Limon Kreması Tarifi

Limonun yararları uzmanlar tarafından çoğu kez dile getiriliyor. İşte keklerinizde ve hamur işlerinizde sürekli olarak kullanabileceğiniz limon kreması tarifi…
Limon Kreması Tarifi

Limon Kreması Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Limon (4 Adet Orta Boy)
  • Tereyağı (100 Gram, Tuzsuz)
  • Toz Şeker (150 Gram)
  • Yumurta (4 Adet)

Hazırlanışı;

Limonları yıkadıktan sonra rende yardımıyla kabukları ince ince rendeleyin. Ardından limonları ortadan ikiye bölün ve sularını sıkın.

Sıkmış olduğunuz limon sularını süzgeçten geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine limon kabuklarını, tereyağını ve toz şekeri ilave edin.

Bir kaba birkaç parmak kalınlığında su koyun. Suyu kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve sos tenceresinin üzerine koyun. Tencerenin suya temas etmediğinden emin olun.

Tereyağı ve şekeri karıştırarak eritin. Farklı bir kap içerisine yumurtaları kırıp çırpın. Bir elinizle yumurtayı sos tenceresine ekleyin ve diğer elinizle kremayı karıştırın.

Yumurtayı ekledikten sonra biraz daha karıştırarak iyice harmanlanmasını sağlayın ve ardından 10-12 dakika boyunca, krema koyu bir hal alana kadar su buharında pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın.

Krema piştikten sonra ocağın altını kapayın ve kremayı bir kavanoza boşaltın ve ağzını streç filmle kapattıktan sonra kapağı kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından buzdolabında muhafaza edin. Gerektiği zaman çıkartıp kullanın.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.