Madagaskar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Madagaskar, dünyanın en büyük adalarından biridir. Afrika kıtasında yer alan ada ülkesi coğrafi güzellikleriyle tanınmaktadır. Birçok ulusal parka ve doğa rezervine sahip olan Madagaskar'ın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Madagaskar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Madagaskar, Afrika kıtasında bulunan bir ada ülkesidir. Dünyadaki en büyük dört adadan biri olan Madagaskar'ın hiçbir ülkeyle kara sınırı bulunmamaktadır. Nüfusu 23 milyonu aşan ülkenin yüz ölçümü alanı tam 587.041 kilometrekaredir. Ada ülkesinin başkenti ve aynı zamanda en büyük merkezi konumundaki Antananarivo'dur. MÖ 3 ve 4. yüzyıllardan bu yana yerleşim alanı olarak kullanılan bölge, muazzam doğal kaynaklarıyla ünlüdür. Birçok ulusal parka sahip olan Madagaskar'ın turistik açıdan önemli gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

 

Ranofamana Ulusal Parkı

ranofamana-ulusal-parki.jpg

Ülkenin Fianarantsoa kentinde bulunmaktadır ve tam 416 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. 1991 yılında milli park statüsü elde etmiştir. Altın bambu lemuru, büyük bambu lemuru, siyah ve beyaz ruffed lemurun yaşam alanıdır. Atsinanana Yağmur Ormanları'nın bir parçası olan bölge, geniş flora ve faunaya sahiptir. Park yerel ekosistemin eşsiz biyolojik çeşitliliğinin korunması için kurulmuştur. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de alınan Ranufamana Ulusal Parkı, Madagaskar'ın en turistik yerlerindendir.

 

Isalo Ulusal Parkı

isalo-ulusal-parki.jpg

Madagaskar Ulusal Parkları tarafından yönetilen bölge, 815 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. 1999 yılında milli park olarak belirlenen alan, Madagaskar'ın Ihorombe bölgesinde yer almaktadır. Kumtaşı oluşumları, derin kanyonları, palmiye ağaçları ve geniş otlaklarıyla bilinen parka en yakın yerleşim alanları Toliara ve Ihosy merkezleridir. 340 hayvan türüne ev sahipliği yapan Isalo Ulusal Parkı'nda 400'den fazla bitki türü bulunmaktadır. Berrak akarsuları ve doğal yüzme alanlarıyla Madagaskar'ın gezilecek yerlerinden birine dönüşen milli park, mutlaka görülmelidir.

 

Ankarafantsika Ulusal Parkı

ankarafantsika-ulusal-parki.jpg

Ülkenin Boeny bölgesinde bulunan ve tam 1.350 kilometrekarelik alanı kapsayan milli park alanıdır. 1927 yılında bu statüyü elde eden bölgeye en yakın yerleşim alanı, yaklaşık 115 kilometre mesafedeki Majunga kentidir. Bölgede çiftçilikle meşgul olan yerli halktan insanlar da yaşamaktadır. Yaklaşık 800 türden bitkiye sahip olan bölgede kuru tropikal iklim bitkileri çoğunluktadır. Parkın batısında Betsiboka, doğusunda ise Mahajamba Nehri akmaktadır. Lemurlara, sürüngenlere, kaplumbağa ve kurbağalara ev sahipliği yapan Ankarafantsika Ulusal Parkı, aynı zamanda 129 kuş türünü barındırmaktadır. Madagaskar turunda birçok canlı ve bitki türüyle tanışmak isteyenlerin ilk adresi burası olmalıdır.

 

Amber Dağı Ulusal Parkı

amber-dagi-ulusal-parki.jpg

Madagaskar'ın kuzeyinde Diana Bölgesi'nde bulunan ve 1958 yılında milli park statüsü kazanan 182 kilometrekarelik şahane bir milli parktır. Sulak alanlarıyla bilinen Amber Dağı Ulusal Parkı, özellikle krater gölleriyle dikkat çekmektedir. Madagaskar'ın tüm biyolojik çeşitlerini bulabileceğiniz bölge 75 kuş, 25 memeli ve 59 sürüngen türüne ev sahipliği yapmaktadır. Amfibilerin ve sürüngenlerin en geniş yaşam alanlarından birini oluşturan Amber Dağı Ulusal Parkı, büyüleyici şelalelere de sahiptir.

 

Zahamena Ulusal Parkı

zahamena-ulusal-parki.jpg

Ülkenin doğu kesiminde yer alan ve 423 kilometrekarelik alanı çevreleyen Zahamena Ulusal Parkı, 1997'de kurulmuştur. Atsinanana Yağmur Ormanları'nın parçalarından biri olarak son derece önemlidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde dahil edilen bölge, 112 kuş, 46 sürüngen, 62 amfibi ve 48 memeli türünün önemli yaşam alanlarındandır. Endemik çiçek türlerinin de bulunduğu Zahamena Ulusal Parkı, Madagaskar'ın görülmesi gereken büyülü alanlarındandır.

 

Nosby Mangabe

nosby-mangabe.jpg

Madagaskar'ın doğu kesiminde Maroantsetra kentine yaklaşık 2 km mesafede bulunan Antongil Koyu'ndaki küçük bir ada rezervidir. Masoala Milli Parkı'nın parçası olup tam 520 hektarlık alanı kapsamaktadır. Bölgedeki yağmur ormanları ve canlı çeşidinin bolluğu turizmin gelişmesine katkı sağlamıştır. Biyologların da önemli araştırma alanlarından biri haline gelen Nosby Mangabe, Madagaskar'da rüya gibi bir tatil yapmak isteyenlerin en önemli adreslerinden birine çevrilmiştir.

 

Marojejy Ulusal Parkı

marojejy-ulusal-parki.jpg

Ülkenin kuzeydoğusunda Sava Bölgesinde bulunan bir milli parktır. 1952 yılından bu yana korunan bölge, 1998'de milli park statüsü elde etmiştir. 555 kilometrekarelik alanı kapsayan Marojejy Ulusal Parkı, bitkiler için mükemmel bir yetişme ortamına sahiptir. Bitki çeşitliliğinin yanı sıra birçok hayvan türüne de ev sahipliği yapan park, 118 kuş, 148 amfibi, sürüngen ve lemur türlerini barındırmaktadır. Trekking ve kamp için en uygun noktalardan biri olan bölge, Madagaskar'ın görülmesi gereken noktalarındandır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum