Lima'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Peru'nun başkenti Lima ülkenin ekonomik, siyasi ve kültürel açıdan da en önemli merkezi konumundadır. Tarihi dokusu ve turistik yerleriyle her yıl yüz binlerce turist çeken Lima'nın gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Lima'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Peru'nun başkenti Lima aynı zamanda ülkenin en büyük kenti olarak bilinmektedir. Yalaşık 9 milyon nüfusa sahip olan kent 2,672 kilometre kare yüzölçümüne sahiptir. 43 semti bulunan Lima Rimac Nehir üzerine konuşlandırılmış mükemmel bir metropoldür. Peru'nun siyasi, kültürel, ekonomik ve bilimsel açıdan da en önemli merkezi başkent Lima, tarihi ve turistik yerleriyle de dünyaca meşhurdur. Lima'nın her yıl yüz binlerce turis çeken tarihi ve turistik yerlerini sizler için araştırdık. İşte, Lima'nın gezilecek görülecek yerleri...

 

Larco Müzesi

larco-muzesi.jpg

Başkent Lima'nın Pueblo Libre ilçesinde bulunan pre-Columbian (Kolomb-öncesine ait) bir sanat müzesidir. 18. yüzyıldan kalma bir yardımcı binası ile beraber hizmet vermektedir. Kolomb öncesine ait 4000 yıllık çömlek sergilerini aksettiren kurum kronolojik galerileriyle büyük ilgi görmektedir. Vazolar ve yaklaşık 600 seramik parçaların yanı sıra binlerce arkeolojik esere ev sahipliği yapan müze, 1926 yılında hizmete açılmıştır. Metal ve tekstil sanat çalışmalarının yanı sıra kron, küpe, burun süsleri, giysiler ve maskelerde bu kurumda sergilenmektedir. Peru tarihine ve sanatına ilişkin önemli kalıntıların bulunduğu Larco müzesi mutlaka ziyaret edilmelidir.


Plaza Mayor

plaza-mayor.jpg

Plaza Mayor veya Lima Plaza de Armas olarak anılan alan Jiron Huallaga ve Jiron Carabaya Caddeleri ile çevrilidir. Kentin Hükümet Sarayı, katedrali, piskoposluk sarayı ve birçok yönetim merkezi bu bölgede bulunmaktadır. Lima'nın en işlek bölgelerinden biri olan Plaza Mayor, tarihi dokusu ile her yıl yüz binlerce turisti büyülüyor. Lima gezisinde bu mükemmel bölgeye uğramayı sakın unutmayın.


Lima Katedrali

lima-katedrali-001.jpg

1538 yılında açılan ve Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren Lima Katedrali, mimar Francisco Becerra tarafından dizayn edilmiştir. Neo-Klasik, Gotik ve Rönesans mimari stillerinin sentezinden meydana gelen katedral kentin Jiron Carabaya bölgesinde yer almaktadır. Tam bir mimarlık harikası olan kutsal yapı aynı zamanda başkentin başpiskoposluk binası olarak hizmet vermektedir. Katedral kendisini dizayn eden Mimar Francisco Becerra, ünlü İspanyol komutan Francisco Pizarro gibi önemli şahısların naaşı bulunmaktadır.


San Francisco Manastırı

san-francisco-manastiri.jpg

Lima'nın Jiron Lampa y Ancash semtinde yer alan manastırda mezarlar ve bir de kütüphane mevcuttur. 1673 ve 1774 yılları arasında inşa edilen San Francisco Manastırı İspanyol Barok mimarisinin en eşsiz örneklerinden biri olarak tanınmaktadır. 1970 yılında büyük bir deprem felaketinde ağır hasar gören dini yapı, hemen onarılmıştır. 1991 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne giren manastır kentin tarihi ve turistik yerlerinden biridir.


Lima Piskoposluk Sarayı

lima-piskoposluk-sarayi.jpg

Lima Başpiskoposu ikametgahı aynı zamanda kentin Roma Katolik Başpiskoposluk idari merkezidir. Jiron Carabaya bölgesinde Plaza Mayor'da bulunan saray mimar Claude Sahut tarafından tasarlanarak 1924 yılında inşa edilmiştir. 20. yüzyılın başlarında ülkede inşa edilen ilk Neo-Kolonikal yapılardan biri olan Lima Piskoposluk Sarayı kentin sembollerindendir. Lima'nın görülmesi gereken yerlerindendir.


Presbitero Maestro

presbitero-maestro.jpg

Burası başkentte bulunan bir mezalıktır. İçindeki mükemmel mimariye sahip türbesiyle ilgi çeken mezarlık birkaç önemli siyasi, askeri ve edebi şahsiyetin ebedi istirahatgahıdır. Buradaki türbelerde 1879-1884 yılları arasında geçen savaşta hayatını kaybeden askerlerin kabirleri bulunmaktadır. Peruluların milli açıdan en değerli mezarlıklarından birine dönüşen Presbitero Maestro Lima'nın görülmesi gereken yerlerindendir.


Lomas de Lachay

lomas-de-lachay.jpg

Lima bölgesinde Huaura vilayetindeki çölün eteklerinde bulunan bir ulusal rezervdir. 50,7 kilometrekarelik alanı kapsayan rezerv 1977 yılından bu yana koruma altındadır. Yılda 30 binden fazla ziyaretçi çeken bölge muhteşem manzarasıyla konuklarını büyülemektedir. Lima seyahatinde Lomas de Lachay'ı mutlaka görmelisiniz.


Adalet Sarayı

adalet-sarayi-001.jpg

Başkent Lima'da yer alan kentin Adalet Sarayı mimar Bruno Paprowsky tarafından tasarlanmıştır. 1939 yılında inşa edilerek kullanıma açılan tarihi bina Neo-Klasik mimari stiliyle oluşturulmuştur. Kaleyi andıran Adalet Sarayı Peru'nun başkenti Lima ile özdeşleşen yapılardan biridir.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.