Lionel Messi'nin Uyguladığı Diyet ve Antrenman Programları

Arjantinli yıldız Lionel Messi, attığı birbirinden şık çalımlar ve gollerle hem kendini hem de takımını başarılardan başarılara koşturuyor. Messi'nin sırrı ise uyguladığı diyet ve antrenman programında saklı. İşte tüm sırlarıyla Messi...
Lionel Messi'nin Uyguladığı Diyet ve Antrenman Programları

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Arjantinli yıldız Lionel Messi, giydiği Barcelona formasıyla başarılardan başarılara koşuyor. Futbolun efsanevi ismi Maradona’nın veliahdı olarak gösterilen Messi, oynadığı futbolla, attığı birbirinden estetik gollerle ve kırdığı zorlu rekorlarla tüm dünyanın favorisi haline geldi. Üstelik bunları, çocukken yürüyemez dedikleri halde yaptı. Henüz 11 yaşındayken hem tutkunu olduğu futbola devam edebilmek hem de hormon yetersizliği tedavisi görmek için Barcelona’nın kapılarını araladı. Burada gördüğü tedaviyle futbola tutunan Messi, kulübüne olan borcunu Barcelona’yı dünyanın bir numaralı takımı yaparak ödedi.

messi-barcelona.jpg

Umutsuzlukların peşini bırakmadığı Messi, futbola tutunarak tekrar hayata geri döndü. Sonradan kazandığı sağlığı ile futbol yeteneğini birleştiren Messi, futboldan uzak durmamak ve performansını kaybetmemek için kendine özgü antrenman ve diyet programı hiç aksatmadan uyguluyor. İşte o antrenman ve diyet programı:

egzersiz-programi.jpg

Egzersiz Programları

Arjantinli yıldız Messi, antrenmanları dışında uyguladığı özel programlarla her geçen zaman kendini bir adım ileriye taşıyor. Messi’nin maçlarda izleyenleri büyüleyen birbirinden güzel hareketlerini ve gollerini rutin olarak yaptığı bu egzersizlere borçlu. Bu program, 3 ayrı egzersiz olarak ayırılıyor.

egzersiz-programi-1.jpg

Egzersiz Programı -1

Arjantinli yıldız, bu programlara başlamadan önce ilk olarak açma / germe hareketleri yapıyor. Aksi takdirde egzersizleri yaparken sakatlanma gibi bir durumla karşılaşma riski yüksek. Bu esneklik ve dayanıklılık kombinasyonundan sonra kısa sıçramalarla antrenmanına devam ediyor. Ardından engelli atlamaları gerçekleştirip, ip atlayarak dayanıklılığını arttırıyor. 5 dakika boyunca kısa mesafe koşuları yaparak ani hareketleri doğru yönde gerçekleştirerek esnekliğini artırıyor. Bu program çerçevesinde yaptığı egzersizler:

-Ön gövde ve omuz (Köprü hareketi) (2 set – 4 tekrar)
-Diz açma/germe (1 set – 4 tekrar)
-Arka baldır çalıştırma (1 set 4 tekrar)
-Engelli atlama (1 set 15 tekrar)
-Reaksiyon duvarı çalışması (2 set 5 tekrar)

egzersiz-programi-2.jpg

Egzersiz Programı -2

Messi’nin egzersiz programının ikinci bölümü, seri hareketlerden oluşuyor. Güçlü bacaklarını ve seri hareketlerini bu egzersize borçlu olan Arjantinli yıldız, en uzun mesafeye sıçrayabilmek için seri sıçrama hareketleri gerçekleştiriyor. Son olarak da 10 dakika boyunca düz koşu yapıyor. Bu program çerçevesinde yaptığı egzersizler:

-Engelli sıçrama (3 set – 5 tekrar)
-Yana sıçrama (Sağ/Sol): (2 set 4 tekrar)
-Tek ayak üstünde sıçrama (Sağ/Sol): (3 set 5 tekrar)
-Ayna karşısında seri hareketler çalışma 
-Bacak çalıştırma (2 set 5 tekrar)

yoga-egitimi.jpg

Egzersiz Programı – 3 (Yoga Antrenmanı)

Profesyonel bir eğitmen eşliğinde yoga egzersizleri gerçekleştiren Messi, bu egzersizler ile zihnini her daim dinç tutuyor. Kendini tam olarak oyuna verebilmek için stresten uzak olmayı amaçlayan Arjantinli yıldız, kendi huzurunu yakalayarak her zaman sağlam bir beden ve dinç bir beyinle sahaya çıkmayı hedefliyor.  

messi-diyet.Jpeg

Diyet Programı

70 kilo olan Messi, yıllardır kilosunu korumayı başardı. Bunun için yemesine ve içmesine dikkat eden Arjantinli yıldız, kendine özel bir diyet programı uyguluyor. İşte öğün öğün o program:

Kahvaltı
-Günde 7-8 bardak su 
-Yumurta akı
-Süt

Öğle
-Sebze çorbası (zerdeçal, biber, kişniş ve zencefil içeriyor)
-Haşlanmış patates
-Portakal

Akşam
-Yeşil sebzeler
-Beyaz Et (Balık/Karides/Tavuk)

Ayrıca Messi, maça çıkmadan önce mevsimlik meyveleri tüketiyor. Her meyveden ziyade lif kaynağı olup, şekeri oranı az olan elma, muz ve mango tüketiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.