Kapalı Bir Kutu Olan Kuzey Kore'de Almanız Yasak Olan 9 Şey!

Kapalı bir kutu olan Kuzey Kore'de çok katı kurallar olduğunu biliyor muydunuz? İşte diktatörlükle yürütülen Kuzey Kore'de almanız yasak olan şeyler...
Kapalı Bir Kutu Olan Kuzey Kore'de Almanız Yasak Olan 9 Şey!

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Eğer Kuzey Kore'de olsaydınız paranızla dahi alamayacağınız şeyler olurdu. Kuzey Kore'de yaşayan zengin ve varlıklı insanların alabilecekleri oldukça sınırlı. Kuzey Kore vatandaşlarının parasıyla bile alamadığı ürünleri sizin için listeledik.

İşte milyonlarınız dahi olsa Kuzey Kore'de alamayacağınız ürünler;

1. Coca Cola

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Dünya üzerinde Coca Cola'nın satılmadığı sadece iki ülke bulunmakta. O ülkeler Küba ve Kuzey Kore'dir. Ülkede herhangi bir markette veya restoranda gazlı içecek bulabilirsiniz fakat Coca Cola bulamazsınız. Coca Cola bulabilen insanlar genellikle kaçak yollardan bu içecekleri elde ediyor. Yani kısacası Kore halkı Coca Cola'nın tadını bile bilmiyor.

2. Kim Jong'un Saç Kesim Stili

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

2000'li yıllarda ülkede Kim Jong'un saç stili modaydı. Fakat Kim Jong herkesin kendisine benzemesinden rahatsız olup kendisinin bir ayrıcalığı olmasını istedi. Bu saç stilini yasakladı. Kendisine ait egosundan dolayı mı bilmiyoruz fakat gerçekten de çok enteresan bir yasak öyle değil mi?

3. Starbucks

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Kuzey Kore'de herhangi bir Starbucks göremezsiniz. Fakat kahve içebileceğiniz mekanlar, kafeler, restoranlar bulunmakta. Ülkenin bu tutumu karşısında en enteresan olanı ise bulunan kafelerin çoğunun Starbucks'a benzemesidir. O yüzden kimsenin gözü Starbucks'ı aramıyor.

4. iPhone

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Kuzey Kore'de pek çok şeyin yasak olduğunu biliyoruz. İphone'ların Dünya üzerinde herkes tarafından kullanılan ve sevilen telefonlar olmasının yanı sıra Kuzey Kore'de de oldukça sevildiği biliniyor. Kuzey Kore, bu soruna bir çözüm getirmek için Apple'ın satışını yasakladı fakat birebir iPhone benzeri telefonlar üretti. Elbette bunlar bizim tabirimiz ile çakma telefonlar olarak adlandırıldı. Dış görünüş olarak tamamen aynı olan iPhone'ları, Kuzey Kore'de kullanan insanlar oldukça fazla.

5. Piercing ve Hızma

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Günümüzde erkeklerde ve kızlarda sıkça karşılaştığımız piercing ve hızma kullanımını orada yasak! Kim Jong bu konu üzerinde sıkça durdu. Bunun yanı sıra sokaklarda gezen aşırı kısa etekli bayanlar, tişört giyenler, sade ayakkabı giymeyenler de polis tarafından göz altına almakta. Gerçekten de çok tuhaf!

6. Yabancı Filmler

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Kuzey Kore'de izlediğiniz filmlere bile yasak gelmekte. Genel olarak Amerikan filmlerinin yasaklandığını görebilirsiniz. Dünyanın en iyi filmleri onlar için bir hayal. Bu insanlar oldukça şansız gibi görünüyor. Genel olarak yasa dışı işler yaparak en güzel filmlere sahip olabilen Kuzey Kore halkı, film izlerken bile yakalanma korkusu içinde.

7. Kot Kıyafet

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Kuzey Kore'de kot kıyafet giymek "Kapitalizmin Zehri" olarak görülmekte. Kuzey Kore vatandaşları da dahil herkesin batılı moda tarzında giyinmeleri yasak.

8. McDonald's

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Coca Cola'da ve Stabucks'da da olduğu gibi Kuzey Kore'de McDonald's firmasına ait herhangi bir yer göremezsiniz. Katı bir yönetime sahip olan Kuzey Kore Mcdonald'sı da yasaklamıştır. İnsanların hamburger yiyebilecekleri başka mekanlar var fakat Mcdonalds yok...

9. Saç Boyası

Kuzey Kore'de Yasak Olan Şeyler

Kuzey Kore'de yaşıyorsanız saçlarınızı yeşil, mavi, sarı, kırmızı gibi renklere boyayamazsınız. Kesin ve net bir karar alan Kuzey Kore hükümeti saçlarını renkli boyatanlara para cezası veya hapis cezası uygulamakta.

Benzer İçerik Önerileri
Kim Jong Un ve Gerçek Kuzey KoreKuzey Kore'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum