Leipzig Gezilecek Yerler

Leipzig 520 bini aşan nüfusuyla Almanya'nın en büyük kentleri arasında yer almaktadır. Leipzig seyahatlerinizde gezip görmeniz gereken tarihi ve turistik yerleri yazımızda bulabilirsiniz.
Leipzig Gezilecek Yerler

Leipzig Hakkında Bilgi

  • Almanya’da, Saksonya Eyaleti’nde kenttir. 
  • Beyaz Elster ve Pleisse ırmaklarının birleştiği noktada, löslerle sarılı, verimli bir ova üzerinde kuruludur. 
  • Doğu Almanya'nın en büyük ikinci şehri olan Leipzig'de Dünyanın ilk ders kitabı 1507'de basılmıştır.
  • Modern anlamda dünyada yayınlanan ilk günlük gazetesi 1650 yılının Temmuz ve Eylül ayları arasında Leipzig’de basıldı.
  • Leipzig'de konusunda uzman isimlerin katkılarıyla 1731-1750 arasında çıkarılan 64 ciltlik Universal-Lexicon bölümler halinde yayımlanan ilk ansiklopedi olmuştur.
  • Dünyada bilinen ilk kitap dizisi, ‘İngiliz Yazarları Dizisi’ adıyla, 1841’de Leipzig’de Christian Bernhard Tauchnitz tarafından yayınlanmıştır.
  • Günümüzde oynadığımız oyun kartlarıda burada basıldı. Leipzig Savaşı’nın anısına 1813’te basılan ve dünyadaki ilk çift başlı oyun kartı serisi olarak bilinen kartlar, beklenen ilgiyi görmedi. Oyun kartlarındaki papazlar müttefiklerin krallarını, valeler orduları yöneten mareşalleri, damlar kralların eşlerini temsil ediyordu.
  • Leipzig Üniversitesi’nde 1879’da Alman Bilimadamı Wunt tarafından kurulan, dünyanın ilk ruh bilim laboratuvarı alanında önemli çalışmalara imza attı.

Leipzig Gezilecek Yerler

  1. Leipzip'deki gezilecek yerler listesi
  2. Leipzip'deki müzeler
  3. Leipzip'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Leipzip'deki turistik noktalar
  5. Leipzip'de nerede ne yenir?
  6. Leipzip'de otel önerileri

Aziz Nikolas Kilisesi

Bu kilise Aziz Nikolas adına 1165 yılında inşa edilmiştir. Manevi yapıtın mimarisinde kısmen Romanesk sitil görülse de 16. yüzyılda gerçekleştirilen Gotik çalışmalarla kilise yeni bir sima kazanmıştır. 1794 yılında ise içi, Alman mimar Johann Carl Friedrich’in kızının tasarladığı şekilde Neoklasik üslupla restore edilmiştir. Aziz Nikolas Kilisesi 1989 yılında komünist rejime karşı barışçıl isyanın merkezi olmuş ve milli ün kazanmıştır. Dışarıdan çok sade bir görüntü çizen kilisenin iç tasarımı büyüleyicidir. Pembe sütunları, ağırlıklı yeşil ve beyaz renkli duvarları kiliseye farklı bir ambiyans kazandırmaktadır. Ünlü müzisyen John Sebastian Bach bu kilisede org çalmıştır.

aziz-nikolas-kilisesi.jpg


Uluslar Muharebesi Anıtı

1813 yılında Leipzig şehrinde yaşanan savaşın anısına 1913’te harbin 100. yıldönümüne istinaden inşa edilen 91 metre boyundaki anıt niteliğindeki yapıdır. Yapımı yaklaşık 6 milyon altın mark tutmuştur. Yakın tarihin en kanlı savaşlarından birine sahne olan savaşın anısına dikilen bu anıt granit ve betondan inşa edilmiştir. Şehre gelen yerli ve yabancı hemen hemen bütün turistlerin ilk rotalarından biridir. Sizler de Leipzig seyahatlerinizde bu anıtı mutlaka görün.

uluslar-muharebesi-aniti-001.jpg


Aziz Thomas Kilisesi

1212 ve 1222 yılları arasında Leipzig kentinde inşa edilen geç Barok yapıdır. Romanesk tarzda yenilemelerin de dikkat çektiği kilisenin kulesi, ilk kez 1537 yılında inşa edilmiştir. 1702 yılında da 68 metre yüksekliğe kavuşmuştur. Ünlü besteci Johann Sebastian Bach 1723’ten ölüm yılı 1750’ye kadar bu kilisenin korosunun şefi olarak çalışmıştı. Kilisenin önünde ünlü bestekarın heykeltıraş Carl Seffner tarafından 1908 yılında yapılan bir heykeli bulunmaktadır.

aziz-thomas-kilisesi.jpg


Grassi Müzesi

Leipzig’de Etnografya Müzesi, Müzik Aletleri Müzesi ve Uygulamalı Sanatlar Müzesi’ne ev sahipliği yapan bir komplekstir. Müze, iş adamı Franz Dominic Grassi’nin ölümünden sonra onun vasiyetiyle servetinden sağlanan gelirlerle açılmıştır. 1892 ve 1895 yılları arasında inşa edilmiştir. Müzedeki müzik aleti koleksiyonları çok fazla ilgi görmekle birlikte bütün bölümler kronolojik olarak derlenmiştir.

grassi-muzesi.jpg


Kulkwitzer

Halk arasında ‘Kulki’ olarak bilinen göl eski linyit madeni yataklarının bulunduğu bölgede ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 115 metre yüksekliğindeki bir yerde 1,7 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Göl etrafında yerleşim alanlarının oluşmasına da zemin hazırlamıştır. Ayrıca sörf, kürek, dalış, su kayağı, kış sporları ve kamp tutkunlarının önemli tercihlerinden biridir.

kulkwitzer.jpg


Leipzig Botanik Bahçesi

Kuruluşu 1542 yılına dayanan bahçe sadece Almanya’nın değil tüm dünyanın en eski botanik bahçesidir. 3,5 hektarlık bir alanı kapsayan botanik bahçe Leipzig Üniversitesi tarafından muhafaza edilmektedir. Kurulduğu yıllardan günümüze kadar büyük yol kat eden Leipzig Botanik Bahçesi birçok özel koleksiyona ve yaklaşık 7000 türe sahiptir. Asya, Avrupa, Avustralya, Orta Amerika ve Afrika’dan gelen birçok trapikal ve subtropikal bölgelerden getirilen bitkiler çok fazla ilgi görmektedir.

leipzig-botanik-bahcesi.jpg


Bach Müzesi

Bach Müzesi'nde Bach müziğine bir kez daha aşık olucaksınız. Müze sadece besteci ile ilgili eserler ve sergiler içermiyor, aynı zamanda müziğinin bir kurum içi topluluk tarafından canlı olarak gerçekleştirildiği bir konserler takvimine de sahip. Her yıl düzenlenen festival müzenin daha çok sevilmesine ve daha çok ilgi görmesine neden oluyor.

bach müzesi resmi

Almanya Gezilecek Yerler  


Leipzig Hayvanat Bahçesi

Leipzig'in ortasında büyüleyici bir vahşi doğayı keşfedin. Burada, altı harikulade deneyim dünyasında, doğal habitatlarında yaklaşık 800 hayvan türünü görebilirsiniz. Devasa büyüklükteki bu havyanat bahçesinde her hayvanı görmek mümkün. Hayvanat bahçesi gezinizi içeriye girdiğinizde küçük bir sandal turuyla muhteşem hale getirebilirsiniz.

leipzig-hayvanat-bahcesi.jpg


Leipzig Kalınacak Yerler - Otel Tavsiyesi

Leipzig'e gittiğinizde kalıcak yer arayabileceğinizi düşündük ve sizler için araştırdık İşte Leipzig en iyi ve en kaliteli oteller.


Handelshof

Handelshof Hotel, SteLeipzig'in merkezindeki tarihi Naschmarkt meydanının ve Eski Kent Salonu'nun yanında yer almaktadır. Otel büyük bir spa, ses yalıtımlı odalar ve ücretsiz Wi-Fi sunmaktadır.

handelshof.jpg

Adres: Salzgäßchen 6, 04109 Leipzig, Almanya

Telefon: +49 341 3505810


Vienna House Easy Leipzig

Leipzig'in kalbinde yer alan bu otel, Leipzig Ana İstasyonu'na 2 dakikalık yürüme mesafesindedir. Vienna House Easy Leipzig'de ücretsiz hızlı Wi-Fi, mobil konsiyerj ve şehir manzaralı spor salonu bulunmaktadır.

vienna-house-easy-leipzig.jpg

Adres: Goethestraße 11, 04109 Leipzig, Almanya

Telefon: +49 341 9915390


INNSIDE by Meliá Leipzig 

  Şehir merkezinin kalbinde, St. Thomas Kilisesi'nin tam karşısında yer alan INNSIDE by Meliá Leipzig, tüm alanlarda ücretsiz Wi-Fi erişimi ile klimalı odalar sunmaktadır. Otelde sauna ve fitness merkezinin yanı sıra alakart restoran ve lobi bar bulunmaktadır.

innside-hotel.jpg

Adres: Gottschedstraße 1, 04109 Leipzig, Almanya

Telefon: +49 341 3937670


Leipzig'de Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyesi

Leipzig nerede ne yiyebileceğinizi araştırmayın diye biz sizler için araştırdık. İşte Leipzig'in en kaliteli ve en lezzetli yemeklerinin piştiği restoranlar.


Auerbachs Keller

Almanya'nın en ünlü yazarı Goethe'nin de yemeklerinden çok keyif aldığı, tarihe tanıklık etmiş dünyaca ünlü restoran mutfağına ait pek çok şey bulabilmek mümkün. Kavrulmuş soğanın çiğ taze soğan ile buluştuğu kremalı soğan çorbası menüdeki lezzetli başlangıçlardan biri. Genel olarak baktığımızda etlerin soslu olarak sunulduğu Alman mutfağına hayran kalacaksınız.

auerbachs kellerr.jpg

Adres: Grimmaische Str. 2-4, 04109 Leipzig, Almanya

Telefon: +49 341 216100


Chinabrenner

Ara sokakta olmasına rağmen bu Çin restoranı, hafta içi tüm masalar dolu. Yemeklerinin bu kadar etkileyici olmasının, bu denli talep görmesinin sırrı dondurulmuş hiç bir ürün kullanmıyor olmalarında yatıyor. Avrupa damak tadına uyarlama yapılmamış gerçek Çin lezzetlerini bulabileceğiniz restoranda servis ettikleri karideslerin tazeliği ve lezzetini daha önce tatmamışsınızdır. Fıstıklı tavuk ve avokadolu tavuk,  tavukla arası pek de olmayan beni bile mest etmeyi başarır seviyede.

chinabrenner.jpg

Adres: Gießerstraße 18, 04229 Leipzig, Almanya

Telefon: +49 341 2409102

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.