Kuzey Kore'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Doğu Asya'da bulunan Kuzey Kore, kıtanın tarihi ve turistik ülkelerinden biridir. Kale, kule, anıt gibi yapılarının yanı sıra doğal ve yapay güzelliklere de sahip olan ülkenin gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Kuzey Kore'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kuzey Kore, Asya kıtasının doğusunda Kore Yarımadasında bulunan stratejik bir ülkedir. Yaklaşık 25 milyon nüfusun yaşadığı Kuzey Kore'nin yüzölçümü tam 120.540 kilometrekaredir. Güney Kore, Çin ve Rusya gibi ülkelere sınırı bulunan ülkenin Japon Denizi ve Sarı Deniz'e kıyısı vardır. 1948 yılında kurulan ülkenin başkenti Pyongyang şehridir. Pyongyang 4 milyona yaklaşan nüfusuyla Kuzey Kore'nin en büyük merkezi olma özelliğini de taşımaktadır. Ülkenin ticari, ekonomik, siyasi, kültürel ve bilimsel açıdan da en önemli kentidir. Ülke arazisinin çoğu yüksek dağlardan meydana gelmektedir. Kuzey Kore tarihi ve turistik yerleri bakımından da son derece önemlidir. Bölge görülmesi gereken kule, kale, köprü, anıt gibi yapıların yanı sıra coğrafi güzelliklere de sahiptir. Kuzey Kore'nin gezilecek görülecek yerlerini sizler için listeledik.

 

Juche Kulesi

juche-kulesi-002.jpg

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'ın merkezi noktalarından birine inşa edilen anıtsal bir sütundur. İsmini Juche felsefesinden alan yapı, Kim Cong-il tarafından tasarlanarak 1982 yılında hizmete açılmıştır. Tam 170 metre yüksekliğe sahip olan kulenin önünde yazı fıçası, çekiç ve orak tutan üç kişiyi aksettiren 30 metre boyundaki bronz yapımı bir de heykel bulunuyor. Akşamları mükemmel ışıklandırma sistemiyle daha da göz alıcı bir kimliğe bürünen mükemmel kule, başkent Pyongyang'ın ve Kuzey Kore'nin en turistik yerlerinden biridir.

 

Tomb of King Kongmin

tomb-of-king-kongmin.jpg

Hyonjongrung Kraliyet Türbesi adıyla da bilinen ve Kaesong merkezine bağlı Haeson-ri bölgesinde bulunan mekan, Kral Kongmin'in mezarına ev sahipliği yapmaktadır. Koryo Hanedanı'ndan 31 kral mezarı, Jongrung kalıntıları içeren iki ayrı mezar höyükleri ve Moğol prenses Kraliçe Noguk'un mezarını içermektedir. Yapımı 1365 yılına dayanan mezar kompleksi, ülkedeki en iyi korunmuş kraliyet mezarlarından biri olması bakımından önemlidir. Kuzey Kore'nin tarihi yerlerinden biri olan bölge mutlaka görülmelidir.

 

Kumsusan Güneş Sarayı

kumsusan-gunes-sarayi.jpg

Kumsusan Anıt Sarayı adıyla da anılan ve ülkenin kurucusu Kim İl-sung'a adanan büyük bir anıt mezardır. Başkent Pyongyang'da bulunan mozole 1976 yılında tamamlanmıştır. 2011 yılında Kim İl-sung'un oğlu Kim Cong-il ölünce o da bu mozoleye defnedilmiştir. Müze olarak da faaliyet gösteren anıt mezarda Kuzey Kore'nin ölümsüz liderlerine ait heykel ve fotoğraflar bulunuyor.

