Laptop Isınma Sorunundan Kurtulmanın 20 Yolu!

Çoğu laptop kullanıcısı bilgisayarının aşırı ısınmasından ve buna bağlı sorunlardan şikayetçi. Peki bilgisayarınızın ısınmaması için neler yapmalısınız? İşte sizler için laptop ısınmasının sorunundan kurtulmanın yollarını derledik.
Laptop Isınma Sorunundan Kurtulmanın Yolları
Laptoplar ne yazık ki masaüstü bilgisayarlar kadar uzun ömürlü değildir. Isınma veya donma sorunu ortaya çıkabilmektedir. Genelde bu iki sorunun temel sebebi fanın tozlanması olarak biliniyor. Bazen fanı temizlemek yeterli değildir, üstelik bu işin uzmanını bulmadan tozları almak oldukça riskli bir uygulama olarak biliniyor. Bizde laptop ısınma sorunu konusunda 20 çözüm önerisi ürettik. Fakat notebook’un garantisi devam ediyorsa öncelikle garantiye göndermeyi deneyin.
1. Sıcak havalardan dolayı etkilenmiş olabilir, herhangi bir ders kitabını buzluğa atın ve bilgisayarınızın altına koyun.
2. Fişten çıkarıp elektrik bağlantısını kestikten sonra, genellikle yan taraflarda bulunan fana elektrik süpürgesinin hortumunu veya saç kurutma makinesini tutun.
3. Dizinizde kullanmayın, mümkünse taşınabilir bilgisayarın altında boşluk oluşsun. Hem fiziksel anlamda size zarar verir, hemde ısınmaya yol açar.
4. Güç seçenek ayarlarını kontrol edin. Yüksek performansta çalışıyorsa bir süreliğine güç tasarrufu seçeneğine getirin. Ayrıca fişten çıkardıktan sonra daima dengeli olarak ayarlayın.
5. Uzun süreli kullanımlarda sıcaklık değerlerinin artması normaldir, bu yüzden bir süre dinlendirin.
6. Güneşin dik açıdan geldiği odalarda kullanmamaya çalışın. Özellikle parklarda ve açık havalı kafeler de kullanmayın.
7. Denetim masasından güç ayarları bölümüne tıklayın. Güç ayarlarını değiştire basıp, işlemci durumunu 100’den 80’e düşürün.
8. Sert yüzeylerde kullanmayı tercih edin, mümkünse düz olsun. Yataklarda kullanmak yapılan en büyük yanlışlardandır, tozdan uzak bir masada kullanın.
9. Yakınınızda ki bir bilgisayarcıya götürüp, termal macunun yenilenmesini isteyin. Kendinizde yenileyebilirsiniz ancak içini açmak konusunda acemi biriyseniz, profesyonel birine danışmak daha iyi olacaktır.
10. Kaliteli bir laptop soğutucu alın. 20 liralık soğutucuların etkisi üstte verdiğimiz kitap örneğiyle aynı etkiyi yapacaktır. Bu yüzden bilinen markaları tercih edin ve alacağınız ürünü iyice araştırın.
11. Rami gereksiz yere şişirmeyin, bir anda birçok program açmayın. Aynı anda çift oyun açıldığında bu sorunla sık olarak karşılaşılmaktadır.
12. Taşınabilir bilgisayarınızın yerini her 15-20 dakika içinde değiştirin.
13. Bilinçsiz bir şekilde yaptığınız overclock zarar vermiş olabilir, mutlaka bir bilene sorun.
14. Soğuk odalarda kullanın, özellikle klima veya vantilatör kullanıyorsanız yanına bir masa atın.
15. Aşırı ısınma yapıyorsa fanın olduğu bölümün ön tarafını kontrol edin. Herhangi bir eşyanız hava almasını önlüyor olabiliyor.
16. Virüsleri temizleyin ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Bunun için Game Booster programı önerilmektedir, program sayesinde oyunlarda veya grafik işlemlerde arka planda çalışan uygulamalar tamamen otomatik olarak kapatılır.
17. Eğer İnternet’e kablolu olarak bağlanıyorsunuz, notebook’un üzerinden bulunan wifi düğmesine tıklayıp kapatın. Çoğunlukla düğme ışığının yanıp, yanmadığından anlayabilirsiniz.
18. Sürekli olarak prize ve fişe takılı olarak kullanmayın. Bu işlem hem bataryaya zarar verir hemde ısınmaya yol açar.
19. Bilgisayarınızı mümkün olduğunca virüslerden koruyun.
20. Diskinizi biraz ferahlatmak için temizleyin. Eğer yeterli bütçeniz varsa SSD disk tercih etmelisiniz, ek filmler veya oyunlar içinde harici hard disk kullanabilirsiniz.
Önerilen İçerik: Bilgisayar Fanı Nasıl Temizlenir?
NeOldu.com
- Yorumlar 6