Kuveyt'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arap Yarımadası'nda yer alan Kuveyt Ortadoğu'nun en değerli bölgelerinden biridir. Tarihi ve turistik yerleriyle bilinen Kuveyt'in gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Kuveyt'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arap Yarımadası'nın küçük ülkelerinden biri olan Kuveyt 17,820 kilometrekarelik alana kurulmuştur. Ortadoğu'da yer alan ülkenin nüfusu yaklaşık 3,5 milyondur. Basra Körfezi kenarında kenarında bulunan Kuveyt Suudi Arabistan ile Irak'a sınırı bulunuyor. Bölgede ilk yerleşim alanlarının MÖ 4. asırda Romalılar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Yeraltı kaynakları sayesinde (özellikle petrol) Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri olarak kabul gören Kuveyt tarihi ve turistik yerleri bakımından da önemlidir. Kuveyt seyahatinizde ülkenin gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık. 

Büyük Cami

buyuk-cami-001.jpg

Ülkenin aynı isimli başkenti Kuveyt'in merkezinde bulunan Büyük Cami 46 bin metrekarelik toplam alana sahiptir. 1986 yılında inşa edilen ibadethane modern İslam mimarisinin en değerli yapılarından biri olarak bilinmektedir. Şehrin kalbinde yer alan cami resmi dini törenlere ev sahipliği yapmaktadır. Kuveytlilerin dini merkezi durumundaki kutsal yapı Kuveyt seyahatinde rehberli turlar vasıtasıyla hiçbir ücret ödemeden gezilebilmektedir.


Kuveyt Kuleleri

kuveyt-kuleleri.jpg

Sune Lindström tarafından tasarlanan Kuveyt Kuleleri yan yana 3 kuleden meydana gelmektedir. Başkent Kuveyt'in en merkezi noktalarından birinde bulunan kuleler 1979 yılında inşa edilerek hizmete sunulmuştur. 14 metre yüksekliğindeki Kuveyt Kuleleri ülkenin en değerli sembolleri olarak göze çarpıyor. Kulelerin etrafı muazzam güzellikteki çiçeklerle süslüdür. Akşamları ışıklandırma sistemlerinin devreye sokulduğu sırada bu yapılar daha cezbedici bir görünüm kazanıyor. Başkenti tümüyle ayaklarınızın altına sererek harika manzaralar sunan kulelerden etrafı izlemenin mutluluğunu yaşamak istiyorsanız Kuveyt tatil rehberinize bu kuleleri mutlaka eklemelisiniz.


Kuveyt Ulusal Müzesi

kuveyt-ulusal-muzesi.jpg

Başkent Kuveyt'te merkezi bir binayla 5 binanın toplandığı bir komplekstir. Seif Sarayı ve Ulusal Meclis arasında Basra Körfezi Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Bu müze Kuveyt tarihi mirasının en önemli mekanıdır. Fransız mimar Michel Ecochard tarafından tasarlanan kurum, geçmişte Kuveyt yaşamına, günlük aktivitelerine, geleneklerine ve zengin ticaret geçmişine dair ögeler içermektedir. Kuveyt'in gezilecek yerlerinden biri olan Ulusal Müze bölgenin tarihini merak edenlerin uğrak mekanlarından biridir.


Seif Sarayı

seif-sarayi.jpg

Şeyh Mübarek Al Sabah tarafından 1986 ve 1915 yılları arasında inşa edilen Seif Sarayı Kuveyt'in en değerli mimari yapılarından biridir. Başkentin merkezinde bulunan şaşalı saray Kuveyt turizmine ivme kazandırmaktadır. Bağdatlı meşhur mimar Şeyh Khazaal tarafından tasarlanan Seif Sarayı ülkenin siyasi önemini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Duvarları sarı çinilerle süslenen sarayın bahçesi de peyzaj çalışmaları ile güzelleştirilmiştir. Ülkenin simgelerinden biri haline gelen yapının saat kulesi çok dikka çekicidir. Seif Sarayı Kuveyt'in tarihi yerlerinden biri olarak değerlendirilmelidir.


