Makarna Türlerine En Uygun Soslar

Makarnanın lezzeti soslarında gizlidir. Bu nedenle yapılan makarnaya uygun bir sos seçilmelidir. Yapacağınız makarna türüne en uygun soslar…
Makarna Türlerine En Uygun Soslar

Makarna Sosları

Makarnanın anavatanı İtalyan mutfağı, özel soslarıyla da çok meşhur. Bu soslar pizza çeşitlerinden daha çok makarna çeşitleri için kullanılıyor. Her makarna çeşidine göre özel bir sosa yer veren İtalyan mutfağı bu konuda tüm dünya mutfaklarına örnek olmuş durumda çünkü makarnalar tat olarak aynı, şekil olarak tamamen farklılık gösterir. Bu nedenle makarnaların şekline uygun olan soslar tercih etmelisiniz.  

Spagetti ve Linguini

İnce uzun çubuk makarnaları için deniz ürünleri ve ince kıvamlı tüm sosları tercih edebilirsiniz.

Pappardelle

Geniş çubuk şeklinde olan Pappardelle makarnası, karides soslu, somonlu, kremalı, deniz ürünlü sosları tercih etmelisiniz.

Rotini

Burgu makarna olarak da adlandırılan Rotini makarnasına bol sulu ve sebzeli soslar tercih etmelisiniz.

Erişte

Ülkemizde en popüler makarna çeşidi olan erişte de peynir, yumurta ve kremanın daha yoğun olduğu soslar tercih etmelisiniz.

Penne

Düdük makarna olarak da adlandırılan Penne, genellikle somon, deniz ürünleri, ton balığı kullanmalısınız. Ayrıca fesleğenli, domatesli ve parmesan peynirli soslar da ağırlıkta olarak kullanılmaktadır.

Tortellini

Mantı görünümünde olan makarna türü Tortellini’yi cevizle hazırlanan soslarla veya kremalı mantar sosuyla tercih edebilirsiniz.

Lazanya

Lüks restoranlarda en çok tüketilen lazanya makarnasında kesinlikle beşamel sos tercih etmelisiniz.

Farfalle

Fiyonk ya da kelebek olarak adlandırılan Fardalle krema bazlı soslar tercih etmelisiniz.

Conchiglie

Deniz kabuğunu andıran şekliyle bu makarna türünü etli soslarla tercih etmelisiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.