios

Halkla yakınlaşmak isteyen turistlerin gelmesi gereken Calle Marques de Larios yani Larios Caddesi, adını tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden olan Manuel Doming Larios'dan almıştır. Malaga'nın gece hayatının en yoğun geçtiği bu caddede bir çok kafe, bar ve restoran bulunmaktadır.

malaga-calle-marques-de-larios.jpg


Plaza de Toros

1874 yılında inşa edilen Plaza de Toros uzun adıyla, Plaza de toros de La Malagueta arenasının tasarımını mimar Joaquin Rucoba yapmıştır. Boğa güreşlerinin yapıldığı arena 14.000 seyirci kapasitesine sahiptir. Nisan ve eylül ayları arasında açık tutulan arena'da boğa güreşlerinin haricinde kültürel konferanslar ve dersler verilmektedir.

malaga-plaza-de-toros.jpg


Mercado Central Atarazanas

Tersane kelimesinin Arapça karşılığına gelen Mercado Central Atarazanas pazarının olduğu bina 14.yüzyılın ortalarına doğru inşa edilmiştir. 14. yüzyılın en büyük tersane binası olan mekan, Katolikler'in ele geçirmesinin ardından orjinal halinden tamamen uzaklaşmıştır. Pazar hariç her gün 08.00 - 14.00 saatleri arasında açık tutulan pazar yerinde, meyve, sebze, kırmızı et, balık ve sebze ürünleri halka sunulmaktadır.

malaga-mercado-central-atarazanas.jpg


Jardin Botanico

Jorde Loring ve Amalia Heredia çiftinin 1855 yılında badem ve zeytin ağaçlarıyla kaplı arazileri satın almasıyla başlayan Jardin Botanico 1911 yılında Bilbao'dan gelen bir aile tarafından satın alınmış ve dahada genişletilmiştir. 1990 yılında belediye tarafından satın alınan bahçenin arazisi ikiye bölünmüş 1994 yılında kamuya açılmıştır. Günümüzde ise su bitkileri, Akdeniz florası bitkileri ve palmiye ağaçları kaplı bahçe bir çok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

malaga-jardin-botanico.jpg


Centre Pompidou Malaga

Adını 1969-1974 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapmış Fransız politikacı Georges Pompidou'dan alan mekanda, tematik, kalıcı ve monografik sergiler yapılmaktadır. 2015 yılında resmi açılışı gerçekleştiren kültür merkezinin içerisinde Pablo Picasso,Max Ernst, Chirico ve Frida Kahlo gibi ünlü isimlerin yaptığı tablolar yer almaktadır.

centre-pompidou-malaga.jpg


Picasso Müzesi

16. yüzyılın başlarında inşa edilen Buenavista Sarayı'nda turistleri ağırlayan Picasso Müzesi, Endülüslü sanatkarların sayesinde 2003 yılında kurulmuştur. Torunun ve Üvey kızının bağışladığı Picasso'nun yaşadığı tüm dönemleri yansıtan 204 parçalık koleksiyona sahip müze her gün yüzlerce kişiyi ağırlamaktadır.

picasso-muzesi-malaga.jpg


Fundacion Picasso

Merced Meydanı'nda bulunan Fundacion Picasso diğer adıyla Picasso Doğum Yeri Müzesi, Pablo Ruiz Picasso Vakfı'nın genel merkezine de ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü ressamın doğduğu yıl olan 1881'den 1884'e kadar yaşadığı bina içerisinde hizmet veren müze, Picasso haricinde Miro, Max Ernst ve Chagall gibi önemli isimlerin çizimlerinin yer aldığı kitaplar sergilenmektedir.

fundacion-picasso-malaga.jpg


Teatro Romano

Milattan önce 1.yüzyılda inşa edilen Teatro Roman, Alkazaba Kalesi'nin girişinde yer almaktadır. Malaga şehrinin en eski tarihi yapısı olan tiyatro, Roma egemenliğinin olduğu dönemde yapılmıştır ve Roma döneminden kalan tek yapıdır. Bazı parçalarının kale yapımında kullanılmasıyla yapısal özelliğinin bir kısmını kaybeden tiyatro hakkında ziyaretçi merkezinden tarihi bilgiler öğrenebilir, çevreden çıkan seramik eşyaları ve el aletlerini inceleyebilirsiniz.

teatro-romana-malaga.jpg


Malaga Katedrali

İç kısmının Rönesans stili dış kısmının ise Barok olduğu Malaga Katedrali, Diego de Siloe çizimleri esas alınarak Gibralfaro ve Alkazaba kalelerinin yıkılan bölümlerinin üzerine inşa edilmiştir. Temellerin atılmasına 1528'de başlanıp 1782'de tam olarak bitirilemeyen katedral, 2.kulesi bitirilmediği için halk tarafından La Manquita (Tek Kollu Kadın) olarak adlandırılmaktadır. Katedralin içerisinde 16. ve 19. yüzyıllar arasında yapılmış heykel, dini resimler ve el yazmaları sergilenmektedir.

malaga-cathedral.jpg


Alcazaba de Malaga

11. yüzyılın başlarında Hammudi Hanedanı tarafından inşa edilen Alcazaba de Malaga kalesi, adını kale kelimesinin Arapça karşılığından almıştır. Günümüzde arkeoloji müzesine ev sahipliği yapan kale, yüksek konumu sayesinde şehrin en güzel manzarasını turistlere yaşatmaktadır.

alcazaba-de-malaga.jpg


Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro kalesi, Malaga Dağları'nın uzantısı olan bir tepe üzerinde 929 yılında 3. Abd-al-Rahman tarafından yaptırılmıştır. Adını Fenike deniz fenerinden alan askeri kale, günümüzdeki haline 1. Yusuf'un talimatlarıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının sonucunda gelmiştir. Deniz seviyesinden 130 metre yükseklikte olan bu kaleyi haftanın 7 günü ziyaret edebilir Malaga'nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

castillo-de-gibralfaro-malaga.jpg


Magala'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Malaga, yol boyunca uzanan sahilleriyle, çiçeklerle dolu bahçeleriyle, muazzam evleriyle, halkının misafirperverliğiyle kesinlikle gidilip görülmesi gereken şehirlerden birisidir. İspanya'nın en güzel kentinden birisi olan Malaga'nın turistik yerlerini gezdikten sonra muazzam bir otelde kalmak istersiniz diye sizler için Malaga'nın en iyi ve en uygun fiyatlı otellerini araştırdık ve derledik. İşte Malaga'nın en iyi otelleri;


Exe Malaga Museos

Malaga'nın en popüler otellerinden birisi olan Exe Malaga Museos oteli, şehir merkezinde yer almaktadır. Bir çok müze, tarihi yapı ve katedrale yakın olan otelin odalarında ücretsiz wifi, televizyon, ek ücret karşılığında kullanılabilen minibar, dizüstü bilgisayar, özel banyo ve saç kurutma makinesi mevcuttur.

exe-malaga-museos-003.jpg

Adres: Calle Compañía, 29, 29008 Málaga, İspanya

Tel: +34 952 21 08 44

Fiyat: 118€ - 165€ Fiyat Aralığında


Atarazanas Malaga Boutique Hotel

Tarihi bir binada konuklarına muhteşem bir deneyim yaşatan Atarazanas Malaga Boutique Hotel, Malaga Katedrali'ne 5 dakika, Picasso Müzesine 10 dakika, Carmen Thyssen Müzesine 5 dakika, Malaga Havaalı'na arabayla 15 dakikalık bir mesafededir.

atarazanas-malaga-boutique-hotel.jpg

Adres: Calle Atarazanas, 19, 29005 Málaga, İspanya

Tel: +34 952 12 19 10

Fiyat: 201€ - 134€ Fiyat Aralığında


Soho Boutique Malaga

Havaalanına oldukça yakın olan Soho Boutique Malaga oteli, bir çok restorana, kafeye ve mağazaya 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Odalarının tamamı şehir manzaralı olup, ücretsiz wifi, dizüstü bilgisayar, özel banyolar, televizyon ve saç kurutma makinesi bulundurmaktadır.

soho-boutique-malaga.jpg

Adres: Calle Córdoba, 5, 29001 Málaga, İspanya

Tel: +34 952 22 40 79

Fiyat: 115€ - 173€ Fiyat Aralığında 


Mariposa Hotel Malaga

Kentin en popüler alışveriş caddesi Calle Larios'a 400 metre uzaklıkta bulunan Mariposa oteli odalarında, aydınlık veren renkler, şık dekorasyonlar, klima, tam donanımlı banyo ve minibar bulundurmaktadır. Çeşitli kafe, restoran ve barlara çok fazla yakındır. Ayrıca bu otelde saat 12:00'a kadar açık büfe kahvaltı hizmeti verilmektedir.

mariposa-hotel-malaga.jpg

Adres: Calle Casas de Campos, 17, 29001 Málaga, İspanya

Tel: +34 952 57 93 00

Fiyat: 152€ - 249€ Fiyat Aralığında


Soho Boutique Las Vegas

Denizin kıyısında yer alan Soho Boutique Las Vegas otelinin bütün odaları La Malagueta Plajı'na bakmaktadır. Mükemmel bir manzarası olan otelin odalarında, özel balkon, ücretsiz wifi, kasa, saç kurutma makinesi, özel banyo, klima bulunmaktadır. Ayrıca otelin 100 metre ilerisinde birçok kafe, restoran ve bar bulunmaktadır.

soho-boutique-las-vegas-malaga.jpg

Adres: Paseo de Sancha, 22, 29016 Málaga, İspanya

Tel: +34 952 21 77 12

Fiyat: 114€ - 233€ Fiyat Aralığında


Malaga'da Nerede Ne Yenir?

İspanya'nın popüler şehri Malaga'nın her sokağında restoran, bar veya kafe bulmanız mümkün. Son derece lezzetli yemeklere sahip olan Malaga şehri köklü bir tarihe sahiptir. Peki Malaga'da nerede ne yenir? İşte Malaga'nın en iyi bar, restoran ve kafeleri;


Los Patios De Beatas

Malaga'nın en popüler restoranlarından birisi olan Los Patios De Beatas, İspanyol mutfağında aradığınız yemeklerin neredeyse hepsini size sunabiliyor. Ton balığı, Hindistan cevizi yatağında siyah kod balığı ve levrek cevichesi meşhur olan mekanda, öğlen 14:00 - 16:00 akşam 20:00 - 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

los-patios-de-beatas.jpg

Adres: Calle Beatas 43, 29008 Malaga, İspanya

Tel: +34 952 21 03 50


El Pimpi Restaurant

İspanyol mutfağı denilince akla gelen tapas yemeğinin en güzel ve en özenli yapıldığı El Pimpi restoranı her gün yüzlerce turisti karşılamaktadır. Renkli, canlı bir atmosfere sahip olan mekanda personeller işini gerçekten çok iyi yapıyor. Öğle yemeği ve akşam yemeği dışında gece de hizmet veren restoran gece hayatını seven insanların sıkça tercih ettiği bir mekandır.

el-pimpi-restaurant-malaga.jpg

Adres: Calle Granada 62 | rear entrance of Jardines Calle Alcazabilla, 29015 Malaga, İspanya

Tel: +34 952 22 54 03


Casa Aranda

Görünüm olarak tulumba tatlısına benzeyen Churros tatlısı, İspanya'nın en popüler tatlılarından birisidir. Tatlı olarak geçen fakat çok fazla tatlıya benzemeyen Churros'u mükemmel yapan şey yanındaki çikolata sosudur. Casa Aranda, bu tatlının ve çikolata sosunun en güzel yapıldığı mekandır.

casa-aranda-malaga.jpg

Adres: Calle Herreria del Rey 1, 29005 Malaga, İspanya

Tel: +34 952 22 28 12


Anyway WineBar

Dünyanın en iyi şaraplarını, en iyi lezzetlerini bir araya getiren Anyway WineBarortamı, dekorasyonu, profesyonel çalışan personelleri, içkileri ve yiyecekleri ile sizi kesinlikle etkileyecek. Çok fazla rahat bir yer olmamasına rağmen çok sevilen barın fiyatları da gayet makul bir seviyede tutulmuş.anyway-winebar-malaga.jpg

Adres: Paseo Reding n 15 | Frente a la Plaza de Toros de Málaga, 29016 Malaga, İspanya

Tel: +34 951 07 67 34


Steakhouses Ovidio

Güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Steakhouses Ovidio mekanına gitmenizi öneriyoruz. Bu restoranın muazzam bir şekilde hazırlanmış olan etlerini dünyanın dört bir yanından denemeye gelen insanlar vardır. Gittiğiniz zaman tekrar gitmek isteyeceğiniz mekan turistlerle dolup taşmaktadır.

steakhouses-ovidio-malaga.jpg

Adres: Calle de Jose Denis Belgrano 11, 29015 Malaga, İspanya

Tel: +34 952 29 09 36


Malaga'ya Nasıl Gidilir?

İstanbul'dan direkt olarak Malaga'ya uçuşlar mevcuttur. 4 saat 40 dakika süren yolculuk sonrasında Malaga'ya ulaşabilirsiniz. Direkt olarak Malaga'ya gitmek istemiyorsanız İstanbul'dan Madrid veya Barselona'ya gidebilir daha sonra otobüs, uçak veya tren seyahati ile İspanya'nın şehirlerini dolaşa dolaşa Malaga'ya gidebilirsiniz. Fakat Türkiye'den Malaga'ya gitmek isteyen birisinin ilk önce İstanbul'a gitmesi gerekmektedir.

malagaya-nasil-gidilir.jpg


Malaga'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Malaga'da en çok kullanılan toplu taşıma aracı otobüstür. Tek seferlik bilet 1.30 Euro'dur. 10 günlük otobüs biletinin fiyatı 8.30, aylık bilet ücreti ise 39,95 Euro'dur. Öğrenciler için bu ücret 27 Euro'ya düşer. Eğer taksiyle bir yerlere gitmek istiyorsanız taksi 3,17 Euro'dan açılır ve km başına 0,70 Euro yazar. Biz size çok fazla acil bir durum olmadığı zaman taksi kullanmanızı önermiyoruz. Fakat gece geç vakitlerde taksi bulmanız Malaga şehrinde oldukça kolaydır. Sadece Malaga'yı değil İspanya'yı gezmek için gelen turistler genellikle araba kiralarlar. Eğer sizde bir kaç tane şehri dolaşacaksanız araba kiralamalısınız. Havaalanlarının veya tren istasyonlarının yanında araç kiralama ofisleri mevcuttur. Gezmenin en eğlenceli yolu bisiklet veya faytonlar olabilir. Faytonla 45 dakika gezmenin ortalama fiyatı 40€, bisikletle gün boyu gezmenin fiyatı ise 9€ civarındadır. Hem ekonomik olmadığı için hemde atlara eziyet etmemek için faytonlara binmenizi çok fazla önermiyoruz. Malaga'da en iyi ulaşım yöntemi bisiklet kiralamak veya yürümektir.

malagada-sehir-ici-ulasim.jpg


Malaga'ya Ne Zaman Gidilir?

Malaga'da yıl boyunca çok fazla soğuk hava görülmez. Soğuk hava sizin için çok fazla sorun değilse genel olarak turizmde ölü sezon diye bilinen kasım ayından mart ayına kadar olan aralıkta Malaga'ya gidilebilir. Bu dönemde hem uçak fiyatları hemde uçak fiyatları ucuz olacaktır. Bu dönemde sıcaklık 12 ile 14 derece arasında seyreder. En düşük talep ocak ayında görülür çünkü en soğuk ay ocak ayıdır. Nisan, mayıs, ekim aylarında hava sıcaklığı biraz daha artar. Ağaçların çiçek verdiği sıcak bahar günlerinde Malaga'ya gitmek çok güzel bir fikir olacaktır. Yaz mevsimi kalabalık olacağından ilk baharda tatilciler daha tam olarak Malaga'ya gelmemiştir. Asıl kalabalık günler yaz aylarının gelmesiyle başlar. Kentte gece hayatı canlanır, bütün sokaklar insanlarla dolup taşar. Kabalıktan rahatsız olan kişilerin Malaga'ya bahar veya sonbahar aylarında gitmesi gerekir.

malagaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Malaga Festivalleri ve Zamanları

Malagalı yerel halk eğlenmeyi, festivalleri çok fazla seviyor. Özel günlere önem veren Malagalılar'ın adeta dünyaya eğlenmek için geldiklerini göreceksiniz. Bir gün Malaga'ya gidecek olursanız kesinlikle festivallerin yoğun olduğu günleri seçmelisiniz. Festivallerde şehir bambaşka bir atmosfere bürünür. Malaga'nın eşi benzeri olmayan festivallerine kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. İşte Malaga şehir festivalleri ve zamanları;


Endülüs Günü

1980 yılında Endülüs Bölgesi Referandum ile İspanya'dan özerkliğini kazanmıştır. Bu yüzden her yıl 28 Şubat'ta tüm Endülüslüler sokaklara iner ve kutlama yaparlar.

endulus-gunu.jpg


San Juan Gecesi

İspanyollar eğlenmesini çok iyi bilen nadir insanlardandır. İspanyollar için bahane, bir araya gelip eğlenmeleri için yeterlidir. Her yıl 23 Haziran'da San Juan Gecesi'nde herkes kumsallarda bir araya gelir ve çılgınlar gibi eğlenirler. Birileri mutlaka gitarını veya bluetooth hoparlörünü getirmiştir. Bu gecede herkes içkisini kaptığı gibi kumsala iner. Herkes tanımadığı insanlarla kaynaşır, eğlenir ve dans eder.

san-juan-gecesi-001.jpg


Santa Semana

Sadece Malaga'da değil tüm İspanya'da Nisan ayının bir haftası festival ve karnavalla geçer. İspanyollar hem baharın hemde Kutsal Haftanın gelişini mükemmel bir şekilde kutlarlar. Hayatınızda kesinlikle yaşamanız gereken deneyimlerden Kutsal Hafta kutlamaları çok eğlenceli geçmektedir.

santa-semana-malaga.jpg


3 Krallar Bayramı

5-6 Ocak'ta gerçekleşen 3 Krallar Günü Malaga'da gidebileceğiniz en eğlenceli ve güzel festivallerden birisidir. Baltasar, Melchior ve Gasoar isimli 3 kralın şehre gelmesiyle başlar küçük bir çocuk kralların Malaga'daki tüm çocuklara hediye vermesini ister daha sonra Paseo del Parque Meydanından belediye binasına kadar kortejin yürüyüşü yapılır. Kostüm giyen ve makyaj yapan müzisyenler, şarkıcılar ve dansçılar katılımcıları eğlendirir.

3-krallar-bayrami-malaga.jpg


Malaga Gece Hayatı

Malaga'da gece hayatı çoğunlukla La Malagueta, Placa de la Merced, Plaza de Uncibay ve El Palo'daki gece kulüpleri ve barlarda yaşanır. Genel olarak barlar gece geç saatlere kadar açık olur. Bazı gece kulüpleri sabah 7'ye kadar mekanı açık tutar. Malaga çok fazla gece hayatıyla ünlenmiş bir şehir olmasa da gece hayatı çok fazla sakin geçen bir şehir değildir. Her yaşa hitap eden restoran bar ve gece kulüpleri Granada, Alcazabilla ve Comedias caddeleri üzerinde bulabilirsiniz. Antigua Casa Guarda Malaga'nın en eski mekanlardan birisidir. 1840'ta açılan mekan ünlü ressam Picasso'nun sıkça geldiği nadir yerlerdendir. Günümüzde hala çok fazla ilgi görmektedir. Malaga'nın en iyi gece kulüpleri Anden, Liceo, Sound, Sala Gold , Velvet Club, Kiu ve Dolce Vita'dır. Malaga'da gece hayatı saat 11:00'den önce başlamaz hafta sonları bu rakam 12:00'yi bulabilir. Ayrıca Malaga'daki bazı gece kulüplerine kız arkadaş gruplarının girmesi ücretsizdir ancak grup halinde gezen erkeklerin ücret ödemesi gerekir.

malaga-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; İspanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.