Al Hamra Kulesi

al-hamra-kulesi.jpg

413 metre yüksekliğe sahip olan Al Hamra Kulesi bu rakamla Kuveyt'in en yüksek, dünyanın ise 23. en yüksek yapısı konumundadır. 2004 ve 2011 yılları arasında oluşturulan kule tam 80 katlıdır. Dekonstrüktivizm mimari sitiliyle inşa edilen kule, Skidmore, Owings ve Merrill firmaları tarafından yaptırılmıştır. Kısa sürede Kuveyt'in simgelerinden biri haline gelen gökdelen ülkeyi ziyaret eden turistlerin de ilgisini görüyor. Al Hamra Kulesi Dünyaca ünlü TİME Dergisi tarafından 2011'in en iyi inşaları listesinde yer aldı.


Kurtuluş Kulesi

kurtulus-kulesi.jpg

Başkent Kuveyt'in Abdullah Al Salem Caddesi üzerinde bulunan bir telekomünikasyon kulesidir. 1990 ve 1996 seneleri arasında inşa edilen kule 372 metre ile Al Hamra Kulesi'nden sonra ülkedeki en yüksek yapı konumundadır. Yapının Kurtuluş Kulesi adını almasının nedeni ülkenin Irak'tan kurtuluşunun simgesi olarak görülmesidir. Kuveyt'in en turistik yerlerinden birine dönüşen Kurtuluş Kalesi akşamları ışıl ışıl görüntüsüyle büyülüyor. 


Bayan Sarayı

bayan-sarayi.jpg

Başkent Kuveyt'e 15 km mesafede bulunan 'Bayan' bölgesinde bulunan ve yörenin ismiyle anılan şaşalı saray Kuveyt Emiri'nin ana ikametgahıdır. 1986 yılında hizmete açılan nadide yapı ülkenin en ünlü binaları arasındadır. Saraya bağlı büyük konferans binasında çeşitli ülkelerin devlet büyüklerinin karşılanmaktadır. Resmi törenlere ve toplantılara ev sahipliği yapan saray Kuveyt'in siyasi merkezi olarak önemlidir. 


Kuveyt Bilim ve Doğal Tarih Müzesi

kuveyt-bilim-ve-dogal-tarih-muzesi.jpg

Kentin Abdullah Al-Mübarek Caddesi üzerinde bulunan bilim ve doğal tarih ögelerini barındıran kamusal bir müzedir. 1972 yılından bu yana faaliyet gösteren müze Kuveyt'in teknolojik ve bilimsel gelişmeleri üzerine araştırmalar gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Uluslararası Müzeler Konseyi üyesi olan kurum doğal tarih bölümü, uzay bilimi bölümü, planetaryum, elektronik departmanı, makine departmanı, zooloji bölümü, havacılık departmanı ve sağlık bölümü gibi departmanlarıyla hizmet veriyor. Müzedeki eserlerden ülkede petrol endüstrisinin geliştiğini belirtmek mümkündür. Kuveyt turizminde önemli paya sahip olan Bilim ve Doğal Tarih Müzesi'ni ziyaret etmeden kentten ayrılmayın.


360 Mall

360-mall.jpg

Kuveyt'in en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan 360 Mall, kentin hızla büyüyen yerleşim alanlarından birinde faaliyet gösteriyor. 2009 yılında hizmete açılan 360 Mall Kuveytliler'in her aradığını bulabildiği önemli alışveriş mekanlarından biridir. Burada eğlence mekanları, restoranlar ve kafeleriyle ülkede sosyal hayatın gelişmesine büyük katkılar sunan 360 Mall'ı Kuveyt seyahatinizde mutlaka gezmelisiniz.


Kobar Adası

kobar-adasi.jpg

Basra Körfezi'nde bulunan çalılık alanlardan oluşan kumlu bir adadır. 11 hektarlık alanı kapsayan küçük ada, Kuveyt'in turistik yerlerinden biridir. Mercan resifleri ile çevrili olan şahane bölge dalış meraklılarının ve deniz yaşamına ilgi duyanların Kuvet'teki en popüler mekanlarındandır. Burada 1991 yılında yaşanan Körfez Savaşı'nda öldürülen Iraklı 6 askerin İslami usullere uygun şekilde tasarlanan mezarları da bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.