 

Zafer Takı

zafer-taki.jpeg

1925-45 yılları arasında Japon egemenliğinden kurtulmak için verilen mücadeleye ithafen başkent Pyongyang'da 1982 yılında inşa edilen bir taktır. Beyaz granitten yapılan büyüleyici tak dünyanın bu özellikteki en büyük yapılarından biridir. Pyongyang Folklor Parkı'nda bu sembolün bir minyatürü yer almaktadır. Genişliği 50, yüksekliği ise 60 metre olan anıt Kuzey Kore'nin turistik yerlerindendir.

 

Sonjuk Köprüsü

sonjuk-koprusu.jpg

Ülkenin Kaesong merkezinde bulunan Koryo-hanedanı dönemine ait bir taş köprüdür. 1290 yılında inşa edilen tarihi köprü, Kuzey Kore'nin en değerli simgelerinden biridir. 8.35 metre uzunluğa ve 3.36 metre genişliğe sahip olan tarihi köprünün ilk adı Sonji Köprüsü idi. Yapı Kral Mong-ju'nun bu köprüde öldürülmesinin ardından Sonjuk Köprüsü adıyla anılmaya başlanmıştır. Köprü, 1780 yılından bu yana trafiğe kapatılarak Kuzey Kore Ulusal Anıtlarından biri olarak belirlenmiştir.

 

Tomb of King Wanggon

tomb-of-king-wanggon.jpg

Hyollung Kraliyet Türbesi olarak da bilinen yapı, Kaesong yakınlarındaki Haesong-ri bölgesinde yer almaktadır. Goryeo Hanedanlığının kurucusu Kral Wanggon'un mezarının bulunduğu türbe, 943 yılında yapılmaya başlanmıştır. Kuzey Kore'nin işgal dönemlerinde ağır yaralar alan türbe, 1994 yılında yeniden inşa edilmiştir. Etrafındaki özgün binalar ve heykellerin aslına uygun şekilde restore edilmesinden sonra bu kompleks UNESCO Dünya Mirası'na aday gösterilmiştir.

 

Özgürlük Anıtı

ozgurluk-aniti-002.jpg

Ülkenin başkenti Pyongyang'da bulunan bir anıttır. İkinci Dünya Savaşı'nın son aşamasında ülkeyi Japon İmparatorluğu'nun işgalinden kurtaran Kızıl Ordu askerlerini onurlandırmak için 1947 yılında inşa edilmiştir. Anıtın alt kısmında bu yapının dikilme amacını açıklayan Korece ve Rusça ibareler bulunmaktadır. Anıtın zirvesinde bir yıldız simgesi vardır. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra yeni evlenen çiftlerin de önemli ziyaret alanlarından biri haline gelen Özgürlük Anıtı, Kuzey Kore'nin görülmesi gereken yerleri arasındadır.

 

Munsu Su Parkı

munsu-su-parki.jpg

Başkent Pyongyang'da 2013 yılının kasım ayında hizmete açılan ve devlet tarafından finanse edilen bir su parkıdır. 15 hektarlık alanı kapsayan su parkı, yıl boyunca açık ve kapalı mekanlarıyla hizmet vermektedir. Kapalı ve açık yüzme havuzları, su kaydırakları, voleybol sahası, tırmanma duvarı gibi faaliyetlerin yanı sıra kafe ve bar gibi işletmelerin de bulunduğu park, Kuzey Kore halkının en değerli eğlence komplekslerinden birine çevrilmiştir.

 

Paektu Dağı

paektu-dagi.jpg

Kuzey Kore ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin arasında bulunan aktif bir volkanik dağdır. 2744 metre yüksekliğe kadar ulaşan dağ, son kez 1903 yılında püskürmüştür. Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Çin'deki en yüksek dağ olarak bilinmektedir. Hemen yanı başında büyük bir volkanik patlama sonucu ortaya çıkan Cennet Gölü adı verilen büyük bir krater gölü ve dağın tepesinde de kaldera bulunmaktadır. Kuzey Kore'nin en turistik yerlerinden birine çevrilen bu doğal alan mutlaka keşfedilmelidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.